licencjat bardzo proszę o odpowiedź

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

licencjat bardzo proszę o odpowiedź

Postautor: zuziaa » 17 lis 2008, 20:36

Mam takie pytanie: czy każ…da praca licencjacka musi w części praktycznej zawierać te badania wykonane na ludziach (mam na mysli ankiety itp.)? Czy są jakieś tematy lub dziedziny, w których moż…na tego uniknąć? Jeśli tak to jakie i jak to moż…na by zrobić przykładowo?

Mam pisac ten licencjat a jestem w proszku. Nie za bardzo mam skad wziąć jakiś ludzi do badań a poza tym nie za bardzo interesuje mnie praca jako nauczyciel więc praca licencjacka z metodyki raczej mi nie pasuje.
Bardzo prosze o pomoc, bo ten licencjat spędza mi sen z powiek i aż… się zastanawiam czy nie zrezygnować ze studiów..
zuziaa

Re: licencjat bardzo proszę o odpowiedź

Postautor: xeo » 17 lis 2008, 20:57

Na pracę czysto teoretyczną musi wyrazić zgodę promotor. Na seminarium z metodyki to rzadkość.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: zuziaa » 19 lis 2008, 21:53

Chodziło mi właśnie o to czy z jakiś innych dziedzin się da (np z językoznastwa) bo wiem ż…e z metodyki byłoby ci꿅ko coś takiego zrobić. Czyli jest to moż…liwe? Jakieś pojęcie moż…e jaki to by mógł być temat i jak wtedy by mógłó wyglądac table of conents?
zuziaa

Postautor: xeo » 19 lis 2008, 21:59

literatura/kultura/językoznawstwo/translatoryka
xeo

Postautor: zuziaa » 20 lis 2008, 21:38

Dziękuję za cień nadziei.
zuziaa

Postautor: xeo » 20 lis 2008, 21:51

Tzn. badania tam też… są tylko bardziej polegają na znalezieniu przykładów i analizie na papierze niż… ankietowaniu, robieniu eksperymentów itp. (choć też… wiele zależ…y od tematu).
xeo

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 11:09

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken