nauka z kompem

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

nauka z kompem

Postautor: ktosia12121212 » 30 mar 2011, 15:22

Witajcie,
do Speak Up uczęszczam już… 1 rok i kilka miesięcy Za naukę zapłaciłam z góry biorąc kredyt z banku; z którym szkółka ma podpisana umowę Chciałam zrezygnować, ale poniosłabym wielkie koszty i wyszło na to ze lepiej płacić 250 zł miesięcznie i chodzić na multimedia i spotkania z lektorem
Uczę się sama w domu z kompem, nie prowadzę konwersacji bo nie mam z kim ?????? Zwykle przychodzą na mój poziom osoby, które uczyły się już… po 10 lat angielskiego w szkołach , ja zaczęłam od zera Mam fatalna wymowę i w zasadzie to tylko rozumiem tekst na poziomie średnim Ja nie jestem głuchoniema, szkoła w ż…adnym stopniu nie uczy posługiwać się czynnie jerzykiem Jestem zawiedziona postawa lektorów gdy mówię, ze nie radze sobie Słysze odpowiedź abym nie marudziła
Odradzam szkolę wszystkim którzy chcą rozpocząć naukę angielskiego od podstaw Nie naucza się, bo to nauka samodzielna z kompem
ktosia12121212

Re: nauka z kompem

Postautor: marek i franka » 31 mar 2011, 19:29

mamy trochę inne doświadczenia z nauką z wykorzystaniem kompa. Zapisaliśmy się najpierw na darmową konwersację testową (polecamy, bo fajnie to wygląda) do szkoły: http://www.english-by-phone.pl/ a potem na kurs. Lekcje polegają na konwersacjach z native speakerami - czyli 100% kontaktu z ż…ywym językiem i człowiekiem. Jeśli chcemy moż…emy zmieniać native speakerów, coby nauczyć się rozkminiać róż…ne akcenty - fajna sprawa. teraz do pracy muszę podciągnąć trochę słownictwo techniczne i poprosiłem o native który zna się na mojej branż…y. Moż…e to Ci się spodoba. Na pewno warto za darmochę sobie wypróbować.
marek i franka

:)

Postautor: JANUSZ72892380 » 02 kwie 2011, 17:44

JA KORZYSTAM Z SZKOŁY JĘ ZYKOWEJ RAPID-ENGLIS ... JUŻ NA LEKCJI PRÓBNEJ PRZEKONAŁEM SIĘ  ŻE TO TO CZEGO SZUKAM :) NAUCZYCIELE W 100 % PROFESJONALNI DOPIERAJĄ TOK ZAJĘ Ć DO POTRZEB STUDENTÓW 100 % KONWERSACJI ... NAPRAWDE FAJNIE POLECAM www.rapid-english.pl
JANUSZ72892380

Postautor: los12 » 30 paź 2011, 16:36

Komputr=dodatek do zajęć
los12

Postautor: korsykankaa » 01 lis 2011, 3:08

zgadzam się. samym kompem wiele się nie zdziała, szczególnie na samym początku nauki. Jeśli ktoś ma język opanowany w stopniu komunikatywnym, moż…e pokusić się o wsparcie w jednej z wymienionych szkół. Z tego co widzę jedna z nich umoż…liwia konwersacje z native speakerami - to bardzo rozwijająca forma nauki.
korsykankaa

rapid

Postautor: Gość » 01 gru 2011, 20:19

rapid-english, warto zajrzeć
Gość

Postautor: loka3 » 05 gru 2011, 19:02

Slyszałem, zww Speak up to tez juz mają
loka3

Postautor: ElisaInAction » 12 sty 2012, 17:02

A ja mam dobre doświadczenie z www.goenglishgo.com Duż…y pozytyw za indywidualne podejście :)
ElisaInAction

Postautor: komp » 18 sty 2012, 17:09

Czy to moda na kursy komputerowe , czy rzeczywiście są skutecznego
komp

Postautor: must12 » 27 sty 2012, 18:31

Zdecydowanie preferuje kontakt w realu
must12

Postautor: borkoo » 16 sie 2012, 8:57

korsykankaa pisze:zgadzam się. samym kompem wiele się nie zdziała, szczególnie na samym początku nauki. Jeśli ktoś ma język opanowany w stopniu komunikatywnym, moż…e pokusić się o wsparcie w jednej z wymienionych szkół. Z tego co widzę jedna z nich umoż…liwia konwersacje z native speakerami - to bardzo rozwijająca forma nauki.

co prawda to prawdA
borkoo

Postautor: phone11 » 12 paź 2012, 6:32

english by phone i wszystko jasne
phone11