WSEH w krakowie

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Re: WSEH w krakowie

Postautor: Visitor » 17 sie 2006, 13:11

Mam pytanko czy ktos chodzi moze do tego kolegium jezykow obcych??skonczylam teraz szkole srednia i wybieram sie na studia i nie wiem czy WSEH to dobry wybor.z gory dzieki:):):)
Ania
Visitor

Postautor: neclord » 02 sty 2007, 18:56

dlaczego nie UJ? jak nie sam krakow to np sucha beskidzka. zajebiste kolegium, wiem bo bylem. kameralna atmosfera sprawia ze zaj praktyczne sa naprawde zajeciami praktycznymi. maja duzo wiecej godzin niz krakow a wykladowcy w pewnej mierze sie pokrywaja z krak (przynajmniej tak bylo jak ja konczylem). jak nie przeszkadza ci male miasteczko (10 000) to polecam. a, taki detal: za ostatnie 3 lata 100% ludzi podchodzacych do licencjatu na uj zdawalo go (bo egz koncowe po suchej sa w krakowie i masz normalnie stopien BA na UJ) jeszcze raz polecam.
neclord
newbie

Postautor: Visitor » 23 paź 2007, 12:14

Ja chodziłam i jestem bardzo zadowolona. Są tam wykładowcy z UJ, ale podejśćie do człowieka jest całkiem inne niż… na państwowych uczelniach. Na UJ jak płacisz to należ…ysz do gorszej kategorii studentów, a w Collegu im na Tobie zależ…y, traktują cię indywidualnie. Tylko uczyć się trzeba, jeśli ktoś liczy na to, ż…e płacąc nie będzie musiał nic robić to nie polecam. z resztą na stronie informacje są rzetelne, więc najlepiej tam wejść: www.college.pl
Visitor

wseh krk

Postautor: marsha » 07 lip 2009, 16:13

generalnie poziom wysoki [wykładowcy z UJ i UŚ] ale atmosfera rodzinna - małe grupy :)
naprawdę polecam!
marsha

college the top Kraków

Postautor: Lena** » 30 sie 2009, 21:06

Witam, planuję rozpocząć naukę w Collegu the top w Krakowie, wybrałam specjalizację linwistyka stosowana. Czy ktoś sudiuje lub studiował tę specjalizację?
Będe wdzięczna za opinie :prosi:
A co do egzaminu to jest on w stylu nowej matury na poziomie rozszerzonym?
Lena**
newbie

Postautor: Gość » 02 wrz 2009, 22:03

Ja w tym roku ukończyłem WSEH, kadra bardo dobra, poziom też… wysoki , jednak dla ludzi którzy później będą chcieli robić mgr. zdecydowanie polecą specjalizację nauczycielską gdyż… po tłumaczeniowej(która ma naprawdę fajne przedmioty) ci꿅ko znaleźć studia II stopnia.
Gość

college the top kraków

Postautor: Lena** » 03 wrz 2009, 0:40

dzięki za odpowiedź, ale czy mówiłeś o szkole w Bielsku czy w Krakowie?
Czytałam wiele pozytywnych opinii o szkole w Bielsku i chciałam wiedzieć czy tak samo jest w Krakowie.
A odnośnie egzaminu wstępnego? na jakim jest poziomie?
Ja jednak zostanę przy lingwistyce :)
Mówiłeś coś o przedmiotach, jakie na przykład?
Lena**
newbie

WSEH KRAKOW

Postautor: olaEspaniola! » 03 wrz 2009, 16:42

Nie wiem , które to te "fajne przedmioty" konkretnie - jest ich mnóstwo, a każ…demu podoba się co innego :)
osobiście mogę Ci ich polecić ze względu na wypasionych wykładowców i świetną atmosferę :)
najlepszą atmosferę na zajęciach na lingwistyce fundują:
dr Piskorz - tłumaczenia, wprowadza miłą atmosferę [na tyle na ile moż…na luźną] ,
mgr Maylen Guanipa de Wieczorek - konwersacje hiszpańskie [ani słowa po polsku!!!]
dr Nowakowska Głuszak - świetnie naucza hiszpańskiego:)
olaEspaniola!

Postautor: Lena** » 03 wrz 2009, 21:34

Świetnie :) wiedziałam ż…e to dobry wybór, mam nadzieję ż…e hiszpański jest od podstaw???? i jak wygląda egzamin wstępny???
Lena**
newbie

Postautor: Gość » 04 wrz 2009, 22:05

Hiszpański jest od podstaw, a co do egzaminu to jest część pisemna i ustna i naprawdę nie ma się czego obawiać .
Gość

witam

Postautor: Gość » 15 wrz 2009, 18:08

witam. czy ktos moze mi napisac czy każ…dy kandydat dostaje się do WSEH w krakowie?? ja zlozylam papiery i wplacilam oplate rekrutacyjną jednak narazie zadnych informacji z uczelni nie mam. wiem, ż…e wstep jest wolny i studia na danym kierunku rozpoczynaja sie wowczas gdy zbiera sie grupa 20 zainteresowanych osob. kiedy zaczyna sie rok? 1 pazdziernika? dzieki z gory za odpowiedz, pozdrawiam!
Gość

Postautor: MeG____ » 17 wrz 2009, 21:05

Witam, tez sie tam zapisalam. Teoretycznie kazdy sie dostaje, ale 22 jest test kwalifikacyjny w krk mowia ze od niego zalezy czy dostaniesz sie na wybrana specjalizacje (jezeli nie to co w tedy? :/) natomiast w bielsku ze tylko chca sprawdzic poziom i od wyniku testu zalezy na ile lat sie dostaniesz.. 3 lub 4. No i do 5 wrzesnia trzebabylo wplacic pieniadze za pierwszy miesiac nauki, zaczyna sie od pazdziernika. Ogolnie zeby sie czegos dowiedziec jest ciezko moze z czasem bedzie lepiej
MeG____

Re: college the top kraków

Postautor: Gość » 18 wrz 2009, 16:57

Lena tez sie zapisalam na lingwistyke ;p tylko nie wiadomo jak z tym egzaminem :P obysmy sie dostały ;p
Gość

Postautor: Gość » 22 wrz 2009, 3:34

jaki test? ja nie wiedzialam o zadnym tescie, nikt nie udzielil mi takiej informacji w sekretariacie ani nic. co jesli ktos nie wplacil tej kasy do 5?? widzialam ze są trzy raty. czy mozna wplacic od razu cala kwotę np do 5 pazdziernika?? bo tam sa trzy raty - do 5 kazdego miesiaca az do listopada. kurde! ja nic nie wiedzialam o TAKICH wymogach a przeciez tam bylam i pytalam o wszystko:/
Gość

Postautor: Lena** » 25 wrz 2009, 20:44

w sekretariacie bardzo ci꿅ko o informacje i o miłą obsługę również…....
Jeśli nie wpłaciłaś raty to 5 to będą naliczać odsetki, niestety.
Lena**
newbie

Postautor: Gość » 28 wrz 2009, 19:49

a sluchajcie ten caly test?? jest 30 w bielsku, wybiera sie ktos? na jakiej to zasadzie jest? cos jak matura?? bo nie wiem czego sie spodziewac:D a. i jeszcze jedno- > co gdy sie go nie zda? :D

nie wiem jak wam, ale mnie sie juz przelalo tymi studiami ;) tyle kombinacji.
Gość

Postautor: Lena** » 28 wrz 2009, 22:08

Test kwalifikacyjny składa się z następujących części:

1. część pisemna:

- test wyboru (gramatyka i słownictwo)

- krótka wypowiedź pisemna

- uzupełnienie luk w tekście

- parafrazowanie zdań

- słowotwórstwo

- rozumienie tekstu

2. część ustna:

- opis obrazka, porównanie obrazków ze wskazaniem podobieństw i róż…nic

- wypowiedź ustna na zadany temat

W czasie rozmowy oceniana będzie poprawność gramatyczna, bogactwo słownictwa, trafność przedstawianych argumentów, komunikatywność oraz predyspozycje głosowe.

Przykładowe tematy: rodzina, sport, hobby, rozrywka, spędzanie wolnego czasu, podróż…owanie, środowisko naturalne, muzyka, zdrowie, media.

Ja zdawałam w Krakowie, rozmowa była łatwa, test tez nie powinien być skomplikowany dla kogoś kto zdawał nową maturę. Jak się nie zda to moż…na iść na rok zerowy :)
Lena**
newbie

Postautor: fus » 29 wrz 2009, 17:36

Kiedy jest początek roku i czy zrobili tylko grupę wieczorową? Nie mogę się dodzwonić i nic nie wiem. Proszę odpowiedzcie
fus

Postautor: Gość » 29 wrz 2009, 21:21

wybiera się ktoś do bielska jutro na ten test?? ;>
bo bym się zachaczyla z kims ;)
ja jadę. czekam na odzew.
Gość

Postautor: Gość » 30 wrz 2009, 0:10

fus, nikt nic nie wie,
bardzo ciezko o jakiekolwiek informacje z tego co widzę .

organizacja roku jest bardzo kiepska
nie do pomyslenia, zeby z matura zdawac jeszcze jakis test kwalifikacyjny

pozdro :)
Gość

Postautor: fus » 30 wrz 2009, 23:50

mniejsza o test xD był łatwy więc to bez róż…nicy, choć wydaje mi się, ż…e powinien się on odbywać juz po wcześniejszym przyjęciu kandydata, ż…eby nie jeździć specjalnie po to. Denerwuje mnie ta szkoła, denerwuje brak moż…liwości porozumienia, a te braki chyba o czymś świadczą. Jak moż…na trzymać ludzi w niepewności do października. Chyba coś jest nie tak. Nawet nie wiem czy jest grupa dzienna, a jeśli nie, to ja dziękuję. BEZSENS
fus

Postautor: phil63 » 09 paź 2009, 22:55

jak Cie tam tak wszystko denerwuje to moż…e od razu zrezygnuj?

po co się tam zapisujesz? ż…eby się denerwować?

hihi :zdziwko:
phil63

Postautor: wseh » 17 paź 2009, 1:42

uciekajcie!!!!
to wszystko się rozpadnie jak WSHE[AHE] wshe.edu.pl
bo leci na tej samej ściemie
wseh

Do wszystkich bez pojęcia

Postautor: absolwenT » 24 paź 2009, 0:46

Wszystkie złośliwe typy, które mówią, ż…e WSEH się rozpadnie mówią tak po prostu z zazdrości, gdyż… nie udało im się ukończyć studiów bądź nie mają w ogóle pojęcia o nauczaniu w Collegu. To prawda, ż…e organizacja jest kiepska, małe sale, brak ogrzewania to wszystko z powodu oszczędności, ale poziom nauki jaki ta szkoła reprezentuje jest na prawdę wysoki i o to tak na prawdę chodzi. Zamiast narzekać weźcie się po prostu do NAUKI!
absolwenT

Postautor: radlow » 17 kwie 2011, 20:22

Mam pytanie - czy ktos studiowal na WSEH w Krakowie filologie angielska II stopnia? Jak wyglada egzamin wstepny? Czy ciezko sie dostac? Kiedy odbywaja sie egzaminy wstepne? Tak jak na UJ w lipcu czy tak jak na UŚ we wrzesniu? :P z gory dzieki :)
radlow

Postautor: Felicjaxx » 15 mar 2016, 8:31

Też słyszałam o takiej pomocy jak tutaj.
Myślę, że to bardzo ciekawa i indywidualna pomoc podczas studiów i zaliczeń. Na pewno pozwoli Wam taka pomoc ograniczyć stresy związane z sesją :)
Felicjaxx
newbie

Postautor: vlord » 12 cze 2022, 23:09

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken