Ankieta

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Ankieta

Postautor: StudentInLondon » 27 sie 2008, 16:24

Witam wszystkich!
Mam ogromna prosbe do osob, ktore byly lub sa uczone jezyka angielskiego przez nauczycieli polskich oraz native speakerow. Jestem w trakcie zbierania danych do pracy magisterskiej i bylabym bardzo wdzieczna za wypelnienie ankiety. Wystarczy wejsc w ponizszy link, odpowiedziec na pytania i to wszystko. Podane informacje beda uzyte tylko w mojej pracy magisterskiej. Z gory dziekuje za pomoc!
Link do ankiety:
http://ankietka.pl/survey/show/id/15667 ... eaker.html

Pozdrawiam!
StudentInLondon

Re: Ankieta

Postautor: xeo » 27 sie 2008, 17:45

Odpowiedzi "(nie) zgadzam się" i "zdecydowanie się (nie) zgadzam" od razu nasuwają pytanie "jaka jest róż…nica między tymi odpowiedziami?", myślę, ż…e wprowadzają więcej szkody niż… poż…ytku. Jeśli ktoś się nie zgadza to się nie zgadza. Kropka. :)

ps. moż…e lepiej zastąpić je odpowiedziami typu "nie mam zdania na ten temat".
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Charlotte sometimes » 28 sie 2008, 12:32

ale moż…na być przecież… "za i przeciw", czyli moż…na się zgadzać nie - jednocześnie. W takim razie moż…e moż…na takż…e nie zgadzać się i zdecydowanie nie zgadzać się... hmmm

moż…e róż…nica jest taka, ż…e jeśli się zdecydowanie nie zgadzamy to robimy dodatkowo nadąsaną minę...
:?
Charlotte sometimes

Postautor: xeo » 28 sie 2008, 17:30

Lepiej takie rzeczy dać komuś wcześniej do przeczytania, bo potem takie niuanse wychodzą na jaw jak już… jest za późno na poprawki. Już… promotor powinien na to zwrócić uwagę. Chyba, ż…e dla niego to jest ok. On tu rządzi.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: ladystockbroker » 29 sie 2008, 7:58

A pomyśl, ile razy widziałeś w rozmaitych sondaż…ach następujący zestaw:
a) zdecydowanie się zgadzam
b) zgadzam się
c) raczej się zgadzam
d) raczej się nie zgadzam
e) nie zgadzam się
f) zdecydowanie się nie zgadzam

O ile moż…na jeszcze stwierdzić, czy się z kimś po prostu zgadzamy, czy popieramy jego zdanie całym sercem (ja bym takie ZZ postawiła na przykład przy pytaniu "Czy uważ…asz, ż…e powinno się zwiększać świadomość ludzi spoza Wielkiej Brytanii i okolic, co konkretnie wchodzi w skład Wielkiej Brytanii, Zjednoczonego Królestwa i Wysp Brytyjskich?"), to jaka jest róż…nica między "raczej się zgadzam" i "raczej się nie zgadzam"? :bezradny:
ladystockbroker
junior fellow

Postautor: StudentInLondon » 29 sie 2008, 8:23

Jesli chodzi o ankiete to byla do wgladu promotora i to promotor zasugerowal, zeby nie dawac wyboru 'nie wiem' czy tez 'ani sie nie zgadzam ani sie zgadzam' po prostu ze wzgledu na ryzyko, ze wielu ludzi wybierze wlasnie te opcje a tak poza tym to ankieta zostala wzieta z badania ktore juz zostalo wczesniej przeprowadzone w innym kraju na duza skale i dzialala, wiec dlatego zostala wykorzystana. Jedynie kilka pytan zostalo dodanych, ale to wszystko. Dzieki za zainteresowanie anyway:)
StudentInLondon

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 8:31

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken