Opinie i komentarze nt. szkół językowych.
Postautor: domatorka » 31 maja 2011, 17:59
Sporo siedzę w domu, chciałabym podszkolić się w angielskim. Mam jakieś podręczniki, jakieś płytki, filmy po ang - ale w sumie nie widzę ż
adnych większych postępów. Macie jakieś godne polecenia metody nauki angielskiego w domu? Nie muszą być darmowe, chętnie zapłacę za coś, co się sprawdza...
-
domatorka
-
Postautor: Andy_Jr » 01 cze 2011, 15:48
Na pewno warto sporo czytać po ang - to bardzo rozwijające. Filmy też
są spoko, ale jak dla mnie - przy okazji.
Moż
esz wypróbować sobie coś takiego jak
angielski online, czyli konwersacje z native speakerem przez Skype. Moż
na zapisać się tam za darmo na konwersacje z native speakerem - zobacz czy Ci się spodoba.
-
Andy_Jr
-
Postautor: Marzena Sceptyk :) » 02 cze 2011, 16:32
Jak dla mnie takie rozwiązania są po pierwsze dla osób, które choć trochę umieją się porozumieć po angielsku. Co więcej konwersacje takie, to moim zdaniem doskonałe uzupełnienie szerszego planu. Do pełnej nauki przyda się podręcznik do gramatyki i jakiś słownik (choć trzeba pamiętać, ż
e z drugiej strony same książ
ki nie wystarczą)
Duż
ym plusem jest dla mnie cena. Jak na konwersacje z native speakerem (i to nauczycielem) stawki są bardzo uczciwe.
Zapisałam się na testy.
-
Marzena Sceptyk :)
-
Postautor: Michal z duchem czasu » 03 cze 2011, 15:07
na początek muszę się przyznać, ż
e generalnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkich nowinek tego typu - lubię takie wynalazki. Dla mnie forma nauki poprzez
konwersacje online z native speakerem to strzał w 10! Nie muszę nigdzie pędzić i spóźniać się na zajęcia, a lekcje mogę sobie ustalić w przerwie na lunch, wystarczy ż
ebym miał dostęp do neta.
Myślę, ż
e już
niedługo taka forma nauki będzie standardem.
-
Michal z duchem czasu
-
Postautor: gawiedz » 08 cze 2011, 17:25
Myślę, ż
e samodzielna nauka języka od 0 w warunkach domowych sprawdzi się u bardzo niewielkiego odsetka osób. Kiedy mamy podstawy komunikacyjne i moż
emy skorzystać z narzędzi, o których piszecie, szanse na rozwój są znacznie większe.
-
gawiedz
-
Postautor: marzena37 » 21 cze 2011, 0:49
generalnie się zgadzam. warto również
skorzystać i wypróbować taką formę nauki (
darmowa konwersacja) - ż
eby przekonać się czy faktycznie komuś to odpowiada. Metoda jest dość nowa, ale moim zdaniem jako metoda uzupełniająca ma ogromy potencjał.
-
marzena37
-
Postautor: Karolinek » 24 cze 2011, 18:19
zaczęły się wakacje, zaczęły się praktyki, póki co brak perspektyw na wyjazd, to chyba aż
spróbuję
Jak rozumiem próba jest za free, takż
e nie mam nic do stracenia. Angielski nigdy nie był moją najmocniejszą stroną - czas to zmienić
-
Karolinek
-
Postautor: marzena 37 » 28 cze 2011, 21:58
tak próba jest zupełnie za free i nie zajmuje duż
o czasu. Warto sobie skorzystać póki faktycznie jest darmowa. Dla mnie konwersacja testowa sama w sobie warta jest już
uwagi. taka forma konwersacji to według mnie prawdziwy skok cywilizacyjny.
-
marzena 37
-
Postautor: jurek2739 » 29 cze 2011, 15:22
ja mam kurs wakacyjny tutaj
moż
esz spróbować lekcji próbnej za freeee naprawde fajnie tylko zarejestrować się wystarczy
www.rapid-english.pl
-
jurek2739
-
Postautor: Karolinek » 05 lip 2011, 18:07
Dzięki. odbyłam konwersację testową z native speakerem i zapisałam się do
english-by-phone na próbne 3 konwersacje z 3 róż
nymi nauczycielami. Zobaczymy jakie wraż
enia będą po takim teście.
-
Karolinek
-
Postautor: bartTT » 07 lip 2011, 21:52
nie próbowałem i w sumie zdziwiłem się, ż
e coś takiego istnieje - wcześniej o tym nie słyszałem. jestem po tradycyjnym kursie, ale już
ładnych parę lat temu. Zobaczę czy coś pamiętam.
-
bartTT
-
Postautor: ANIA K. » 08 lip 2011, 15:24
Ja najpierw przetestowałam sobie lekcje w rapid-english
www.rapid-english.pl a potem w enhglish by phone obie szkoły wywarły na mnie pozytywne wraż
enie bardzo profesjonalnie pozdrawiam warto spróbować
-
ANIA K.
-
Postautor: JadwiniAka » 08 lip 2011, 21:56
W sumie bardzo ciekawy pomysł. Sama przez najbliż
sze klika miesięcy czas będę spędzała raczej w domu, takż
e moż
e faktycznie wrócę do nauki angielskiego... Ciekawe czy coś w ogóle pamiętam, szkoła była dawno, a ćwiczenie ang z kelnerami na wakacjach, chyba się nie liczy
Ciekawie wygląda ta lekcja testowa - zobaczę, czy w ogóle się dogadam.
-
JadwiniAka
-
Postautor: luythansa » 29 lip 2011, 17:43
do tej pory w domu, od wielkiego dzwonu zdarzyło mi się coś przeczytać po ang... kurs na uczelni się skończył, dlatego trzeba będzie pomyśleć o czyms dodatkowym, ż
eby nie zapomnieć wszystkiego... Zobaczę te darmowe konwersacje w szkołach, o których piszecie. Rozmawiam tam z native speakerami?
-
luythansa
-
Postautor: jakis 1 » 29 lip 2011, 23:42
Ja uważ
am, ż
e fajnie jest połączyć naukę angielskiego w domu z zajęciami w jakiejś szkole językowej. Dobra szkoła będzie motywować bardziej do pracy niż
nauka w domu. Według mnie Archibald , Angloschool oraz English For You to miejsca godne polecenia w Warszawie
-
jakis 1
-
Postautor: squnks » 04 sie 2011, 14:50
Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na
szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.
-
squnks
-
Postautor: AmandaKrk » 27 sie 2011, 8:33
Hmm czy przez Internet ucząc się w domu moż
na nauczyć się angielskiego 2x szybciej...? Według studentów politechniki wrocławskiej tak. A Wy co o tym myślicie...?
Dołączam video które znalazłam na YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=ghyIK7V3X1wZarejestrowałam się na portalu o którym mowa i przyznam, ż
e wygląda to naprawdę obiecująco...
-
AmandaKrk
-
Postautor: bajeczny12 » 28 wrz 2011, 15:46
Każ
dy ma swój sposób, byle skuteczny
-
bajeczny12
-
Postautor: Helios » 21 sty 2012, 2:10
Nie da się nauczyć samemu w domu
-
Helios
-
Postautor: kokded » 12 lut 2012, 0:42
Helios pisze:Nie da się nauczyć samemu w domu
Dokładanie, dobrze miec troszkę bata nad sobą
-
kokded
-
Postautor: królowaEla » 13 mar 2012, 16:33
domatorka pisze:Sporo siedzę w domu, chciałabym podszkolić się w angielskim. Mam jakieś podręczniki, jakieś płytki, filmy po ang - ale w sumie nie widzę ż
adnych większych postępów. Macie jakieś godne polecenia metody nauki angielskiego w domu? Nie muszą być darmowe, chętnie zapłacę za coś, co się sprawdza...
Witam
Popieram. Samemu nie da uczyć w domu, poza tym nie wiesz gdzie i kiedy popełniasz błędy, a bardzo trudno naprawić później takie błędy. Ja skorzystałam z promocji w szkole Shamrock. Takiej która uczy on-line przez skypa. Nie musiałam wychodzić z domu a właśnie o to mi chodziło. Nie wiem jak inne szkoły, ja byłam z tej zadowolona. Dostałam fajnego lektora, super prowadził lekcje, a co dla mnie było najważ
niejsze były dostosowane materiałem do moich umiejętności już
wcześniej posiadanych. Sprawdziłam najpierw czy takie zajęcia są w ogóle dla mnie i jak wyglądają wykopując u nich lekcje za 1 zł. Spodobało mi się i zostałam. Sprawdź sobie
http://www.szkola-shamrock.pl/.
Hejka
-
królowaEla
- newbie
-
Postautor: modulo » 15 mar 2012, 1:46
ale nędzna reklama hahhaha i myślicie ż
e ktoś głupi i się skusi... weźcie sie za poprawę standardów a nie fora
-
modulo
-
Postautor: kierbid » 22 mar 2012, 19:00
modulo pisze:ale nędzna reklama hahhaha i myślicie ż
e ktoś głupi i się skusi... weźcie sie za poprawę standardów a nie fora
"modulo" dlaczego uważ
asz ż
e to reklama. A moż
e ktoś po prostu chce polecić szkołę, w której nauczył się języka i która mu podpasowała?? Odpowiadała, jak jej tam było KRÓLOWAELA, na zadane prze kogoś pytanie. Nie rozumiem gdzie reklama?? Nie chcesz nie korzystaj a nóż
komuś się przyda i będzie zadowolony.!! Zaloguj się pogadamy.
-
kierbid
- newbie
-
Postautor: english... » 21 kwie 2012, 19:54
kokded pisze:Helios pisze:Nie da się nauczyć samemu w domu
Dokładanie, dobrze miec troszkę bata nad sobą
Jeśli chcecie mieć bata nad sobą ucząc się przez Internet to wykupcie dostęp do płatnego kursu, wtedy powinno być wam szkoda zapłaconych pieniędzy jeśli nie będziecie z niego korzystać... Proste a w wielu przypadkach bardzo skuteczne...
Poza tym motywujące do nauki są również
portale, które wokół siebie skupiają społeczność uż
ytkowników i oferują statystyki postępów na tle innych. Wtedy pojawia się swoista konkurencja, kto przerobi więcej materiału lub ćwiczeń... Spróbujcie to naprawdę działa
-
english...
- junior fellow
-
Postautor: KamilKuczynski » 30 kwie 2012, 14:19
A moim zdaniem moż
na uczyć się skutecznie w domu. Tylko trzeba zrobić z tego pasje. Drugą kwestią jest otoczenie się tym językiem. Wtedy postępy odczuwa się jeszcze szybciej.
Jak ktoś mi nie wierzy to niech posłucha angielskiego przez 8 godzin przez 3-4 dni. Gwarantuje wyż
szy poziom zrozumienia.
A co do błędów. Badania naukowców pokazały, ż
e poprawianie błędów przez nauczyciela nic nie pomaga.
-
KamilKuczynski
- junior fellow
-
Postautor: Radoslaw » 11 maja 2012, 22:01
english... pisze:Poza tym motywujące do nauki są również
portale, które wokół siebie skupiają społeczność uż
ytkowników i oferują statystyki postępów na tle innych. Wtedy pojawia się swoista konkurencja, kto przerobi więcej materiału lub ćwiczeń... Spróbujcie to naprawdę działa
Moż
esz podać przykłady takich portali?
-
Radoslaw
-
Postautor: english... » 12 maja 2012, 16:55
Radoslaw pisze:Moż
Radosławie.... Jeż
eli chodzi o portale uczące angielskiego i skupiające wokół siebie społeczność, to zdecydowanie najlepszym według mnie jest
Portal eTutor.
Na chwilę obecną korzysta z niego aktywnie już
prawie
190 000 osób.Oprócz naprawdę motywujących bardzo rozbudowanych statystyk, w portalu tym znaleziono również
sposób na popełniane przez uczniów błędy (o których zresztą wspomniała powyż
ej królowaEla). Każ
de wypracowanie lub nagranie podczas przerabianych lekcji moż
esz udostępnić do wglądu innych osób, a bardziej doświadczeni uż
ytkownicy poprawią Twoje ewentualne błędy.
Nie sposób również
nie wspomnieć o rozbudowanym forum, na którym szybko moż
esz otrzymać odpowiedź innych uż
ytkowników co do nurtującego Cię tematu związanego z nauką języka angielskiego...
Ps. Rejestracja jest darmowa, więc najlepiej jak wypróbujesz osobiście.
-
english...
- junior fellow
-
Postautor: bzykku » 15 maja 2012, 20:32
squnks pisze:Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na
szkołę on-line i póki co jestem bardzo zaskoczony. pozytywnie zaskoczony. Mam świetnego native speakera za nauczyciela - to klucz do sukcesu.
W sumie dla mnie polecenia w internecie, nie zawsze były jakimś wymiernym źródłem informacji, ale ostatnio pokazał mi to kolega, który był wyraźnie pozytywnie nastawiony do tych rozmów testowych za darmo co tam proponują, rozmawiał już
chyba z wszystkimi lektorami i mówił, ż
e bierze kurs.
-
bzykku
-
Postautor: ttyrrt » 15 maja 2012, 20:34
ja się w domu uczę i korzystam z neta pełną parą, źle nie jest z moim angielskim, bo nawet duż
o rozumiem
-
ttyrrt
-
Postautor: Radoslaw » 03 cze 2012, 19:46
english... pisze:Radoslaw pisze:Moż
Radosławie.... Jeż
eli chodzi o portale uczące angielskiego i skupiające wokół siebie społeczność, to zdecydowanie najlepszym według mnie jest
Portal eTutor.
Na chwilę obecną korzysta z niego aktywnie już
prawie
190 000 osób.Oprócz naprawdę motywujących bardzo rozbudowanych statystyk, w portalu tym znaleziono również
sposób na popełniane przez uczniów błędy (o których zresztą wspomniała powyż
ej królowaEla). Każ
de wypracowanie lub nagranie podczas przerabianych lekcji moż
esz udostępnić do wglądu innych osób, a bardziej doświadczeni uż
ytkownicy poprawią Twoje ewentualne błędy.
Nie sposób również
nie wspomnieć o rozbudowanym forum, na którym szybko moż
esz otrzymać odpowiedź innych uż
ytkowników co do nurtującego Cię tematu związanego z nauką języka angielskiego...
Ps. Rejestracja jest darmowa, więc najlepiej jak wypróbujesz osobiście.
English dzięki za odp. Dopiero dzisiaj trafiłem na Twoją odpowiedź, gdyż
o momentu ostatniego wpisu zapomniałem o tym forum.
Poszedłem za twoją poradą założ
yłem darmowe konto i muszę przyznać, ż
e nauka na stronie o której pisałeś jest naprawdę wciągająca, bo ostatnia godzinę spędziłem na nauce i oderwała mnie dopiero ż
ona wołając na obiad
Pewnie opłacę pełny dostęp, bo to jest chyba to czego szukałem. Raz jeszcze dzieki,
-
Radoslaw
-
Postautor: Ewa K » 03 cze 2012, 22:48
zdecydowanie filmy, mi bardzo pomagają no i czytanie... ja inaczej sama bym nie umiała się uczyć. jedynie jak chodze na kurs, to robię to co mam zadane, ćwiczenia z książ
ki, ale nie wiem czy byłabym w stanie ogarnąć język bez lekcji
-
Ewa K
-
Postautor: Pioorek » 08 cze 2012, 19:35
bzykku pisze:squnks pisze:Przed wakacjami skończyłem kurs w tradycyjnej szkole. W Wakacje, dałem się skusić na
W sumie dla mnie polecenia w internecie, nie zawsze były jakimś wymiernym źródłem informacji, ale ostatnio pokazał mi to kolega, który był wyraźnie pozytywnie nastawiony do tych rozmów testowych za darmo co tam proponują, rozmawiał już
chyba z wszystkimi lektorami i mówił, ż
e bierze kurs.
Mnie samego kusi by spróboawać takich konwersacji przez net, mam mało czasu i jeż
eli się uczyć to tylko późnym wieczorem, być moż
e to będzie dla mnie rozwiązanie.
-
Pioorek
-
Postautor: Gonzoo22 » 18 cze 2012, 18:31
Każ
dy stawia na coś innego
-
Gonzoo22
-
Postautor: KamilKuczynski » 18 cze 2012, 22:28
Ewa K pisze:zdecydowanie filmy, mi bardzo pomagają no i czytanie... ja inaczej sama bym nie umiała się uczyć. jedynie jak chodze na kurs, to robię to co mam zadane, ćwiczenia z książ
ki, ale nie wiem czy byłabym w stanie ogarnąć język bez lekcji
Powiem Ci tak. Najwięksi poligloci nie nauczyli się języka obcego w szkole, a sami w domu metodami m.in. które promuje w stopce. Po drugie ludzie uczą się latami i mają problem, by swobodnie komunikować się. Szkoła też
nie jest wyjściem.
-
KamilKuczynski
- junior fellow
-
Postautor: MariaJaworzno » 23 cze 2012, 14:43
A ja nauczyłam się angielskiego na dobrym poziomie właśnie w domu korzystając z portali i kursów internetowych. Co do darmowych materiałów to rzadko moż
na znaleźć coś naprawdę wartościowego. Uważ
am, ze nauka angielskiego to inwestowanie w siebie, więc warto również
zainwestować trochę pieniędzy w dobry i sprawdzony internetowy kurs angielskiego, bo to szybko się zwróci. Pozdrawiam
-
MariaJaworzno
-
Postautor: online » 11 lip 2012, 8:28
Uważ
am, ż
e przy nauce wskazana jest samodyscyplina. Wysiłek należ
y połączyć z wiedzą lektora. Teraz na szczęście w dobie internetu moż
na wszystkie tajniki języka poznać bez wychodzenia z domu. Słyszałam o moż
liwości nauki stricte online. Szukałam już
trochę na ten temat w sieci. Niestety niewiele szkół posiada profesjonalny program do szkoleń online. Zazwyczaj korzystają ze skype, jakby nie wiedzieli o tym, ż
e istnieją oprogramowania, które dają moż
liwość pracy w wirtulanych pokojach. To tak jakby przenieść klasę do indywidualnych mieszkań. Świetne rozwiązanie!
-
-
Postautor: GosiaczekW23 » 11 lip 2012, 10:10
Niestety niewiele szkół posiada profesjonalny program do szkoleń online. Zazwyczaj korzystają ze skype, jakby nie wiedzieli o tym, ż
liwość pracy w wirtulanych pokojach. To tak jakby przenieść klasę do indywidualnych mieszkań. Świetne rozwiązanie!
A moż
esz podać jakiś link? Ciekawa sprawa.
Tak na marginesie znalazłam ciekawy artykuł jak sie uczyć słówek z angielskiego:
http://effortlessenglishclub.pl/angielski-jak-skutecznie-uczyc-sie-slowek/
-
GosiaczekW23
-
Postautor: clinic » 11 lip 2012, 11:54
Generalnie uważ
am, ż
e nauka w domu moż
e jedynie wesprzeć proces edukacji, warto jednak zapisać się do jakiejś szkoły językowej
-
clinic
-
Postautor: poliszhenglish » 13 lip 2012, 0:03
clinic pisze:Generalnie uważ
am, ż
e nauka w domu moż
e jedynie wesprzeć proces edukacji, warto jednak zapisać się do jakiejś szkoły językowej
Zgadzam się z tym zdaniem
-
poliszhenglish
-
Postautor: Gość » 18 lip 2012, 13:04
A ja się pochwalę i dzięki nauce w domu zdałam w zeszłym roku FCE
Oprócz studiowania słówek i zdań online, zakupiłam takż
e
kurs angielskiego . Nie będę oszukiwać, ż
e nie byłam w nauce systematyczna:) Bardzo mi na tym zależ
ało i jako mój priorytetowy cel, postawiłam sobie właśnie naukę ang. I wiecie co? Myślę, ż
e dzięki temu sporo zaoszczędziłam kasy. Nauka w domu, wcale nie jest zła, pod warunkiem, ż
e jest się zdyscyplinowanym i ma się motywację. W innym przypadku, każ
dy kurs jest zmarnowaniem pieniędzy bo ż
eby się czegoś nauczyć, musimy tego chcieć! Nauka na siłę nigdy nie daje dobrych rezultatów.
-
Gość
-
Postautor: munikasz » 09 paź 2012, 12:00
Popieram niektóre wypowiedzi. Dzisiaj szkoły uczące on-line sa bardzo popularne. I jest ich bardzo duzo. Mozna bez wychodzenia z domu spokojnie puczyc sie jezyka z profesjonalnym lektorem. To jest o tyle dobre, ze lektor jest tylko dla ciebie, a zajecia dostosowane sa do twoich potzreb. Jakos nie przemawiało do mnie takie nauczanie. Ale dałam sie namówic i skorzystaam z lekcji próbnej za 1 zł jaką oferuje Szkoła Języków Obcych Shamrock
http://www.szkola-shamrock.pl/. Okazało sie ż
e to nawet fajna sparwa. jestem leniwa i jak pomyslam sobie, ze zimą gdy szybko ciemno i zimno musze ubierac sie i jechac gdzies na drugi koniec miasta na godzinne zajecia z jezyka to wolałam być nieukiem a takie rozwiazanie mi sie podobało. Tym bardziej, ze mogłam sobie sama wybrac i dzien i godzine lekcji. Ja polecam.
-
munikasz
-
Postautor: waldek245 » 09 paź 2012, 17:46
Ja miałem lekcje w
www.rapid-english.pl Bardzo pozytywnie oceniam native speakera.....
-
waldek245
-
Postautor: 1masa1 » 12 paź 2012, 8:23
Dla mnie raczej english by phone
-
1masa1
-
Postautor: rozczarowany ebp » 22 paź 2012, 23:39
english by phone po lekcji próbnej stwierdzam, ze to kiepska dla mnie metoda - szukam dalej spróbuję cos z kursów online ale na pewno nie przez skype
-
rozczarowany ebp
-
Postautor: Serolka » 24 paź 2012, 11:45
Potwierdzam. English by phone również
nie jest dla mnie. Ja jestem zarówno "słuchowcem" jak i wzrokowcem, więc muszę słyszeć i na to patrzeć, czego się uczę. Nie mam nic przeciwko nauce na odległość i np taka
nauka angielskiego jest ok, ale też
nie dla każ
dego. Nie ma uniwersalnej metody nauki.....a szkoda
Każ
dy musi ją dopasować do siebie, również
uczenie się w domu.
-
Serolka
-
Postautor: bizzone » 06 gru 2012, 14:28
online pisze:Uważ
am, ż
e przy nauce wskazana jest samodyscyplina. Wysiłek należ
y połączyć z wiedzą lektora. Teraz na szczęście w dobie internetu moż
na wszystkie tajniki języka poznać bez wychodzenia z domu. Słyszałam o moż
liwości nauki stricte online. Szukałam już
trochę na ten temat w sieci. Niestety niewiele szkół posiada profesjonalny program do szkoleń online. Zazwyczaj korzystają ze skype, jakby nie wiedzieli o tym, ż
Zgadzam się z opinią w tym temacie
-
bizzone
-
Postautor: kajala » 18 cze 2013, 18:26
Witam,
Piszę tu, ż
eby nie zakładać nowego topica. Chcę zacząć naukę przez internet z lektorem, najlepiej przez skype. Ktoś korzystał moż
e z teleenglish.pl? Jeśli tak, to który lektor będzie dobry do business english. Czy taka metoda się wogóle sprawdza, czy lepiej wziąść lekcje w domu z dojazdem? dzięki!
-
kajala
-
Postautor: robetC » 10 lip 2013, 22:19
cześć Kajala, nie wiem czy pomogę bo nie uczyłem się w angielskiego biznesowego tylko ogólnego w teleenglish w związku z tym nie polecę konkretnego nauczyciela do tego co pytasz. Ale co mogę powiedzieć to to, ż
e goście znają się na rzeczy. Panie z sekretariatu konkretne a metoda działa (mówię o angielskim ogólnym, nie wiem jak te kursy specjalne).
-
robetC
-
Postautor: GrzesiekWieclawski » 25 lip 2013, 11:50
Ze swojej strony mogę polecić coś takiego jak szkoła online EduEdu (www / edu edu online / pl). Musiałem pilnie ogarnąć kwestię angielskiego, bo wypadł mi wyjazd do pracy jakieś 2 miesiące temu i miałem miesiąc ż
eby się podszkolić. W grę wchodziła tylko nauka z domu. Znalazłem ich reklamę na FB, umówiłem się na lekcję próbną (jest za free) i zdecydowałem się na zajęcia indywidualne z polską lektorką. Jakość o wiele lepsza niż
Skype, książ
ka i słuchawki gratis, po miesiącu nie wstydziłem się z nikim zagadać w UK. Nadal tam się uczę i polecam. Grzesiek.
-
GrzesiekWieclawski
-
Postautor: ameliafr » 09 wrz 2013, 21:24
Samodzielna nauka w domu się nie sprawdza, chyba ż
e przez Internet. Książ
ki i płyty nic nie dają. Wiem, bo sama straciłam na to duż
o czasu, a efektów nie było. Na szczęście znalazłam szkołę
http://www.chatterbox, która prowadzi naukę przez internet z prawdziwym lektorem. Uczę się u nich już
drugi semestr na indywidualnych lekcjach i bardzo sobie chwalę. Od razu też
widzę pozytywne efekty takiej nauki. Przetestuj ich bezpłatne lekcje próbne, bo naprawdę warto.
-
ameliafr
-