Przetłumaczenie

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Przetłumaczenie

Postautor: Tuhaj » 17 maja 2009, 22:49

Moż…e ktoś przetłumaczyć ?

When King Boleslaw died, Poland lost a very able and brave ruler, one who had united her and made her into a really great country. But is Boleslaw lost to Poland?, Some say no, for there is a legend about Boleslaw and his Knights.

They say that Boleslaw, and his Knights who fought with him for he was a great warrior and earned his title of the Brave, by routing Poland's enemies he went into a mountain called Giewont. This mountain forms part of the Tatra mountain range, and it's shape, as seen from a certain angle, is like the head of a sleeping Knight.

Within the mountain is a huge dark cavern and there sleeps King Boleslaw and his Knights. They are mounted on horses, with their swords beside them and lances couched. And if Poland ever needs them, then some one must awake them, and they will ride forth to serve her.

But once they have gone forth, they will never return.
Tuhaj

Re: Przetłumaczenie

Postautor: Gość » 24 maja 2009, 1:44

Kiedy Król Bolesław zmarł, Polska straciła bardzo zdolnego i odważ…nego władcę, jedynego który miał zjednoczyć ją i stworzyć na naprawdę dobre państwo. Ale czy Bolesław zostawił Polskę? Niektórzy powiedzą ż…e nie, ponieważ… jest legenda o Bolesławie i jego rycerzy.

Oni mówią, ż…e Bolesław i jego rycerze którzy walczyli z nim ponieważ… był on świetnym wojownikiem i zdobył swój tytuł Odwagi/Walecznosci poprzez rozgromienie wrogów Polskich udając się w góry zwane Giewontem. Kształt części tych gór znajdujących się w Tatrach , zobaczony pod odpowiednim kątem jest jak głowa śpiącego rycerza.

W górze jest ogromna ciemna pieczarai tam spał Król Bolesław i jego rycerze. Oni wsiadali na konie z ich mieczami przy boku i (tego nie wiem:D). I jeśli Polska kiedykolwiek potrzebuje ich, wtedy ktos musi ich zbudzić i wtedy oni pojadą by jej słuzyć.

Ale raz oni poszli na przód i już… nigdy nie wrócą.

Mam nadzieję ż…e jest ok starałam się jak mogłam;)
Pozdrawiam;)
Gość