Duż…y problem z Językiem

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Duż…y problem z Językiem

Postautor: Dyman13 » 08 gru 2009, 1:26

Cześć, mam problem z nauką Angielskiego:( w szkolę uczę się Niemieckiego niestety;/, do nauki Ang. uż…ywam programu SuperMemo Extreme English Basic:), chciałem zapytać jakich metod nauki wy mi polecacie prócz tego. Czy odpuścić sobie ten język? Pozdrawiam.
Dyman13

Re: Duż…y problem z Językiem

Postautor: Dyman13 » 08 gru 2009, 1:27

Cześć, mam problem z nauką Angielskiego:( w szkolę uczę się Niemieckiego niestety;/, do nauki Ang. uż…ywam programu SuperMemo Extreme English Basic:), chciałem zapytać jakich metod nauki wy mi polecacie prócz tego. Czy odpuścić sobie ten sposób nauki języka? Pozdrawiam.
Dyman13

Postautor: Gość » 09 gru 2009, 21:41

czytać, oglądać filmy i seriale. czytac moż…esz najpierw wersje uproszczone /readers/ albo z opracowaniem.
Gość

Postautor: Dyman13 » 09 gru 2009, 23:08

Tzn seriale po angielsku z polskimi napisami? Czy po polsku z angielskimi? Wątpie czy dałbym rade tak się nauczyć ;/ a zależ…y mi na szybkiej i efektywnej nauce;/
Dyman13

Postautor: bejotka » 10 gru 2009, 13:59

Dyman13 pisze:Cześć, mam problem z nauką Angielskiego:( w szkolę uczę się Niemieckiego niestety;/, do nauki Ang. uż…ywam programu SuperMemo Extreme English Basic:), chciałem zapytać jakich metod nauki wy mi polecacie prócz tego. Czy odpuścić sobie ten język? Pozdrawiam.

SuperMemo Extreme English Basic to baza, która wspomaga naukę 2.200 słów, to stanowczo za mało. Musisz uczyć się z podręcznika, dopisywać do bazy słówka, które w podręczniku są, a w bazie ich nie ma. Powinieneś też… uczyć się tekstów i dialogów "prawie na pamięć". Staraj się nauczyć praktycznie całej zawartej w podręczniku gramatyki.
bejotka
fellow

Postautor: Gość » 11 gru 2009, 0:07

Nie mam ż…adnego podręcznika do Angielskiej gramatyki;/ jaki byście mi polecili? Uczenie się tekstów na pamięć? :beksa: :zdziwko: masakra
Gość

Postautor: bejotka » 11 gru 2009, 23:00

Anonymous pisze:Nie mam ż…adnego podręcznika do Angielskiej gramatyki;/ jaki byście mi polecili?

1. Wojciech Jajdelski; Dariusz Jemielniak; Paweł Rutkowski
Encyklopedia jezyka angielskiego;
2. Leon Leszek Szkutnik
Gramatyka języka angielskiego
3. Gramatyka angielska od A do Z

Anonymous pisze: Uczenie się tekstów na pamięć? :beksa: :zdziwko: masakra

Chcesz się nauczyć czy nie?

Poczytaj o metodzie Schliemanna i metodzie Szylara.
bejotka
fellow

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 13:44

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken