praca mgr - pomoc

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Re: praca mgr - pomoc

Postautor: Visitor » 06 gru 2007, 21:42

Witam! mam napisać prace z metodyki na temat nowej ustnej matury z punktu widzenia pragmatyki. Muszę zawrzeć w niej teorię aktów mowy oraz odp na pytania co ta matura sprawdza, ocenić co tak naprawdę uczeń robi z językiem... Czy ktoś ma moż…e jakieś pomysły jak powinna wyglądać część teoretyczna? bo sama nie wiem co, w jakiej kolejności, jaka bibliografia itd :( będę wdzięczna za wszelką pomoc :) :) :) pzdr
Visitor

Postautor: xeo » 06 gru 2007, 22:09

Część teoretyczna powinna wyglądać właśnie tak jak napisałaś - wszystko na temat, który sobie wybrałaś (na czym polega ustna matura, co sprawdza, jakie są kryteria oceny, jakie typy ćwiczeń, jak to się ma z punktu widzenia pragmatyki itp.). Kolejność - rozsądna, logiczna (zacząłbym od matury). Bibliografię trzeba znaleźć na własną rękę - biblioteka, google, books.google.com, findarticles.com itp. Z zasadami matury ustnej nie powinno być problemu.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Visitor » 15 gru 2007, 17:57

To dlaczego o tym piszesz? I dlaczego nie zapytasz promotora, ewentualnie innych wykładowców? Jak moż…na pisać prace licencjackie czy magisterskie o rzeczach, o których nie ma się pojęcia? Co robiliscie na studiach? Po co wybraliscie filologie, kolegia, skoro potem zadajecie tak bzdurne pytania? "Chcę pisać o kulturze Wielkiej Brytaniii, ale nie wiem o czym", "chcę napisać pracę licencjacka, byle nie z gramatyki- czy ktos ma jakiś pomysł?", "bedę pisać o wpływie angielskiego na inne języki- gdzie szukać materiałów?", "promotor nic mi nie powiedział", "ratunku! o czym pisać prace z metodyki?". Takie posty umieszczacie codziennie na tym portalu.
Przecież… to jakiś absurd. Na studia idzie się z własnej, nieprzymuszonej woli, a trwają one chyba na tyle dłufgo, ze moż…na się zorientować, o czym mowa i co nas najbardziej interesuje. Promotora też… się wybiera, a jego obowiązkiem jest pomoc merytoryczna w pisaniu pracy.
Visitor

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 3:05

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken