praca mgr Internet

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

praca mgr Internet

Postautor: idea2 » 08 maja 2010, 1:18

Witam,
Chciałabym zapytać co powinien zawierać mój plan pracy, a mój temat brzmi 'Internet as a way to motivate middle school studenta to learn English' ?Promotorka sugeruje ż…eby utworzyć dwa teoretyczne rozdziały 1-odnośnie motywacji a 2-Internetu. Co powinnam uwzględnić jeż…eli chodzi o Internet???Barzdo proszę o odpowiedz
idea2

Re: praca mgr Internet

Postautor: xeo » 08 maja 2010, 1:44

definicja Internetu, rola, cele, zastosowanie, plusy/minusy, internet w edukacji, przykłady stron + opis/analiza (strony/słowniki/encyklopedie), nauczanie online, lekcje w oparciu o internet (rodzaje ćwiczeń, rola ucznia/nauczyciela, przykłady), opis ćwiczeń online (plusy/minusy, przykłady, porównanie z papierowymi wersjami), wszelkiego rodzaju chaty, komunikatory, fora i ich rola, kontakt ze światem, z native speakerami, "multimedialność" internetu (audio/video), internet and ESP (English for Specific Purposes), tools, internet vs. podział na poszczególne skille, sprzęt potrzebny do tego typu pracy, technologie, internet w szkole itp. itd. Oczywiście wszystko w kontekście motywacji - dlaczego, w jaki sposób, plusy/minusy itp.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: idea2 » 09 maja 2010, 23:03

oj duż…o tego! :stres:
promotorka zaproponowała ż…eby troszkę to podzielić i zasugerowała 1 chapter-motivation, a 2-Internet and computer
więc stworzyłam przymiarkowy plan :

Introduction
Chapter 1. What is Motivation?
1.1 Sources of Motivation
1.2 Different Kinds of Motivation
1.3 Ways of Enhancing and Sustaining Motivation Among Different Types of Learners

Chapter 2. What is the Internet?
1.1 The Role of the Computer and Internet in Learning
1.2 The Advanteges and Disadventages of Using the Computer and Internet
1.3 Internet-Based Activities Which Motivate Students
1.4 The Role of the Teacher in Online Teaching
1.5 Middle School Students as a Group of Learners

co o tym sądzisz xeo?
idea2

Postautor: idea2 » 18 maja 2010, 23:23

Dzięki i proszę o odpowiedz :prosi:
idea2

Postautor: xeo » 19 maja 2010, 5:31

Co pisać o motywacji podawałem np. tutaj:
http://www.angielski.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=15575
Więcej znajdziesz za pomocą wyszukiwarki (szukaj pod hasłem motywacja lub motivation):
http://www.angielski.edu.pl/forum/search.php

Generalnie Twój plan jest zbyt ogólny i generalnie za mało wszystkiego, jeśli masz np. punkt "kinds of motivation" to należ…y go rozpisać na podpunkty 1.2.1, 1.2.2., 1.2.3 itd. (wymieniając jakie rodzaje motywacji opiszesz). To samo z każ…dym innym punktem. Sama pomyśl, podałem Ci tyle punktów do samego internetu, a w Twoim planie jest tylko 5 punktów na ten temat, to nie moż…e być dobry plan. Każ…de z ogólnych haseł trzeba rozłoż…yć na czynniki pierwsze, szczegółowo. Na każ…dy temat przeglądasz książ…ki/artykuły i wypisujesz wytłuszczone nagłówki, które będą stanowiły te wszystkie podpunkty. Twój plan ma być takim roboczym spisem treści Twojej przyszłej pracy.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: idea2 » 20 maja 2010, 2:09

dzięki wielkie postaram się coś z tym zrobić!
idea2