Temat pracy licencjackiej z językoznawstwa ogólnego/współczesnej glottodydaktyki

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Temat pracy licencjackiej z językoznawstwa ogólnego/współczesnej glottodydaktyki

Postautor: Heisenberg » 06 lis 2015, 22:40

Czołem!

Stoję przed wyborem tematu pracy licencjackiej, zakres: językoznawstwo ogólne/współczesna glottodydaktyka. I teraz tak, mam taki temat: "Wykorzystanie gier komputerowych w nauce słownictwa angielskiego w szkole podstawowej", no i mam z nim problem, bowiem nie mogę znaleźć do niego literatury. Może ktoś miał podobny i ukończył z powodzeniem pisanie pracy i mógłby co nieco podpowiedzieć, jak szukać doń materiałów?

Oczywiście temat mogę, a w sytuacji w której jednak nic nie znajdę sensownego, to i nawet powinienem sobie zmienić na jakiś inny. I teraz tylko mam problem, na jaki. Czy moglibyście podać mi przykładowe tematy prac z wyżej wymienionych zakresów? Widziałem, że studenci pisali o idiomach (polskie vs angielskie), o morfemach, języku reklamy, slangu. Dla mnie najważniejszym jest to, żeby można było w miarę łatwo znaleźć materiały.

Z góry dzięki za wszelką pomoc, pozdrawiam ;)
Heisenberg
newbie

Re: Temat pracy licencjackiej z językoznawstwa ogólnego/współczesnej glottodydaktyki

Postautor: vlord » 12 cze 2022, 21:17

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken