clown12 pisze:Moż e i fajny jest taki system zajęć łączonych, choć nigdy jeszcze nie praktykowałem tej metody..
misej pisze:Dla mnie dobry pomysł zarówno na język ogólny , jak na egzaminy ma English For You. Każ da grupka ma swojego Nativa, który prowadzi konwersację. Polscy lektorzy przygotowują gramatykę. Grupki małe.Fajnie, ze zawsze moż na bez problemu przenosić się z oddziału szkoły w śródmieściu na Pragę i na odwrót.
marko23 pisze:Nie warto wybierać szkół, które oferują kursy w zbyt licznych grupach, ja tak trafiłem
alek12 pisze:Liczebność grup to zdecydowanie podstawa.
aangle pisze:Wydaje mi sie jednak, ż e np Lingwista to znana firma w Wawie, zresztą bardzo dobra
maniek12 pisze:Wydaje mi się , ze nie ma czegoś takiego jak brak predyspozycji, a dobra szkoła powinna zanleż c odpowiednie rozwiązanie i doradzić jak ogarnąć sprawę.
ogier pisze:Mnie pasują lekcje bez zobowiązań i umów, czyli indywidalnie
pruta2 pisze:Ludzie lubią ż yć bez zobowiązań
spark2spark pisze:Czasami słuchacze zbyt wiele obiecują sobie od kursu i jak im coś nie pójdzie to zwalają winę na wszystkich tylko nie na siebie
warka pisze:Uczestniczyłam w dwóch kursach do English For You. Jeden kurs to był kurs ogólny na poziomie B2, bardzo nastawiony na mówienie, udało mi się swobodniej porozumiewać, drugi kurs to już egzaminacyjny do CAe prowadzony przez Biankę Chocholską. Lektorka bardzo kreatywnie prowadzi kurs i ma bardzo bogaty warsztat. Oprócz tego sporo zajęć konwersacyjnych z Nativami. Małe grupki
Uważ am ,ż e Archibald to takż e wartościowa szkoła w Wawie, znam kilka osób, które tam chodziły. Ostatnio zmienili siedzibę
marcin70 pisze:Dla mnie szkoły warte uwagi to English For You i TFLS.
twaMadzia1 pisze:Oprócz wysokiego poziomu nauczania liczy się bardzo dla mnie atmosfera szkoły, bardzo dobrze się czuje w English For You, gdyż przychodząc na dodatkowe konwersacje czuje się jak w prawdziwej kawiarni, gdzie toczy się dyskusja, tyle ż e z Nativami i po angielsku. To bardzo zachęca do przychodzenia, nawet jak jest zimno
laik1 pisze:a moż e jednak Metodyści, co Wy na to
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości