Witajcie!
W imieniu firmy szkoleniowej E-Dos i jej partnera, Fundacji Szkoła Niezwykła, chciałam Was bardzo serdecznie zaprosić na konferencję "Uczę po ludzku," która odbędzie się 17 października w Warszawie, a 18 w Krakowie. Choć opracowana przez trenerów znanych głównie anglistom, jest tak naprawdę adresowana do wszystkich nauczycieli i będzie prowadzona w języku polskim. Dlatego proszę o "podanie dalej" informacji o tym wydarzeniu. Jestem pewna, ż
e każ
dy nauczyciel znajdzie tam coś dla siebie.
Więcej szczegółów znajdziecie na stronie:
http://www.e-dos.org/uczepoludzku/
Mimo iż
konferencja jest płatna, usilnie namawiam do udziału, gdyż
mam przyjemność znać osoby ją organizujące (m.in. pana Grzegorza Śpiewaka, fantastycznego teoretyka i praktyka przyjaznej i skutecznej metodyki nauczania) i podpisuję się obiema rękami pod ideałami przyświecającemu temu wydarzeniu. Każ
dy z nas chyba wyniósł róż
ne nieprzyjemne doświadczenia ze szkoły, gdy zapominano po co i dla kogo się uczymy. A ż
e zdarza się to nadal, moż
e warto zastanowić się jak umoż
liwić skuteczną i przyjemną współpracę nauczycieli i uczniów (tak tak - współpracę!). Dlatego udział w konferencji będzie inwestycją na przyszłość - więc moż
e uda się przekonać dyrekcję, by udzieliła zespołowi nauczycielskiemu jakiegoś dofinansowania? To niebywała szansa, aby nasze szkoły stały się ambasadorami idei Uczę po ludzku!
Pozdrawiam serdecznie,
Zuza, wolontariuszka Fundacji Szkoła Niezwykła i E-Dos