Mój dzien

Krótkie teksty bądź pojedyncze zdania, które nie są zadaniem domowym.

Mój dzien

Postautor: MArcino 55 » 21 wrz 2009, 1:45

Proszę o przetłumaczenie mi tego tekstu w czsie present simple

Wstaje o 6 rano idę do łazienki myję się. Poż…niej idę na kolacje. Po kolacji wychodzę na autobus którym pojade do szkoły. Gdy już… dojeż…dż…am to idę z kolegami do szkoły. Lekcje w szkole zaczynają mi się o 8, a konczą o 15. Po szkole idę na autobus którym pojade do domu. Gdy już… jestem w domu to idę umyć ręce i zjęść obiad.Po obiedzie odrabiam lekcje. Na koniec dnia idę na boisko zagrać w piłkę. Wracam do domu na kolację po kolacji wchodzę na komputer.Koło 24 idę spać. I tak minął mój dzień
MArcino 55

Re: Mój dzien

Postautor: eveline001 » 29 paź 2009, 5:14

MArcino 55 pisze:Proszę o przetłumaczenie mi tego tekstu w czsie present simple

Wstaje o 6 rano idę do łazienki myję się. Poż…niej idę na kolacje. Po kolacji wychodzę na autobus którym pojade do szkoły. Gdy już… dojeż…dż…am to idę z kolegami do szkoły. Lekcje w szkole zaczynają mi się o 8, a konczą o 15. Po szkole idę na autobus którym pojade do domu. Gdy już… jestem w domu to idę umyć ręce i zjęść obiad.Po obiedzie odrabiam lekcje. Na koniec dnia idę na boisko zagrać w piłkę. Wracam do domu na kolację po kolacji wchodzę na komputer.Koło 24 idę spać. I tak minął mój dzień

kolacja po 6 rano ........
eveline001

Postautor: iwona111 » 20 lis 2009, 7:29

Mój syn Paweł wstaje o godzinie 7.00.Myje zęby,ubiera się i robi sobie śniadanie(ulubione płatki z mlekiem,lub bułki z czekoladą).Około godziny 7.20 po posiłku szybko pakuje plecak,ubiera buty i biegnie do szkoły na godzinę 8.00. W szkole jest do godziny 15.00.Po zajęciach lekcyjnych wraca z kolegami do domu.Myje ręce i je obiad.Popołudnie spędza na zajęciach sportowych lub grając na komputerze.Od 17.00 do18.00to czas na odrabianie zadań.Resztę dnia spędza z kolegami.O 21.00 wychodzi z psem.Po Mój syn Paweł wstaje o godzinie 7 rano.Myje zęby,ubiera się i robi sobie śniadanie(ulubione płatki z mlekiem lub bułki z czekoladą).Około godziny7.20 po posiłku ,szybko ubiera buty,pakuje plecak i biegnie do szkoły na godzinę 8.00.W szkole jest do 15.00.Po zajęciach lekcyjnych,wraz z kolegami wraca do domu.Myje ręce i je obiad.Popołudnie spędza na zajęciach sportowych lub grając na komputerze.Od 17.00 do 18.00 to czas na odrabianie zadań.Resztę dnia poświęca na spotkania z kolegami.O 21.00 wychodzi na spacer z psem.Po powrocie je kolacje(kanapki i szklankę mleka lub kakao)Potem się myje,czyści zęby i idzie do łóż…ka.Tam póki nie zaśnie czyta książ…kę,lub gazetę sportową,albo ogląda film na wideo.
iwona111

Postautor: danuta34 » 09 gru 2019, 20:59

Mój dzień wygląda następująco zawsze budzi mnie mój syn który ma nie cały rok. Później przygotowuje starszego syna do szkoły i go osobiście zaworze . Ale przed wyjściem staram się zjeść lekkie śniadanie . Używam chleba esseńskiego naturalnego do śniadania. Bo posiada pełne ziarno z najlepszego rodzaju ekologicznej pszenicy które jest kleikowane przez 2-3 dni. Następnie jest zbierane i gotowane w niskiej temperaturze. Zamawiam go tutaj https://www.bee.pl/terrasana-chleb-esse ... p5388.html
danuta34
newbie

Postautor: jolkajola » 04 paź 2021, 8:50

ja praktycznie codziennie staram się zrobić chociażby najkrótszy spacer czy to odprowadzając moje dzieci do szkoły, nawet jeżeli już tego nie potrzebują wybierają sklepy znajdujące się nieco dalej od mojego domu zawsze zabieram ze sobą opaski samozaciskowe z odblaskiem - dla bezpieczeństwa.
jolkajola
greenhorn