czy dobry temat ?

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

czy dobry temat ?

Postautor: lokosss » 20 paź 2008, 16:26

czy to dobry temat ? i co dokładnie umiescic w planie prosze o pomoc.

temat: Rozwijanie sprawnosci czytania w jez angielskim u nastolatków z zastosowaniem autentycznych materiałow.
lokosss

Re: czy dobry temat ? xeo help plis!!!

Postautor: lokosss » 20 paź 2008, 16:53

lokosss pisze:czy to dobry temat ? i co dokładnie umiescic w planie prosze o pomoc.

temat: Rozwijanie sprawnosci czytania w jez angielskim u nastolatków z zastosowaniem autentycznych materiałow.
lokosss

Re: czy dobry temat ?

Postautor: xeo » 20 paź 2008, 16:55

Temat ok. Więcej informacji znajdziesz wpisując w wyszukiwarce "authentic materials" http://www.angielski.edu.pl/forum/search.php
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: lokosss » 20 paź 2008, 17:21

a jak ten temat moj brzmiałby w jezyku ang. tak dobrze tlumaczac ?
lokosss

Postautor: lokosss » 20 paź 2008, 19:26

lokosss pisze:a jak ten temat moj brzmiałby w jezyku ang. tak dobrze tlumaczac ?

przejż…ałem forum i nie wiem nadal co umieścić w planie pracy xeo pomoz napisz co tam mam pisac bo nie wiem nawet od czego zaczac....
lokosss

Postautor: xeo » 20 paź 2008, 21:47

Tutaj masz wzór planu http://www.angielski.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=15150
A z tym tłumaczeniem tematu to się nie wygłupiaj, w końcu jesteś studentem III albo V roku.
xeo

Postautor: lokosss » 22 paź 2008, 15:41

plan to ja wiem jak sie juz pisze juz sie wczesniej z tym zapoznalem :)
ja prosilbym o nakierownie mniej wiecej co moglbym umiescic w tym planie ?

a szczegolnie w czesci teoretycznej?

czyli np. what is reading ? dalej selection of authentic matherials cos w tym stylu prosze o pomoc bo nie wiem jak ruszyc....
lokosss

Postautor: xeo » 22 paź 2008, 16:22

W części teoretycznej musisz umieścić wszystko na temat uczenia sprawności jaką jest reading. W tym celu bierzesz wszystko co ma w nazwie "teaching reading" albo nawiązuje do tego i patrzysz co tam ciekawego piszą, skoro coś się powtarza w wielu książ…kach to musi być waż…ne i nie moż…e tego zabraknąć w Twojej pracy. Twój plan części teoretycznej to ma być coś w stylu spisu treści z książ…ki "teaching reading", tylko nie na podstawie jednego spisu treści tylko wymieszane punkty i podpunkty z róż…nych źródeł (oczywiście podpunktów moż…e w spisie treści nie być dlatego trzeba zaglądnąć do środka). Do tego musisz jakąś część tego rozdziału poświęcić na authentic materials, tutaj robisz dokładnie to samo, bierzesz kilka źródeł z "authentic materials" w nazwie i patrzysz co tam na ten temat moż…na ciekawego napisać. Na pewno zauważ…ysz, ż…e wszędzie są podane plusy i minusy, źródła takich materiałów, cele zastosowań takich materiałów i ich rodzaje, kryteria doboru, wnioski itp.

Tutaj masz przykładowy tekst wraz z bibliografią: http://www.readingmatrix.com/articles/b ... rticle.pdf

Tutaj masz przykładową publikację na temat teaching reading
http://www.ibe.unesco.org/publications/ ... rac12e.pdf

Innych tytułów szukaj na:
books.google.com
scholar.google.com
findarticles.com
google (do hasła "teaching reading" albo "authentic materials"dorzuć słowo bibliography albo books)

Po wpisaniu w google "teaching reading" znajdziesz wypisaną bibliografię pod większością artykułów nawet jeśli nie są zbyt długie.
xeo

Postautor: lokosss » 24 paź 2008, 15:25

czy moze byc taki plan ?

4. Rozdiał 1
a. Jakie podejście było do czytania w róż…nych metodach nauczania angielskiego (np. Suggestopedia,direct method, grammar translation method itp. Przy tym oczywiście charakterystyka tych metod.
b. Czy w wyż…ej wymienionych metodach były wykorzystywane materiały autentyczne, jeśli tak to jakie i jak.
rozdział 2
Charakterystyka nastolatków. Opis.
lokosss

Postautor: xeo » 24 paź 2008, 16:19

Do kosza.
xeo

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 9:45

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken