co nauczyciel angola robi latem?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

co nauczyciel angola robi latem?

Postautor: Gość » 05 maja 2008, 13:13

Nauczyciele co robicie latem? Czy wyjeż…dzacie do pracy za granicę, jeśli tak, to jak jej szukacie? Wlaśnie kończą mi się kursy i nie wiem co zrobić do września. Byliście w takiej sytuacji? Macie jakieś rady? Chyba potrzebuję rady bo uczę od niedawna i jak grom z jasnego niebva spadła na mnie wieść ż…e sorry kursy w firmach kończą mi się w maju a potem zeby w ścianę. Moż…e jest jakas mozliwość o której nie wiem?
Gość

Re: co nauczyciel angola robi latem?

Postautor: xeo » 05 maja 2008, 14:51

Nauczyciele szkół publicznych w wakacje odpoczywają, bo mają serdecznie dość. Oczywiście po kursach w firmach czy szkołach językowych gdzie nauczanie to czysta przyjemność to raczej nie moż…na być nadmiernie zmęczonym i moż…na pracować jeszcze w wakacje. Spróbuj załapać się na jakieś kursy wakacyjne o ile takowe są organizowane, albo udzielaj korepetycji (w wakacje moż…e niestety nie być chętnych), albo faktcznie wyjazd zagranicę na truskawki (w Polsce też… się moż…na załapać), albo podejmij pracę w szkole publicznej ż…eby mieć płacone przez wakacje (ale to już… opcja od nowego roku szkolnego).
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: gosia 83 » 06 maja 2008, 21:31

dom publiczny, przynajmniej zarobki godne.
gosia 83

wakacje...

Postautor: Gość » 07 maja 2008, 10:49

To sporo musza nuczyciele angola zarabiać skoro moż…na za to spokojnie te 3 miechy wakacji przetrwać? A każ…dy mowi, ż…e dorabiac musi na kursach a w szkole to tylko dla ubezpieczenia bo ponoc 800 zł placa? Truskawki mi chyba zostają teraz a od noweg roku szkola- zawsze jaks baza. Dzieki moze jeszcze jakiesw sugestie macie?
Gość

Re: wakacje...

Postautor: przemeklew » 07 maja 2008, 12:37

Anonymous pisze:bo ponoc 800 zł placa?

Zgadza, nauczyciel zwykły ma właśnie taką pensję...
Sygnaturka usunięta. Zapoznaj się z regulaminem.
przemeklew
greenhorn

Postautor: 83753204598 » 07 maja 2008, 13:41

nieprawda. nie ma takiej pensji. na stazu niecaly tysiac, potem troche wiecej.
83753204598

Postautor: Azaar » 07 maja 2008, 14:04

zależ…y gdzie..
Azaar

Postautor: 83753204598 » 07 maja 2008, 14:12

to stawka zatwierdzona przez MEN... mowie o magistrach, jak sie jest po licencjacie to wiadomo ze mniej ;/
83753204598

Postautor: przemeklew » 07 maja 2008, 14:55

83753204598 pisze:to stawka zatwierdzona przez MEN... mowie o magistrach, jak sie jest po licencjacie to wiadomo ze mniej ;/

hehe, ty pewnie masz doktorata i masz najwyż…szą stawkę 1800 złotych, skoro tak się wypowiadasz, ż…e nie prawda.

* a mówiąc o ok 800 zł do jest najnizsza stawka, ktora niestety czesto ci co ucza angielskiego mają na początku...
przemeklew
greenhorn

Postautor: Gość.......... » 07 maja 2008, 15:08

ja przez cały rok duuuuuuuż…o pracuję, ż…eby potem wyjechać na 1,5 miesięczne wakacje. Więc wyjeż…dż…am dokładnie 1 lipca i kompletnie nie myślę o pracy.
Gość..........

Postautor: 83753204598 » 07 maja 2008, 16:22

niech ci bedzie ze 800, moze i nawet 300......... ostatnio byly podwyzki, ze 2 miechy temu. nie mowie ze tysiac to duzo, bo to smieszna kwota przeciez ale jak juz sie wypowiadamy na forum to dobrze by bylo miec dokladne informacje.
83753204598

Postautor: przemeklew » 07 maja 2008, 16:47

oj nowy temat ci wyszedł i pan admin musiał połączyć (ktoś tu nie umie czytać po ang xD)

Oczywiście, ż…e mam dokładne informacje z wiadomych przyczyn, a kwota najniż…sza wynosi ok 800 stąd podaję ok.

A dlaczego 800 mówie, dlatego,
gdyż… u mnie w szkole nauczyciele angielskiego (młodzi ludzie) właśnie takie stawki otrzymują)
przemeklew
greenhorn

Postautor: xeo » 07 maja 2008, 16:52

Stawki nauczycieli
http://tiny.pl/n5fx
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: przemeklew » 07 maja 2008, 17:08

948 czy 1 101 - to niech będą te - o te mi chodzi,
tylko tutaj mamy je podawaną z watem, odliczając "vat" wychodzi 800 z ogonkiem xD
przemeklew
greenhorn

Postautor: 83753204598 » 07 maja 2008, 19:36

wychodzi 800 ale z jakim wyszktałceniem....mówiłam ze chodzi mi o magistra!!!!!
83753204598

Postautor: Gość » 08 maja 2008, 17:58

przemeklew pisze:948 czy 1 101 - to niech będą te - o te mi chodzi,
tylko tutaj mamy je podawaną z watem, odliczając "vat" wychodzi 800 z ogonkiem xD

Vat w pensji??? Człowieku, co ty pleciesz!
Gość

Postautor: przemeklew » 08 maja 2008, 19:22

Anonymous pisze:Vat w pensji??? Człowieku, co ty pleciesz!

Przecież… nie pisałem vat tylko "vat"

Pozdrawiam. :hahaha: :hahaha:
przemeklew
greenhorn

wakacje

Postautor: Gość » 10 maja 2008, 19:07

Ale ja chcialam sugestie wakacyjne a nie dyskusję o tym czy nauczyciel zarabia 800 czy 1000 :) w sumie niewielka roż…nica, przyznacie chyba? duuzo pracujesz, gościu to ci zazdroszczę bo ja dopiero ucze od roku i pracy nie mam wiele jeszcze tj ze 30 g w tyg pewnie ty wyrabiasz kilka razy tyle? no wlasnie, ile pracujecie godzin w tygodniu i jak zarabiacie mniej wiecej (nazwisk tu nie ma mozna się zdradzić chyba , wiadomo ze kazdy i tak zanizy) tez mnie to ciekawi :)
Gość

Postautor: przemeklew » 11 maja 2008, 9:10

Pensja szkolna, tłumaczenia plus korepetycje ok 3.000 miesięcznie xD

I na wakacjach nie odpoczywamy tylko też… uczymy. :hura:
przemeklew
greenhorn

Postautor: Gość » 11 maja 2008, 12:51

przemeklew pisze:Pensja szkolna, tłumaczenia plus korepetycje ok 3.000 miesięcznie xD

I na wakacjach nie odpoczywamy tylko też… uczymy. :hura:

A czego ty uczysz jako uczeń gimnazjum?
Gość

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 8:05

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken