teaching vocabulary to YL-PR.LICENCJACKA

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

teaching vocabulary to YL-PR.LICENCJACKA

Postautor: marzus » 11 lip 2008, 19:02

hej, moim tematem pracy licj. jest "TEACHING VOCABULRY TO YOUNG LEARNERS". i tak naprawde od rana juz nad tym siedze i jakos mi nie idzie. to jest moja pierwsza praca i nawet nie wiem jak to właściwie zrobic. co ma tam byc konkretnie. no niby wiem ze najpierw musze wyjasnic kim sa YL ale jakos nie moge znalezc za wiele informacji, ktore by mnie konkretnie interesowaly. nie wiem tez do konca co tak naprawde ma sie znajdowac w cz. teoretycznej.i to chyba Jest dla mnie najwiekszy problem.
please HELP!!!!! :stres:
marzus

Re: teaching vocabulary to YL-PR.LICENCJACKA

Postautor: xeo » 12 lip 2008, 17:18

Wszystko o teaching vocabulary to young learners ma się znaleźć, to o czym piszą w książ…kach na ten temat. Jeśli chodzi o charakterystykę young learners to trzeba poszukać np. w książ…kach do psychologii/pedagogiki.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: ellmka » 14 lip 2008, 19:52

marzus pisze:hej, moim tematem pracy licj. jest "TEACHING VOCABULRY TO YOUNG LEARNERS". i tak naprawde od rana juz nad tym siedze i jakos mi nie idzie. to jest moja pierwsza praca i nawet nie wiem jak to właściwie zrobic. co ma tam byc konkretnie. no niby wiem ze najpierw musze wyjasnic kim sa YL ale jakos nie moge znalezc za wiele informacji, ktore by mnie konkretnie interesowaly. nie wiem tez do konca co tak naprawde ma sie znajdowac w cz. teoretycznej.i to chyba Jest dla mnie najwiekszy problem.
please HELP!!!!! :stres:

w pierwszym rozdziale musisz opisać jakis background do swojego tematu. Tzn ja bym opisała po krótce mental lexicon, acquisition u dzieci i dorosłych (to moż…na porównać)a takż…e róż…ne sposoby teaching vocabulary. Musisz przejrzec jakieś książ…ki z metodyki. Na bank mieliście Harmera. POczytaj. w bibliotece na bank jest tego mnóstwo. A badanie tez jakies m,usisz przeprowadzić np. na róż…nych grupach wiekowych, w róż…ne rodzaje ćwiczeń. Potem wszystko analizujesz i piszesz trzeci rozdział podsumowujący, potem conclusion

to nie takie trudne.
pozdrawiam
ellmka

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 8:03

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken