Gdzie moge znaleźć pliki audio z wymową słów???

słówka, kolokacje, phrasal verbs, idiomy, slang, przysłowia

Re: Gdzie moge znaleźć pliki audio z wymową słów???

Postautor: Mikael21 » 15 wrz 2004, 11:57

Mikael21
newbie

Postautor: maxious » 18 wrz 2004, 1:23

słuchaj - musisz poszukać prze programy p2p coś jak kazaa ale najleprzy jest eMule (jak dla mnie - poszukaj programu "supermemo" ,moż…esz też… poszukać wpisując "toefl" ,znajdziesz pod tym hasłem wiele spakowanych zestawów słów lub programów przygotowójących do egzaminów róż…nej maści zawierających słowa łącznie z ich wymową (jak supermemo" - wielkość +- 200mb) zajż…yj też… na stronę http://www.clickandbite.com/ tam znajdziesz w dziale - "things Americans say" wiele super idiomów łącznie z plikami z wymową do sciągniecia i z polskim tłumaczeniem i w ogóle pokręć się po tej stronie bo warto

pozdrawiam
maxious
newbie

Postautor: Masterix » 18 paź 2004, 17:47

Nie spotkałem się jeszcze w swojej krótkiej karierze ze słownikiem multimedialnym, ktróry oprócz transkrypcji nie posiadałby moż…liwości poznania wymowy w formie audio.
Masterix
newbie

Postautor: agasz » 18 paź 2004, 21:01

Jest taki slownik, nazywa sie to chyba "Leksykonia", to wlasciwie pakiet slownikow, w ktorym jest tez wymowa slow. Bylo to kiedys bodajze na Nizebdniku Komputer Swiata.
agasz
newbie

Postautor: bejotka » 10 lis 2004, 12:39

Każ…dy słownik multimedialny, ale nie każ…dy na płytce CD, zawiera wzory wymowy słów. Ja polecam Ci dwa słowniki. Leksykonię i Słownik Collinsa wydany przez Young Digital Multimedia.

Weź jednak pod uwagę, ż…e uczenie się poprawnej wymowy słów ze słownika jest błędem. Żadne słowo, prawie ż…adnego języka nie brzmi w zdaniu tak jak w słowniku. O wiele lepiej jest uczyć się wymowy całych zdań, akapitów lub czytanek z kaset albo płyt CD bedą cych załącznikami do podręczników.

Dobrym źródłem obu rodzająw dźwięku mogą być kasety do podręczników Dagmary Świdy zobacz na stronie http://www.cedewu.pl/opis.phtml?isbn=83-86890-83-5
BJK
bejotka
fellow

Postautor: vlord » 11 cze 2022, 6:57

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken