angielski w domu

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

angielski w domu

Postautor: domatorka » 31 maja 2011, 17:59

Sporo siedzę w domu, chciałabym podszkolić się w angielskim. Mam jakieś podręczniki, jakieś płytki, filmy po ang - ale w sumie nie widzę ż…adnych większych postępów. Macie jakieś godne polecenia metody nauki angielskiego w domu? Nie muszą być darmowe, chętnie zapłacę za coś, co się sprawdza...
domatorka

Re: angielski w domu

Postautor: Andy_Jr » 01 cze 2011, 15:48

Na pewno warto sporo czytać po ang - to bardzo rozwijające. Filmy też… są spoko, ale jak dla mnie - przy okazji.

Moż…esz wypróbować sobie coś takiego jak angielski online, czyli konwersacje z native speakerem przez Skype. Moż…na zapisać się tam za darmo na konwersacje z native speakerem - zobacz czy Ci się spodoba.
Andy_Jr

Postautor: Marzena Sceptyk :) » 02 cze 2011, 16:32

Jak dla mnie takie rozwiązania są po pierwsze dla osób, które choć trochę umieją się porozumieć po angielsku. Co więcej konwersacje takie, to moim zdaniem doskonałe uzupełnienie szerszego planu. Do pełnej nauki przyda się podręcznik do gramatyki i jakiś słownik (choć trzeba pamiętać, ż…e z drugiej strony same książ…ki nie wystarczą)

Duż…ym plusem jest dla mnie cena. Jak na konwersacje z native speakerem (i to nauczycielem) stawki są bardzo uczciwe.

Zapisałam się na testy.
Marzena Sceptyk :)

Postautor: Michal z duchem czasu » 03 cze 2011, 15:07

na początek muszę się przyznać, ż…e generalnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkich nowinek tego typu - lubię takie wynalazki. Dla mnie forma nauki poprzez konwersacje online z native speakerem to strzał w 10! Nie muszę nigdzie pędzić i spóźniać się na zajęcia, a lekcje mogę sobie ustalić w przerwie na lunch, wystarczy ż…ebym miał dostęp do neta.
Myślę, ż…e już… niedługo taka forma nauki będzie standardem.
Michal z duchem czasu

Postautor: gawiedz » 08 cze 2011, 17:25

Myślę, ż…e samodzielna nauka języka od 0 w warunkach domowych sprawdzi się u bardzo niewielkiego odsetka osób. Kiedy mamy podstawy komunikacyjne i moż…emy skorzystać z narzędzi, o których piszecie, szanse na rozwój są znacznie większe.
gawiedz

Postautor: marzena37 » 21 cze 2011, 0:49

generalnie się zgadzam. warto również… skorzystać i wypróbować taką formę nauki (darmowa konwersacja) - ż…eby przekonać się czy faktycznie komuś to odpowiada. Metoda jest dość nowa, ale moim zdaniem jako metoda uzupełniająca ma ogromy potencjał.
marzena37

Postautor: Karolinek » 24 cze 2011, 18:19

zaczęły się wakacje, zaczęły się praktyki, póki co brak perspektyw na wyjazd, to chyba aż… spróbuję :D Jak rozumiem próba jest za free, takż…e nie mam nic do stracenia. Angielski nigdy nie był moją najmocniejszą stroną - czas to zmienić :)
Karolinek

Postautor: marzena 37 » 28 cze 2011, 21:58

tak próba jest zupełnie za free i nie zajmuje duż…o czasu. Warto sobie skorzystać póki faktycznie jest darmowa. Dla mnie konwersacja testowa sama w sobie warta jest już… uwagi. taka forma konwersacji to według mnie prawdziwy skok cywilizacyjny.
marzena 37

rapid-english

Postautor: jurek2739 » 29 cze 2011, 15:22

ja mam kurs wakacyjny tutaj :) moż…esz spróbować lekcji próbnej za freeee naprawde fajnie tylko zarejestrować się wystarczy www.rapid-english.pl
jurek2739

Postautor: Karolinek » 05 lip 2011, 18:07

Dzięki. odbyłam konwersację testową z native speakerem i zapisałam się do english-by-phone na próbne 3 konwersacje z 3 róż…nymi nauczycielami. Zobaczymy jakie wraż…enia będą po takim teście.
Karolinek

Postautor: bartTT » 07 lip 2011, 21:52

nie próbowałem i w sumie zdziwiłem się, ż…e coś takiego istnieje - wcześniej o tym nie słyszałem. jestem po tradycyjnym kursie, ale już… ładnych parę lat temu. Zobaczę czy coś pamiętam.
bartTT

Postautor: ANIA K. » 08 lip 2011, 15:24

Ja najpierw przetestowałam sobie lekcje w rapid-english www.rapid-english.pl a potem w enhglish by phone obie szkoły wywarły na mnie pozytywne wraż…enie bardzo profesjonalnie pozdrawiam warto spróbować
ANIA K.

Postautor: JadwiniAka » 08 lip 2011, 21:56

W sumie bardzo ciekawy pomysł. Sama przez najbliż…sze klika miesięcy czas będę spędzała raczej w domu, takż…e moż…e faktycznie wrócę do nauki angielskiego... Ciekawe czy coś w ogóle pamiętam, szkoła była dawno, a ćwiczenie ang z kelnerami na wakacjach, chyba się nie liczy :) Ciekawie wygląda ta lekcja testowa - zobaczę, czy w ogóle się dogadam.
JadwiniAka

Postautor: luythansa » 29 lip 2011, 17:43

do tej pory w domu, od wielkiego dzwonu zdarzyło mi się coś przeczytać po ang... kurs na uczelni się skończył, dlatego trzeba będzie pomyśleć o czyms dodatkowym, ż…eby nie zapomnieć wszystkiego... Zobaczę te darmowe konwersacje w szkołach, o których piszecie. Rozmawiam tam z native speakerami?
luythansa

Postautor: jakis 1 » 29 lip 2011, 23:42

Ja uważ…am, ż…e fajnie jest połączyć naukę angielskiego w domu z zajęciami w jakiejś szkole językowej. Dobra szkoła będzie motywować bardziej do pracy niż… nauka w domu. Według mnie Archibald , Angloschool oraz English For You to miejsca godne polecenia w Warszawie
jakis 1

Postautor: squnks » 04 sie 2011, 14:50

Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.
squnks

Nauka w domu - 2x szybciej...?

Postautor: AmandaKrk » 27 sie 2011, 8:33

Hmm czy przez Internet ucząc się w domu moż…na nauczyć się angielskiego 2x szybciej...? Według studentów politechniki wrocławskiej tak. A Wy co o tym myślicie...?

Dołączam video które znalazłam na YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=ghyIK7V3X1w

Zarejestrowałam się na portalu o którym mowa i przyznam, ż…e wygląda to naprawdę obiecująco...
AmandaKrk

Postautor: bajeczny12 » 28 wrz 2011, 15:46

Każ…dy ma swój sposób, byle skuteczny
bajeczny12

nie da sie

Postautor: Helios » 21 sty 2012, 2:10

Nie da się nauczyć samemu w domu
Helios

Re: nie da sie

Postautor: kokded » 12 lut 2012, 0:42

Helios pisze:Nie da się nauczyć samemu w domu

Dokładanie, dobrze miec troszkę bata nad sobą
kokded

Postautor: królowaEla » 13 mar 2012, 16:33

domatorka pisze:Sporo siedzę w domu, chciałabym podszkolić się w angielskim. Mam jakieś podręczniki, jakieś płytki, filmy po ang - ale w sumie nie widzę ż…adnych większych postępów. Macie jakieś godne polecenia metody nauki angielskiego w domu? Nie muszą być darmowe, chętnie zapłacę za coś, co się sprawdza...

Witam
Popieram. Samemu nie da uczyć w domu, poza tym nie wiesz gdzie i kiedy popełniasz błędy, a bardzo trudno naprawić później takie błędy. Ja skorzystałam z promocji w szkole Shamrock. Takiej która uczy on-line przez skypa. Nie musiałam wychodzić z domu a właśnie o to mi chodziło. Nie wiem jak inne szkoły, ja byłam z tej zadowolona. Dostałam fajnego lektora, super prowadził lekcje, a co dla mnie było najważ…niejsze były dostosowane materiałem do moich umiejętności już… wcześniej posiadanych. Sprawdziłam najpierw czy takie zajęcia są w ogóle dla mnie i jak wyglądają wykopując u nich lekcje za 1 zł. Spodobało mi się i zostałam. Sprawdź sobie http://www.szkola-shamrock.pl/.
Hejka
królowaEla
newbie

Postautor: modulo » 15 mar 2012, 1:46

ale nędzna reklama hahhaha i myślicie ż…e ktoś głupi i się skusi... weźcie sie za poprawę standardów a nie fora
modulo

Postautor: kierbid » 22 mar 2012, 19:00

modulo pisze:ale nędzna reklama hahhaha i myślicie ż…e ktoś głupi i się skusi... weźcie sie za poprawę standardów a nie fora

"modulo" dlaczego uważ…asz ż…e to reklama. A moż…e ktoś po prostu chce polecić szkołę, w której nauczył się języka i która mu podpasowała?? Odpowiadała, jak jej tam było KRÓLOWAELA, na zadane prze kogoś pytanie. Nie rozumiem gdzie reklama?? Nie chcesz nie korzystaj a nóż… komuś się przyda i będzie zadowolony.!! Zaloguj się pogadamy.
kierbid
newbie

Postautor: english... » 21 kwie 2012, 19:54

kokded pisze:
Helios pisze:Nie da się nauczyć samemu w domu

Dokładanie, dobrze miec troszkę bata nad sobą

Jeśli chcecie mieć bata nad sobą ucząc się przez Internet to wykupcie dostęp do płatnego kursu, wtedy powinno być wam szkoda zapłaconych pieniędzy jeśli nie będziecie z niego korzystać... Proste a w wielu przypadkach bardzo skuteczne...

Poza tym motywujące do nauki są również… portale, które wokół siebie skupiają społeczność uż…ytkowników i oferują statystyki postępów na tle innych. Wtedy pojawia się swoista konkurencja, kto przerobi więcej materiału lub ćwiczeń... Spróbujcie to naprawdę działa :)
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Postautor: KamilKuczynski » 30 kwie 2012, 14:19

A moim zdaniem moż…na uczyć się skutecznie w domu. Tylko trzeba zrobić z tego pasje. Drugą kwestią jest otoczenie się tym językiem. Wtedy postępy odczuwa się jeszcze szybciej.

Jak ktoś mi nie wierzy to niech posłucha angielskiego przez 8 godzin przez 3-4 dni. Gwarantuje wyż…szy poziom zrozumienia.

A co do błędów. Badania naukowców pokazały, ż…e poprawianie błędów przez nauczyciela nic nie pomaga.
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
Kurs angielskiego na mp3"
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: Radoslaw » 11 maja 2012, 22:01

english... pisze:Poza tym motywujące do nauki są również… portale, które wokół siebie skupiają społeczność uż…ytkowników i oferują statystyki postępów na tle innych. Wtedy pojawia się swoista konkurencja, kto przerobi więcej materiału lub ćwiczeń... Spróbujcie to naprawdę działa :)

Moż…esz podać przykłady takich portali?
Radoslaw

Postautor: english... » 12 maja 2012, 16:55

Radoslaw pisze:Moż…esz podać przykłady takich portali?

Radosławie.... Jeż…eli chodzi o portale uczące angielskiego i skupiające wokół siebie społeczność, to zdecydowanie najlepszym według mnie jest Portal eTutor.

Na chwilę obecną korzysta z niego aktywnie już… prawie 190 000 osób.
Oprócz naprawdę motywujących bardzo rozbudowanych statystyk, w portalu tym znaleziono również… sposób na popełniane przez uczniów błędy (o których zresztą wspomniała powyż…ej królowaEla). Każ…de wypracowanie lub nagranie podczas przerabianych lekcji moż…esz udostępnić do wglądu innych osób, a bardziej doświadczeni uż…ytkownicy poprawią Twoje ewentualne błędy.

Nie sposób również… nie wspomnieć o rozbudowanym forum, na którym szybko moż…esz otrzymać odpowiedź innych uż…ytkowników co do nurtującego Cię tematu związanego z nauką języka angielskiego...

Ps. Rejestracja jest darmowa, więc najlepiej jak wypróbujesz osobiście.
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Postautor: bzykku » 15 maja 2012, 20:32

squnks pisze:Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.

W sumie dla mnie polecenia w internecie, nie zawsze były jakimś wymiernym źródłem informacji, ale ostatnio pokazał mi to kolega, który był wyraźnie pozytywnie nastawiony do tych rozmów testowych za darmo co tam proponują, rozmawiał już… chyba z wszystkimi lektorami i mówił, ż…e bierze kurs.
bzykku

Postautor: ttyrrt » 15 maja 2012, 20:34

ja się w domu uczę i korzystam z neta pełną parą, źle nie jest z moim angielskim, bo nawet duż…o rozumiem
ttyrrt

Postautor: Radoslaw » 03 cze 2012, 19:46

english... pisze:
Radoslaw pisze:Moż…esz podać przykłady takich portali?

Radosławie.... Jeż…eli chodzi o portale uczące angielskiego i skupiające wokół siebie społeczność, to zdecydowanie najlepszym według mnie jest Portal eTutor.

Na chwilę obecną korzysta z niego aktywnie już… prawie 190 000 osób.
Oprócz naprawdę motywujących bardzo rozbudowanych statystyk, w portalu tym znaleziono również… sposób na popełniane przez uczniów błędy (o których zresztą wspomniała powyż…ej królowaEla). Każ…de wypracowanie lub nagranie podczas przerabianych lekcji moż…esz udostępnić do wglądu innych osób, a bardziej doświadczeni uż…ytkownicy poprawią Twoje ewentualne błędy.

Nie sposób również… nie wspomnieć o rozbudowanym forum, na którym szybko moż…esz otrzymać odpowiedź innych uż…ytkowników co do nurtującego Cię tematu związanego z nauką języka angielskiego...

Ps. Rejestracja jest darmowa, więc najlepiej jak wypróbujesz osobiście.

English dzięki za odp. Dopiero dzisiaj trafiłem na Twoją odpowiedź, gdyż… o momentu ostatniego wpisu zapomniałem o tym forum.
Poszedłem za twoją poradą założ…yłem darmowe konto i muszę przyznać, ż…e nauka na stronie o której pisałeś jest naprawdę wciągająca, bo ostatnia godzinę spędziłem na nauce i oderwała mnie dopiero ż…ona wołając na obiad :) Pewnie opłacę pełny dostęp, bo to jest chyba to czego szukałem. Raz jeszcze dzieki,
Radoslaw

filmyy

Postautor: Ewa K » 03 cze 2012, 22:48

zdecydowanie filmy, mi bardzo pomagają no i czytanie... ja inaczej sama bym nie umiała się uczyć. jedynie jak chodze na kurs, to robię to co mam zadane, ćwiczenia z książ…ki, ale nie wiem czy byłabym w stanie ogarnąć język bez lekcji
Ewa K

Postautor: Pioorek » 08 cze 2012, 19:35

bzykku pisze:
squnks pisze:Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.

W sumie dla mnie polecenia w internecie, nie zawsze były jakimś wymiernym źródłem informacji, ale ostatnio pokazał mi to kolega, który był wyraźnie pozytywnie nastawiony do tych rozmów testowych za darmo co tam proponują, rozmawiał już… chyba z wszystkimi lektorami i mówił, ż…e bierze kurs.

Mnie samego kusi by spróboawać takich konwersacji przez net, mam mało czasu i jeż…eli się uczyć to tylko późnym wieczorem, być moż…e to będzie dla mnie rozwiązanie.
Pioorek

Postautor: Gonzoo22 » 18 cze 2012, 18:31

Każ…dy stawia na coś innego
Gonzoo22

Re: filmyy

Postautor: KamilKuczynski » 18 cze 2012, 22:28

Ewa K pisze:zdecydowanie filmy, mi bardzo pomagają no i czytanie... ja inaczej sama bym nie umiała się uczyć. jedynie jak chodze na kurs, to robię to co mam zadane, ćwiczenia z książ…ki, ale nie wiem czy byłabym w stanie ogarnąć język bez lekcji

Powiem Ci tak. Najwięksi poligloci nie nauczyli się języka obcego w szkole, a sami w domu metodami m.in. które promuje w stopce. Po drugie ludzie uczą się latami i mają problem, by swobodnie komunikować się. Szkoła też… nie jest wyjściem.
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
Kurs angielskiego na mp3"
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: MariaJaworzno » 23 cze 2012, 14:43

A ja nauczyłam się angielskiego na dobrym poziomie właśnie w domu korzystając z portali i kursów internetowych. Co do darmowych materiałów to rzadko moż…na znaleźć coś naprawdę wartościowego. Uważ…am, ze nauka angielskiego to inwestowanie w siebie, więc warto również… zainwestować trochę pieniędzy w dobry i sprawdzony internetowy kurs angielskiego, bo to szybko się zwróci. Pozdrawiam
MariaJaworzno

Postautor: online » 11 lip 2012, 8:28

Uważ…am, ż…e przy nauce wskazana jest samodyscyplina. Wysiłek należ…y połączyć z wiedzą lektora. Teraz na szczęście w dobie internetu moż…na wszystkie tajniki języka poznać bez wychodzenia z domu. Słyszałam o moż…liwości nauki stricte online. Szukałam już… trochę na ten temat w sieci. Niestety niewiele szkół posiada profesjonalny program do szkoleń online. Zazwyczaj korzystają ze skype, jakby nie wiedzieli o tym, ż…e istnieją oprogramowania, które dają moż…liwość pracy w wirtulanych pokojach. To tak jakby przenieść klasę do indywidualnych mieszkań. Świetne rozwiązanie!

szkolenie online

Postautor: GosiaczekW23 » 11 lip 2012, 10:10

Niestety niewiele szkół posiada profesjonalny program do szkoleń online. Zazwyczaj korzystają ze skype, jakby nie wiedzieli o tym, ż…e istnieją oprogramowania, które dają moż…liwość pracy w wirtulanych pokojach. To tak jakby przenieść klasę do indywidualnych mieszkań. Świetne rozwiązanie!

A moż…esz podać jakiś link? Ciekawa sprawa.

Tak na marginesie znalazłam ciekawy artykuł jak sie uczyć słówek z angielskiego:http://effortlessenglishclub.pl/angielski-jak-skutecznie-uczyc-sie-slowek/
GosiaczekW23

Postautor: clinic » 11 lip 2012, 11:54

Generalnie uważ…am, ż…e nauka w domu moż…e jedynie wesprzeć proces edukacji, warto jednak zapisać się do jakiejś szkoły językowej
clinic

Postautor: poliszhenglish » 13 lip 2012, 0:03

clinic pisze:Generalnie uważ…am, ż…e nauka w domu moż…e jedynie wesprzeć proces edukacji, warto jednak zapisać się do jakiejś szkoły językowej

Zgadzam się z tym zdaniem
poliszhenglish

Postautor: Gość » 18 lip 2012, 13:04

A ja się pochwalę i dzięki nauce w domu zdałam w zeszłym roku FCE
Oprócz studiowania słówek i zdań online, zakupiłam takż…e kurs angielskiego . Nie będę oszukiwać, ż…e nie byłam w nauce systematyczna:) Bardzo mi na tym zależ…ało i jako mój priorytetowy cel, postawiłam sobie właśnie naukę ang. I wiecie co? Myślę, ż…e dzięki temu sporo zaoszczędziłam kasy. Nauka w domu, wcale nie jest zła, pod warunkiem, ż…e jest się zdyscyplinowanym i ma się motywację. W innym przypadku, każ…dy kurs jest zmarnowaniem pieniędzy bo ż…eby się czegoś nauczyć, musimy tego chcieć! Nauka na siłę nigdy nie daje dobrych rezultatów.
Gość

Postautor: munikasz » 09 paź 2012, 12:00

Popieram niektóre wypowiedzi. Dzisiaj szkoły uczące on-line sa bardzo popularne. I jest ich bardzo duzo. Mozna bez wychodzenia z domu spokojnie puczyc sie jezyka z profesjonalnym lektorem. To jest o tyle dobre, ze lektor jest tylko dla ciebie, a zajecia dostosowane sa do twoich potzreb. Jakos nie przemawiało do mnie takie nauczanie. Ale dałam sie namówic i skorzystaam z lekcji próbnej za 1 zł jaką oferuje Szkoła Języków Obcych Shamrock http://www.szkola-shamrock.pl/. Okazało sie ż…e to nawet fajna sparwa. jestem leniwa i jak pomyslam sobie, ze zimą gdy szybko ciemno i zimno musze ubierac sie i jechac gdzies na drugi koniec miasta na godzinne zajecia z jezyka to wolałam być nieukiem a takie rozwiazanie mi sie podobało. Tym bardziej, ze mogłam sobie sama wybrac i dzien i godzine lekcji. Ja polecam.
munikasz

Postautor: waldek245 » 09 paź 2012, 17:46

Ja miałem lekcje w www.rapid-english.pl Bardzo pozytywnie oceniam native speakera.....
waldek245

Postautor: 1masa1 » 12 paź 2012, 8:23

Dla mnie raczej english by phone
1masa1

Postautor: rozczarowany ebp » 22 paź 2012, 23:39

english by phone po lekcji próbnej stwierdzam, ze to kiepska dla mnie metoda - szukam dalej spróbuję cos z kursów online ale na pewno nie przez skype
rozczarowany ebp

:)

Postautor: Serolka » 24 paź 2012, 11:45

Potwierdzam. English by phone również… nie jest dla mnie. Ja jestem zarówno "słuchowcem" jak i wzrokowcem, więc muszę słyszeć i na to patrzeć, czego się uczę. Nie mam nic przeciwko nauce na odległość i np taka nauka angielskiego jest ok, ale też… nie dla każ…dego. Nie ma uniwersalnej metody nauki.....a szkoda :? Każ…dy musi ją dopasować do siebie, również… uczenie się w domu.
Serolka

Postautor: bizzone » 06 gru 2012, 14:28

online pisze:Uważ…am, ż…e przy nauce wskazana jest samodyscyplina. Wysiłek należ…y połączyć z wiedzą lektora. Teraz na szczęście w dobie internetu moż…na wszystkie tajniki języka poznać bez wychodzenia z domu. Słyszałam o moż…liwości nauki stricte online. Szukałam już… trochę na ten temat w sieci. Niestety niewiele szkół posiada profesjonalny program do szkoleń online. Zazwyczaj korzystają ze skype, jakby nie wiedzieli o tym, ż…e istnieją oprogramowania, które dają moż…liwość pracy w wirtulanych pokojach. To tak jakby przenieść klasę do indywidualnych mieszkań. Świetne rozwiązanie!

Zgadzam się z opinią w tym temacie
bizzone

Postautor: kajala » 18 cze 2013, 18:26

Witam,
Piszę tu, ż…eby nie zakładać nowego topica. Chcę zacząć naukę przez internet z lektorem, najlepiej przez skype. Ktoś korzystał moż…e z teleenglish.pl? Jeśli tak, to który lektor będzie dobry do business english. Czy taka metoda się wogóle sprawdza, czy lepiej wziąść lekcje w domu z dojazdem? dzięki!
kajala

Postautor: robetC » 10 lip 2013, 22:19

cześć Kajala, nie wiem czy pomogę bo nie uczyłem się w angielskiego biznesowego tylko ogólnego w teleenglish w związku z tym nie polecę konkretnego nauczyciela do tego co pytasz. Ale co mogę powiedzieć to to, ż…e goście znają się na rzeczy. Panie z sekretariatu konkretne a metoda działa (mówię o angielskim ogólnym, nie wiem jak te kursy specjalne).
robetC

edueduonline.pl

Postautor: GrzesiekWieclawski » 25 lip 2013, 11:50

Ze swojej strony mogę polecić coś takiego jak szkoła online EduEdu (www / edu edu online / pl). Musiałem pilnie ogarnąć kwestię angielskiego, bo wypadł mi wyjazd do pracy jakieś 2 miesiące temu i miałem miesiąc ż…eby się podszkolić. W grę wchodziła tylko nauka z domu. Znalazłem ich reklamę na FB, umówiłem się na lekcję próbną (jest za free) i zdecydowałem się na zajęcia indywidualne z polską lektorką. Jakość o wiele lepsza niż… Skype, książ…ka i słuchawki gratis, po miesiącu nie wstydziłem się z nikim zagadać w UK. Nadal tam się uczę i polecam. Grzesiek.
GrzesiekWieclawski

Postautor: ameliafr » 09 wrz 2013, 21:24

Samodzielna nauka w domu się nie sprawdza, chyba ż…e przez Internet. Książ…ki i płyty nic nie dają. Wiem, bo sama straciłam na to duż…o czasu, a efektów nie było. Na szczęście znalazłam szkołę http://www.chatterbox, która prowadzi naukę przez internet z prawdziwym lektorem. Uczę się u nich już… drugi semestr na indywidualnych lekcjach i bardzo sobie chwalę. Od razu też… widzę pozytywne efekty takiej nauki. Przetestuj ich bezpłatne lekcje próbne, bo naprawdę warto.
ameliafr