Praca domowa list, na jutro, waż…ne.

Ty odrabiasz, my sprawdzamy.

Praca domowa list, na jutro, waż…ne.

Postautor: Gość » 15 wrz 2010, 4:05

Pierwszy rok mam język angielski. Uczę się w liceum. W gimnazjum miałam język niemiecki i rosyjski. A tutaj praca domowa : Napisz list nieformalny, w którym prosisz przyjaciela o radę. Przypomnij sobie formę listu i zastosuj się do wszystkich podanych poniż…ej wskazówek, odpowiedzi na pytania mają stworzyć spójny tekst.
1. Do kogo piszesz list
2. Jaki jest Twój problem.
3. Co zrobiłeś do tej pory aby rozwiązać problem
4. Czy twoje działania poprawiły czy pogorszyły sytuację.
5. dlaczego osoba do której piszesz moż…e udzielić ci odpowiedniej porady.

Z racji ż…e mało rozumiem z tego języka prosiła bym o przetłumaczenie mi napisanego listu jeśli już… ktoś się tego podejmie na język polski.
Gość

Re: Praca domowa list, na jutro, waż…ne.

Postautor: AngieWashington » 15 wrz 2010, 12:03

Dear Kate,

I hope everything is fine and you are going well. (Mam nadzieję, ż…e u Ciebie wszystko dobrze). I am writing to you becouse my mum doesn't want to let me go to the club with you. She doesn't understand that you will celebrate your birthday. (ona nie rozumie, ż…e będziesz świętować swoje urodziny)

I told her that I would be careful but she is affraid of my security(obawia się o moje bezpieczeństwo). What should I do in this situation? You have similar problems with your mum sometimes, so maybe you can give me some advice.

I would appreciate it (doceniam to). Thank you for your help and see you soon.(do zobaczenia wkrótce)

Warm hugs, (uściski)
XYZ

Mama nie chce Cie puścić na dyskotekę i piszesz koleż…ance co masz zrobić, bo ona miała podobne problemy ze swoją mamą.
let me go- pozwolić iść
to be affraid of- obawiać się
similar- podobny
give advice- dawać radę
I would be careful - będę uważ…na
AngieWashington

Re: Praca domowa list, na jutro, waż…ne.

Postautor: vlord » 07 cze 2022, 0:57

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken