Opinie i komentarze nt. szkół językowych.
Postautor: donias » 16 wrz 2011, 19:11
Jestem baaaardzo zadowolona z nauki angielskiego w tfls-ie. PO kursie do fce egzamin był prosty. Bardzo jestem zadowolona. Napewno bym sobie bez kursu nie poradziła. Owszem czasami było cięzko, bo lektorką była wymagająca, ale potrafiła zmobilizować i przekazać wiedzę. Polecam kazdemu kto chce zdawać FCE
-
donias
-
Postautor: hortka » 19 wrz 2011, 19:08
widze zroznicowane opinie, ale w sumie to normalne, ż
e zachwalamy te szkoły do których chodziliśmy i które się sprawdziły. ja też
należ
ę do zwolenników speakupa.ja znalazlam tam swoje miesce, odnalazlam sie w tamtym programie nauczania, bez wahania jek bede miala wiekszy budzet zapisze sie na kolejny poziom.
-
hortka
-
Postautor: AnnaOOO » 19 wrz 2011, 23:25
Mój głos oddaję na tfls. Dla mnie zajęcia w tfls bardzo sie podobały. Trafiłam na dobrego lektora. Dojazd na zajęcia też
był bardzo dogodny ( ulica Polna ). W tym roku bedę kontynuowac naukę w tfls na kursie fce. Wszystkim polecam.
-
AnnaOOO
-
Postautor: derutak » 21 wrz 2011, 4:32
Dzięki szkole tfls zdałem egzamin FCE na A!!!!. Polecam szkołe tfls w Warszawie.
-
derutak
-
Postautor: Gość » 21 wrz 2011, 19:16
Róż
ni ludzie mają róż
ne wymagania, a co za tym idzie potrzeby i moż
liwości. Wydaje mi się, ż
e najbardziej efektywne są zajęcia indywidualne z lektorem, a najlepiej z native speakerem. W szkole HappyHours prowadzą takie kursy. Na tyle tym tle wyróż
niają się od innych szkół, których pełno w Warszawie. Ale po więcej info zajrzyj na ich strone, wpisz sobie po prostu w wyszukiwarce HappyHours
-
Gość
-
Postautor: Goros » 23 wrz 2011, 4:49
Hej, ja chodzilem na angielski do Europejskiej Akademii Dyplomacji, ze wzgledu na kierunek studiow i zainteresowania - politologia
. Z tym ze bylem swiadom wyboru...jesli chodzi o jezyk, to jestem zadowolony, duzo przydatnej wiedzy, nie tylko klepanie slowek, ale duzo konwersacji i tematycznych zajec.
-
Goros
-
Postautor: grono12 » 24 wrz 2011, 18:36
Każ
dy patrzy swoją miarą , kązdy trochę czego innego oczekuje ja zdecydowanie polecam English For You za ich system moblizujący do konwersacji, zdecydowanie są liderami na rynku wśród szkoł stawiających na mówienie, moż
na jeszcze polecić Cambridge
-
grono12
-
Postautor: kadet123 » 24 wrz 2011, 20:02
Dla mnie liczy się tylko Profi lingua i Archibald
-
kadet123
-
Postautor: sdłuchaczka12 » 27 wrz 2011, 15:31
English For You w Warszawie to dla mnie dobra opcja, duż
o konwersacji na przełamanie barier w mówieniu, genialny pomysł na klubik dyskusyjny w afrykańskim stylu, gdzie odbywają sie dodatkowe fakultety. Oczywiście moż
na polecić jeszcze np Cambrdge i WSC. W Cambrdge mają bardzo profesjonalnych Nativów
-
sdłuchaczka12
-
Postautor: bajeczny12 » 28 wrz 2011, 15:37
Trudno odnależ
ć najlepszą szkoe, dzisiaj konkurencja zmusiła firmy językowe do niekonwencjonalnych rozwiązań. Osobiście chodziłem w Warszawie do English For You, TFls i WSc. Generalnie zadowolony byłem z usług tych 3 firm.
-
bajeczny12
-
Postautor: manabaz » 29 wrz 2011, 0:43
dla mnie dobra była tfls. Chodziłam do archi i niestety źle trafiłam. Grupa była ż
le dobrana. Ciągle były pytania od innych i wracalismy sie z materiałem. Strata czasu.
-
manabaz
-
Postautor: romans123 » 29 wrz 2011, 18:27
Dla każ
dego coś dobrego, mam dobre doświadczenie z English For You w Warszawie, bardzo pomogli mi przełamać opory w rozmowie, małe grupki i zajęcia z Nativami to działa, nawet bardzo...
Polecam takż
e ich dodatkowe fakultety z Nativami.
Znam osoby zadowolone ze Speak up, gdyż
oferowany jest dość elastyczny system zajęć, moż
na chodzić jak się chce.
-
romans123
-
Postautor: lauriers » 03 paź 2011, 21:32
Chodziłam do tfls-u na hiszpański. Bardzo fajna szkoła. Miły i pomocny lektor. Wiem ze to są dobrze wydane pieniądze. Pozdrawiam
-
lauriers
-
Postautor: dzielnic » 04 paź 2011, 22:33
Jak kolega powyzej - tez bralem udzial w Europejskiej Akademii Dyplomacji i tez chodzilem tam na angielski. Udalo mi sie zdac egzamin resortowy, wiec jak najbardziej polecam. Akurat mi pasowaly godziny i dojazd.
-
dzielnic
-
Postautor: Gość » 07 paź 2011, 15:59
Popieram osoby piszące o English for You w Warszawie, zajęcia w małych grupkach + miła atmosfera + Nativi + dodatkowe konwersacje +super klubik dyskusyjny = pokonanie oporów w mówieniu. Głosy na plus Academy o New York takż
e popieram
-
Gość
-
Postautor: rebeka23 » 11 paź 2011, 18:05
A ja chodziłam do szkoły TFLS. Mogę powiedzieć ż
e mają świetnych fachowców i wysoką zdawalność egzaminów. Rewelacja
-
rebeka23
-
Postautor: laik123 » 11 paź 2011, 20:53
English For You dobre kursy do egzaminów CAE, FCE, sprawdza sie bardzo dualny system i małe grupki, wybierając pamiętajmy o liczebności grup, te powyż
ej 10 osób są mało efektywne. English For You oprócz zajęć z Natvem zawsze organizuje małe grupki i to się sprawdza. Szkoła oczywiście organizuje mock testy i to waż
ne ,ze moż
emy sprawdzić swój poziom. Jestem na tak
-
laik123
-
Postautor: khas » 02 lis 2011, 19:23
chodzilam do SU, konwersacje wymiatają
-
khas
-
Postautor: olewak » 20 lis 2011, 6:52
a ja mam gdzieś języki i co Wy na to
-
olewak
-
Postautor: loki » 22 lis 2011, 6:59
Bzdura dzisiaj be języków nie dosatniesz pracy
-
loki
-
Postautor: kinjia » 23 lis 2011, 19:39
Moze i sa "dłuźej" na rynku, ale to nie znaczy, ze sa lepsze. Mobile bije wszystkie na glowe, mimo ze to jest relatywnie nowa placowka edukacyjna. Mobile English na pierwszym miejscu, pozniej dlugo nic, pozniej dopiero archibald.
-
kinjia
-
Postautor: banownik » 19 gru 2011, 23:35
co za róż
nica czy szkoła ma mniej czy więcej lat na rynku. najważ
niejsze, ż
eby robiła to, za co płace, czyli porządnie uczyła. chodzę do speak up od ponad roku i na tle dwóch pozostałych szkół, do których chodziłem, ta wypada naprawdę dobrze.
-
banownik
-
Postautor: Marek12223 » 20 gru 2011, 14:48
Dla mnie ma znaczenie jak długo jest szkoła na rynku, ale to nie wszystko. Najważ
niejsze są metody i liczebność grup. Przygotowywałem się do FCE w English For You i uważ
am, ż
e wiedzą jak to robić. Miałem super Nativa z USA, oraz polską lektorkę Beatę Kamińską, bardzo dobra para.
-
Marek12223
-
Postautor: korner3 » 21 gru 2011, 5:26
A dla mnie TFLS uczą najlepiej. Uczyłem się u nich do fce i cae dlatego wiem co mówie. Dobra szkoła z wieloletnim doświadczeniem.
-
korner3
-
Postautor: zebra8 » 13 sty 2012, 4:10
Wybierając szkołę kierowałam się rankingami i zdecydowałam sie własnie na TFLS. Mija już
semestr nauki i muszę przyznac ż
e dokonałam właściwego wyboru. W grupie mam 5 osób dzięki czemu częsciej kazdy moze uczestniczyc w zajeciach i są bardziej efektywne. Dodatkowo chodzę na konwersacje z nativem. Bardzo fajny pomysł. Dzieki temu moż
na przełamac się w mówieniu. Polecam
-
zebra8
-
Postautor: jarum » 18 sty 2012, 16:23
Wybór zawsze musi być starannie dokonany
-
jarum
-
Postautor: wlosiekdsa » 27 sty 2012, 7:33
a to akurat racja, to ż
e mają duż
ą ilośc lektoró bardzo pomaga. Mnie spodobało się tez to, ż
e praktycznie gwarantują ci zdanie egzaminu co przy zdawaniu prawniczych certyfikatów ma ogromne znaczenie
-
wlosiekdsa
-
Postautor: Romana » 27 sty 2012, 16:06
Mój mąż
wykupił kurs przygotowujący to CAE w Mobile Tutor. Póki co jest w połowie kursu, ale bardzo mu się podoba. Ma zajęcia indywidualne, lektorka przyjeż
dż
a do nas do domu i nie zdziera z niego jak inne szkoły tego typu. Całe zajęcia są po angielsku z naciskiem na komunikacje, a to bardzo waż
ne, zwłaszcza przed egzaminem ;) Gdyby nie to, ż
e do urodziwych nie należ
y, byłabym skłonna uwierzyć, ż
e kurs mu się tak podoba z innych względów, pozajęzykowych ;)
-
Romana
-
Postautor: rozad » 06 lut 2012, 9:17
oj o tym mobile tour już
swoje słyszałem.. cież
ko jest dopilnować godzin a czasem w ogóle nie przyjeż
dż
ają mimo ż
e są umówieni. Wiesz.. ja jednak wole szkoły, tylko sprawdzone oczywiście jak wspomniane tfls np
-
rozad
-
Postautor: Marta Roglaska » 06 lut 2012, 17:24
Jestem dosyć krótko w Warszawie, więc mogę akurat wypowiedzieć się tylko o jednej szkole angielskiego. Od trzech miesięcy chodzę do English for You. Moim problemem zawsze było mówienie, gdyż
w Lublinie miałam lekcje w szkole podstawowej, gimnazjum i liceum. Niestety było to klasyczne robienie kolejnych zadań z książ
ki. Chodząc do English for You podoba mi się, ż
e mam w grupce 2 lektorów polskiego od gramatyki i Nativa od mówienia. To jest według mnie skuteczne.
-
Marta Roglaska
-
Postautor: margolcia765 » 06 lut 2012, 17:43
Ja mogę polecić świetną szkołę TFLS w WArszawie. Mają teraz super promocję. Przy zapisie na kurs drugi kurs gratis.
-
margolcia765
-
Postautor: cebulka1 » 08 lut 2012, 17:19
Marta Roglaska pisze:Jestem dosyć krótko w Warszawie, więc mogę akurat wypowiedzieć się tylko o jednej szkole angielskiego. Od trzech miesięcy chodzę do English for You. Moim problemem zawsze było mówienie, gdyż
w Lublinie miałam lekcje w szkole podstawowej, gimnazjum i liceum. Niestety było to klasyczne robienie kolejnych zadań z książ
ki. Chodząc do English for You podoba mi się, ż
e mam w grupce 2 lektorów polskiego od gramatyki i Nativa od mówienia. To jest według mnie skuteczne.
Z mojego punktu widzenia jedna z ciekawszych metod oferuje własnie English For You.
Dla wielu osób bardzo moż
e się sprawdzić metoda Callana, kilka lat temu bardzo popularna
-
cebulka1
-
Postautor: mikkow » 09 lut 2012, 6:12
Zawsze najważ
niejsze jest podejście lektora
-
mikkow
-
Postautor: klojka » 10 lut 2012, 7:50
mikkow pisze:Zawsze najważ
niejsze jest podejście lektora
A niestety tu bywa róznie
-
klojka
-
Postautor: krossw » 13 lut 2012, 6:55
Czy zawsze lektor,który dostaje wysokie wynagrodzenie jest dobry ???
-
krossw
-
Postautor: ananaska » 14 lut 2012, 0:25
optuję za speak up. w porządku kursy, zajęcia w sympatycznej atmosferze.
-
ananaska
-
Postautor: bartek2 » 15 lut 2012, 2:50
Właśnie atmosfera jest najważ
niejsza, dlatego to co stworzyli w English For You w Wawie bardzo mi odpowiada. Z jednej strony tablice interaktywne fajnie wspierające kurs, z drugiej kameralne zajęcia z Nativamiw ich klubiku dyskusyjnym niczym jak w knajpce. Przygotowuje się do CAE i generalnie podoba mi się w tej szkole. Moż
na sporo skorzystać z kursów w tej szkole
-
bartek2
-
Postautor: alisak » 20 lut 2012, 4:56
Widac, ze w Wawie wybór sporawy
-
alisak
-
Postautor: shled » 25 lut 2012, 15:13
Kolezanka poleciłą mi kurs FCE w szkole TFLS w Warszawie. Zapisałam się w październiku i przyznam ż
e to dobry wybór. Niskie ceny, dobra lokalizacja bo w śródmieściu. Przy zapisie dostałąm też
pakiet darmowych konwersacji z nativem. Bardzo podobają mi się te zajęcia. Teraz wiem gdzie zapisać się w przyszłości na CPE.
-
shled
-
Postautor: Mariusz Lawiński » 27 lut 2012, 0:25
bartek2 pisze:Właśnie atmosfera jest najważ
niejsza, dlatego to co stworzyli w English For You w Wawie bardzo mi odpowiada. Z jednej strony tablice interaktywne fajnie wspierające kurs, z drugiej kameralne zajęcia z Nativamiw ich klubiku dyskusyjnym niczym jak w knajpce. Przygotowuje się do CAE i generalnie podoba mi się w tej szkole. Moż
na sporo skorzystać z kursów w tej szkole
Uważ
am, ż
e metoda proponowana przez English For You według mojej oceny należ
y do jednej z najbardziej skutecznych. To ze w każ
dej grupie jest Native bardzo sprzyja i motywuje do mówienia, fajnie, ze moż
na poznać Nativów z róż
nych krajów, to bardzo pozytywnie urozmaica zajęcia.
-
Mariusz Lawiński
-
Postautor: olik12 » 27 lut 2012, 2:10
Metoda, metodą, liczy sie takż
e samozaparcie
-
olik12
-
Postautor: soul6 » 27 lut 2012, 21:03
a dla innych liczy sie efekt. TFLS daje gwarancję zdania egzaminu a to jest istotne.
-
soul6
-
Postautor: alakaw » 29 lut 2012, 2:33
W Wawce dla mnie zawsze podobało sie w English For You , przygotowywali mnie do egzaminu FCe, ten system dualny to dobra metoda
-
alakaw
-
Postautor: koboon » 29 lut 2012, 4:50
Chciałam zdać GMAT. Zastanawiałam się nad wyborem szkoły. Był to trudny wybór bo w Warszawie szkół językowych jest duzo. Ostatecznie zdecydowałam się zapisać do TFLS. Przekonała mnie rozmowa z metodykiem tej szkoły oraz opinie znajomych. Jestem już
po egzaminie. Zdałam go pozytywnie. Teraz wiem ż
e dokonałam właściwego wyboru.
-
koboon
-
Postautor: Alekasdra Malnowska » 04 mar 2012, 6:21
Według mnie English For You w Warszawie to jedna z najkorzystniejszych opcji na angielki, lekcje z Travisem z USA super podszkoliły mnie w gadce a to jet najważ
niejsze, dobra szkoła
-
Alekasdra Malnowska
-
Postautor: Gość » 06 mar 2012, 16:38
Alekasdra Malnowska pisze:Według mnie English For You w Warszawie to jedna z najkorzystniejszych opcji na angielki, lekcje z Travisem z USA super podszkoliły mnie w gadce a to jet najważ
niejsze, dobra szkoła
Taki sposób nauki według mnie jest dosyć ciekawy
-
Gość
-