Pomoc w angielskim

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Pomoc w angielskim

Postautor: olgierka » 11 lis 2009, 22:15

Witam!
Mam takie pytanko...
Czy jak będe znała 1000 podstawowych słówek z języka angielskiego to dam radę dobrze tłumaczyć i odpowiadać na zdania?
olgierka

Re: Pomoc w angielskim

Postautor: olgierka » 12 lis 2009, 22:16

Dzięki za odpowiedź....
olgierka

Postautor: bejotka » 13 lis 2009, 3:07

Raczej nie. Język angielski ma ponad pół miliona słów i wyraż…eń. Wprawdzie niewykształcony Anglisk uzywaich 30000-5000, to 1000 słów raczej nie wystarczy Ci do tłumaczenia i układania i rozumienia zdań angielskich.
bejotka
fellow

Postautor: olgierka » 14 lis 2009, 1:38

A tak na sam początek to ile muszę znać słówek?
Jestem w 3 gimnazjum i muszę nadrobić,ponieważ… wcześniej uczyłam się niemieckiego... A przeprowadziłam się i muszę nadrobić to wszystko...
olgierka

Postautor: bejotka » 15 lis 2009, 13:11

olgierka pisze:A tak na sam początek to ile muszę znać słówek?...

Powinnaś poznać ok. 1500-2000 słówek. Ale problemem nie jest ilość tylko wybór. Musisz zdobyć (kupić/poż…yczyć) podręczniki 1 pierwszej i drugiej klasy, zrobić z nich fiszki lub listy słówek i ucząc się ich, uczyć siź również… czytanek i gramatyki. Ponieważ… nauczyciele często dodają na lekcjach słówka poza podręcznkokowe, zaprzyaźń się z jakąś koleż…anką, która jest na tyle dobra z angielskiego by mogła i w tym pomóc.
bejotka
fellow

Postautor: Terry007 » 15 lis 2009, 22:32

Ja polecam ci do tego etutor. pl Jest tam bardzo bogaty zestaw słówek, podzielonych tematycznie oraz według poziomu zaawnasowania (z moż…liwością odsłuchanai poprawnej wymowy) Powodzenia
Terry007

Postautor: olgierka » 16 lis 2009, 21:59

Dzięki Wielkie!
olgierka

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 13:35

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken