BŁAGAM POMÓŻCIE...

Ty odrabiasz, my sprawdzamy.

BŁAGAM POMÓŻCIE...

Postautor: aneczfka » 17 lut 2008, 23:23

Twój kolega z USA przebywajacy właśnie w Polsce, napisał do Ciebie list z propozycją wspólnego wyjazdu w okresie Świąt Wielkanocnych. Ty jednak zaplanowałaś już… spędzenie świąt z rodzina. Napisz list w którym:
*przeprosisz i podasz powód dla którego nie moż…esz przyjąć zaproszenia
*opiszesz jak ty i twoja rodzina spędzacie zwykle święta
*zachęcisz do spędzania świąt z twoją rodziną
*obiecasz pokazać mu swoje miasto i najbliż…szą okolicę
od 120-150 słów

Co u Ciebie słychać? Przepraszam ż…e nie pisałam przez jakiś czas ale miałam duż…e zaległości w szkole.
Dziękuje za list i zaproszenie ale niestety muuszę odmówić. Wszystkie święta spędzam zawsze wraz z moją rodziną. Nie umiem im odmówić i szczerze mówiąc nie chce.
Święta są dla mnie wyjątką okolicznością do spędzenia czasu z rodziną. Jak Ci już… kiedyś wspominałam mam bardzo liczną rodzinę i w każ…de święta wszyscy spotykamy się w domu moich rodziców w Pierwszy Dzień Swiąt. Jest bardzo wesoło i mamy okazje ż…eby powspominać stare czasy. Za każ…dym razem usłysze jakąś historie o której nie miałam pojęcia. Bardzo lubie spędzać święta z rodziną bo zwykle nie mamy kiedy spotkać się wszyscy razem.
Muszę więc odrzucić Twją propozycje ale moż…emy spędzić te święta razem. Zapraszam Cie do moich rodziców. Juz tak dawno chcieli Cię poznać i jak dotąd nie mieli okazji. Bardzo by się ucieszyli i ja też…. Nie widzieliśmy się już… 3 lata.
jęsli się zgodzisz obiecuje ż…e pokaż…e Ci wszystkie najfajniejsze miejsca w moim mieście. Zwiedzimy okolice i poznasz moich znajomych. Obiecaj ż…e zaakceptujesz to zaproszenie i nie długo się zobaczymy. NIE MUSI BYĆ IDEALNIE ANI DOSŁAWNIE ALE POMÓŻCIE
aneczfka

PODSTAWOWE BŁĘ DY JAKIE POPEŁNIACIE ...

Postautor: Gość » 19 lut 2008, 18:03

*** NIE WOLNO NICZEGO PISAC PO POLSKU, A POTEM TLUMACZYC NA ANGIELSKI!!! TJ GWARANCJA KLAPY NA MATURZE!!!
aBY ODNIESC sUKCES NALEZY POSTAPIC W/G MOICH WSKAZOWEK:

1) POMYŚLEĆ CZEGO DOTYCZĄ INFORMACJE- O CZYM MAM NAPISAĆ!!!
2) JAKIMI CZASAMI MOGĘ  SIĘ  POSŁUŻYĆ
3) jAKIE SŁOWNICTWO MOGĘ  ZAstosować
4) jakie wyraż…enia będę mi przydatne, aby wzbogacić mój list!!!
w wielu podręcznikach ściągawki ze struktur gramatycznych są na końcu książ…ki, aby się nimi posługiwać
współczuję , dwa języki w szkole to nie jest takie łatwe, należ…y już… zaczynać pisanie od 1 klasy szkoły średniej!!!
:kiss: :kiss: :kiss:
Gość

Re: BŁAGAM POMÓŻCIE...

Postautor: vlord » 06 cze 2022, 0:36

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken