Prosze o przetlumaczenie :(

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Re: Prosze o przetlumaczenie :(

Postautor: Visitor » 11 lip 2005, 15:55

Zglaszam sie do Panstwa z prosba o tlumaczenie. Mam kilka zwrotow do przetlumaczenia z jezyka polskiego na jezyk angielski. Ucze sie od jakiegos czasu angielskiego ale nie moge sobie z nimi poradzic :( Mianowicie:
1. Medyczne studium zawodowe w Giż…ycku, wydział: ratownik medyczny
2. Zespół szkół zawodowych nr 2 w Szczytnie, Technikum Technologii Żywienia
3. Kurs kierowców wózków widłowych, kurs na młodszego ratownika WOPR, kurs na wychowawcę placówek wypoczynku dzieci i młodzież…y.

Z gory bardzo dziekuje. Ratujecie mi zycie i nie tylko mi :P
Visitor

Re: Prosze o przetlumaczenie :(

Postautor: Visitor » 17 maja 2006, 15:01

Urodzony/a: 1971, Czerwiec 16, Nowy Jork, USA

Zmarł/a: 1996, Wrzesien 13, Las Vegas, USA

Znany jako: właściwie: Lesane Parish Crooks

Gatunek: Rap

Wytwórnie: Atlantic, Death Row, Interscope, Intersound, Jive, Music Video Distributors, Universal International

Był rok 1989 kiedy zadebiutował na walbumie „Sons of the P”. Troszke później rozpoczął występy pod pseudonimem MC New York z „Digitla underground”. Po zebraniu materiału na solową płyte nie moż…e znaleźć wytwórni która chciała by ją ukazać pod swoją nazwą dopiero pod wpływem filmu Ernesta Dickerson'a „Juice” wytwórnia płytowa Interscope Records wydaje album „2Pacalypse now”.

W 1993 roku ukazuje się kolejny nietuzinkowy krązek rapera „Strictly for my N.I.G.G.A.Z”. Stał się on kultowy i szybko zyskał status platyny głównie dzięki „Keep Ya head up” i „ I get around”. Jednak Amaru zaczął mieszać się w świat gangsty. Zaczeły się procesy, porachunki, rzekome strzelaniny, pobicia, ogólnie konflikty z prawem. 23 marca pojawia się na ekranach kin film z Amaru w którym gra dealera narkotyków dzięki czemu wizerunek „thung life” przylega do niego na stałe.
Visitor