Błagam ratujcie mnie jak tego nie przetlumacze na rosyjski t

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: Błagam ratujcie mnie jak tego nie przetlumacze na rosyjski t

Postautor: Visitor » 10 maja 2005, 17:14

Moje letnie wakacje.

tego roku moje letnie wakacje byly pelne wrazen. Tego lata pojechalam do libanu kraju w ktorym urodzil sie moj tata, bylam tam pierwszy raz wiec jechalam tam z zaciekawieniem gdyz niegdy tam nie bylam i wlasciwie nikogo nie znalam. A przeciez mieszkala tam moja rodzina. Moja babcia, ciotki wujkowie i kuzyni. krajbyl piekny i bardzo odmienny od mojego zarowno architektonicznie jak i kulturowo i klimatycznie. zobaczylam pieknie polozony Bejrut no skalach co bylo dla mnie zupelnym zaskoczeniem, bardzo cieple moze w ktorym mozna bylo zobaczyc egzotyczne ryby prosto z lodki. Poznalam moja babcie ktora okazala sie kochana staruszka i zaluje jednego ze nie pojechalam tam wczesniej!!! zeby ja lepiej poznac. Wszyscy byli bardzo zyczliwi i kochani czulam sie tam bardzo dobrze. Zwiedzalam duzo starozytnych budowli i zobaczylam zamki jakich w polsce bym napewno nie zobaczyla. Nawet obcy ludzie byli bardzo zyczliwie nastawieni do obcych. Nawet nie wiedzialam ze do libanu przyjezdza tak duzo ludzi z europy i innych krajow arabskich, gdyz jest to bardzo interesujacy kraj. Wrocilam do polski z moich letnich wakacji bardzo zadowolona i szczesliwa, mysle ze teraz nieraz pojade do bejrutu do tego pieknego miasta
Visitor

Postautor: Visitor » 10 maja 2005, 19:52

zrobiłam i mam nadzieje ze zdasz:)
ale nie mówię, ż…e jest idalne

В этом году мои летние каникулы были полны впечатлений. В это лето я поехала в Ливан, страну, в которой родился мой папа.
Я была здесь первый раз итак ехала туда с интересом, потому что я никогда там не была и собственно говоря никого не знала. А ведь жила там моя семья: моя бабушка, тётки, дяди и двоюродные братья. Пейзаж был прекрасный и очень иной от моего как архитектурно, так и культурно и климатически. Я увидела красиво рассположен на скалах Бейрут, что застало меня совершенный врасплох, очень тёплые море, в котором можно было увидеть эгзотические рыбы просто из лодки. Я познакомилась с моей бабушкой, которая оказалась любимой (дорогой) старушкой. И жалую одного: что я не поехала туда раньше! Чтобы с неё лучше познакомиться. Все были очень доброжелательны и любимы и я чувствовала себя там очень хорошо. Я посещала много древних зданий и увидела замки, каких в Польше я наверно бы не увидела. Даже чужие люди были очень доброжелательну к иностранцам. Даже не знала что к Ливану приезжает так много людей из Европы и других арабских стран, потому что это очень увлекательная страна. Я вернулась в Польшу очень довольна и счастлива из моих летних каникул, и думаю что ещё не раз я поеду в Бейрут, в этот красивый город.
Visitor

Postautor: Visitor » 10 maja 2005, 20:02

FAJNIE ZE SA JESZCZE LUDZIE KTORZY POMAGAJA INNYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Visitor