lekcje przez skype

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

lekcje przez skype

Postautor: sky_walker » 21 gru 2010, 19:45

szukałem sobie ostatnio korepetytorki z angielskiego i znalazłem duż…o ogłoszeń o lekcjach przez skype. próbował ktoś czegoś takiego? nie wiem czy warto wywalać kase na cos takiego ;]
sky_walker

Re: lekcje przez skype

Postautor: Mirek70 » 21 gru 2010, 20:23

Ja czasami dają takie lekcje, ale zdecydowanie wolę się koncentrować na dojeździe do ucznia. Wiekszy komfort pracy no i tłumaczy się lepiej. Poza tym nie moż…na sprawdzić, czy ktoś nie ściąga :P
Mirek70

Postautor: sofia22 » 21 gru 2010, 22:26

tez widziałam takie ogłoszenia. jakos ciezko mi w to uwierzyc. chyba jednak wole tradycyjne metody takie jak kurs. sama chodze do speak up i jeśli chcesz rady to polecam. wybierasz sam rodzaje zajec i skupiasz sie na tym na czym chcesz.
sofia22

Postautor: Tomek2121 » 26 gru 2010, 2:17

Jeż…eli cena jest zdecydowanie niż…sza, to czemu nie. Tylko do ćwiczeń musi być kamerka i to najlepiej zewnętrzna dla ucznia i nauczyciela. Ale jak duż…o ludzi ma problem z założ…eniem maila, to potrafię sobie wyobrazić jak ci꿅kie musi być dla takiego nauczyciela uzgodnienie wszystkich szczegółów technicznych z uczniem. Kwestia czasu jak stanie się to normą.

Jeż…eli chodzi o szkoły językowe, to Empik online chyba pierwszy w Polsce wprowadził do swojej oferty lekcje online z wykorzystaniem kamerek.
Tomek2121
newbie

Postautor: english-by-phone » 18 sty 2011, 2:48

najlepszym sposobem jest przetestowane :)

na stronie: http://www.english-by-phone.pl/ moż…esz zapisac się na darmowy test takiej konwersacji - moim zdaniem działa nadspodziewanie dobrze. Na pewno warto przetestować.
english-by-phone

Postautor: Marta863 » 18 sty 2011, 21:02

prowadzę takie kursy już… od jakiegoś czau, uczniowie są zadowoleni a efekty bardzo dobre :) więc myślę ż…e warta :)
Marta863

Postautor: savant » 20 sty 2011, 1:34

A czemu nie? Kursy takie są moż…e mniej skuteczne, bo jak wiadomo język to nie tylko słowa. Nie rozumiem tylko dlaczego miałyby być duż…o tańsze. No moż…e o dojazd, gdyż… lektor moż…e uczyć od siebie z domu.

W LSC prowadzimy tego typu lekcje przez Skype i przez telefon, głównie konwersacje, które są popularne wśród handlowców i przedstawicieli medycznych pracujących w terenie. Słuchacze ci są zadowoleni z tego rozwiązania szczególnie dlatego, ż…e nie mogą sobie pozwolić na zajęcia stacjonarne w firmie.
[url:30n18x2b]http://www.lsc.edu.pl[/url:30n18x2b]
Szkoła językowa - Warszawa Centrum
[img:30n18x2b]http://www.businessrepublic.pl/images/avatar1.gif[/img:30n18x2b]
savant
junior fellow

Postautor: Gość » 21 sty 2011, 3:02

skype jest dobry jesli niechce cisie chodzic czy jezdzic do n-la tez mozna ko0rzystac z podrecznika gdy n-li uczen ma taki sam -lekcje wychodza juz takie mialam
Gość

Postautor: pacusia » 21 sty 2011, 19:51

Dla mnie najlepsze jest połączenie. ;) Tzn. znalazłam sobie kogoś na skypie, ale nie traktuję tego jak lekcje tylko luźne rozmowy. Staram się sprawdzić to czego ucze się w szkole językowej. W połączeniu z kursem w speak up, który jest zróż…nicowany, to bardzo pomaga.
pacusia

Postautor: misiek krk » 23 lut 2011, 17:57

w sumie zawsze wydawało mi się to raczej kiepskim pomysłem - jakoś nie mam zaufania do takich metod, ale skorzystałem z tej darmowej lekcji próbnej i wyszło spoko. Miałem małe problemy ze Skype, ale jak przeszedłem w miejsce z lepszym netem było OK. na początku zdziwiłem się, ż…e serio rozmawiam z ż…ywą osobą - no ale z 2 strony lekcje z automatami nie są chyba jeszcze moż…liwe ;)
misiek krk

Postautor: Bozka79 » 24 lut 2011, 19:43

Warto korzystać z takich nowoczesnych metod, ale mi się wydaje, ż…e to nie moż…e być jedyna metoda nauki. Lepiej jest tak skumulować kilka metod i chyba w takim kierunku idą wlasnie szkoły językowe, które przecież… mają nauczycieli i oni pilnują uczniów i motywują. W speak upie mam róż…norodne zajecie i z komputerami też… pracujemy. Pozdr.
Bozka79

Postautor: dario_p » 25 lut 2011, 18:14

w dzisiejszych czasach to trzeba przede wszystkim chcieć. jest tyle sposobów ż…e jak się utrzymuje motywacje to nie da się nie nauczyć. kurs jest chyba właśnie najlepszym sposobem na to bo systematyzuje pracę. ten speak up rzeczywiście wyrobił sobie dobrą opinię :)
dario_p

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 17:11

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken