Angielski w Anglii.

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Angielski w Anglii.

Postautor: pragno » 06 kwie 2011, 22:32

Witajcie.
chciałem sie spytac o nastepujaca rzecz. Chce podszkolic moje jezyk angielski, w szczegolnosci mowienie i w zwiazku z tym czy ktos polecilby mi jakis kurs jezykowy w anglii? Moze znacie jakies rzetelne i wiarygodne strony internetowe szkół, ktore oferuja kilkutygodniowy kurs jezyka ang. w anglii? Prosze o jakies namiary. dzieki:)
pragno
newbie

Re: Angielski w Anglii.

Postautor: native speaker » 07 kwie 2011, 15:58

zobacz sobie tutaj: http://www.english-by-phone.pl/ to konwersacje z native speakerami przez Skype - nie musisz nigdzie chodzić, a lekcje moż…esz sobie dobrać całkowicie do swoich potrzeb. Moż…na wypróbować za darmo, zapisz się na lekcje testową.
native speaker

Postautor: pragno » 08 kwie 2011, 2:06

dziekuje;)
pragno
newbie

Postautor: native speaker » 08 kwie 2011, 18:57

jak patrze na ich cennik to wydaje mi się, ż…e w porównaniu do cen w GB wyjdzie Cię to mega ekonomicznie :) Jak dla mnie lekcja testowa - wypas.
native speaker

Re: Angielski w Anglii

Postautor: lukaszp » 17 maja 2011, 2:55

A ja poleciałbym Ci jednak zainteresowanie się kursami w Anglii.
Np. na stronie http://www.pcwj.pl znajdziesz kursy już… za 390 funtów, gdzie masz 18 godzin nauki języka w tygodniu.
Przy średnich tygodniowych zarobkach na poziomie 1200 funtów moż…na z takiego wyjazdu wrócić z dobrą znajomością języka i niemałymi oszczędnościami :)
lukaszp

Postautor: worker PL » 21 cze 2011, 21:17

w niedługim okresie wybieram się do GB do pracy. Chyba faktycznie wezmę sobie takie konwersacje przez internet stricte pod kątem pracy. Trzeba sobie odśwież…yć...
worker PL

Postautor: english... » 23 cze 2011, 15:41

Pragno - zawsze poza nauką w szkole językowej moż…esz doszkalać się przy pomocy kursów audio. W Twoim przypadku polecałbym głównie konwersacje (w zależ…ności od Twojego stopnia zaawansowania) - takich kursów moż…esz słuchać codziennie praktycznie w każ…dej chwili, pozwalają one osłuchać się z językiem i nauczyć się podstawowych zwrotów uż…ywanych podczas codziennych rozmów.

Jeż…eli chodzi o konwersacje, to najlepsze oferuje wydawnictwo DiM
Kursy angielskiego - Konwersacje
Pod okładką każ…dego kursu jest moż…liwość odsłuchania jego fragmentu, sprawdź czy odpowiada Ci taka forma nauki. Pamiętaj również…, ze taki kurs wgrywasz albo do odtwarzacza mp3 lub komórki i słuchasz w każ…dej chwili.
Awatar użytkownika
english...
junior fellow

Postautor: miras UK » 11 lip 2011, 20:08

Ceny kursów za granicą lekko mnie przeraziły. Od razu na próbę zapisałem się do tej polskiej szkoły online o której pisaliście i jest bardzo OK. lekcja testowa super przyjemna, za darmo. Zastanawiam się czy wziąć pakiet próbny, czy od razu większy, jak radzicie?
miras UK

Postautor: KKJ » 29 sie 2012, 12:50

Ja polecam Kolumbus Kursy Językowe http://www.kursy-jezykowe-za-granica.pl/kursy_jezykowe-angielski.htm Ciekawa oferta, duż…a liczba kursów do wyboru, w zależ…ności od miejsca oraz rodzaju i intensywności zajęć. Ceny są przystępne, ponieważ… nie pobierana jest prowizja od uczestników kursów.
KKJ

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 18:07

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken