Opinie i komentarze nt. szkół językowych.
Postautor: burk12 » 07 mar 2012, 18:59
Zawsze liczy się lektor
-
burk12
-
Postautor: olas44 » 08 mar 2012, 4:18
To czywiste
-
olas44
-
Postautor: Kamila Rosinska » 08 mar 2012, 7:00
English for You to zdecydowanie jedna z najlepszych szkół w Wawie tutaj dopiero udało mi sie zacząć mówić, dzięki Travisovi super Native z Usa
-
Kamila Rosinska
-
Postautor: wncle » 09 mar 2012, 18:23
zdecydowanie szkoła TFLS. Mają teraz suuuper promocje
-
wncle
-
Postautor: 1boss » 10 mar 2012, 17:29
Kamila Rosinska pisze:English for You to zdecydowanie jedna z najlepszych szkół w Wawie tutaj dopiero udało mi sie zacząć mówić, dzięki Travisovi super Native z Usa
Tak ta szkoła bardzo stawia na mówienie
-
1boss
-
Postautor: blinka1 » 10 mar 2012, 17:58
Ja znalazłem fajny kursik inetenetowy i Rapidzie
-
blinka1
-
Postautor: Mikki12 » 11 mar 2012, 16:27
Każ
dy ma swoją metodę
-
Mikki12
-
Postautor: colic » 12 mar 2012, 3:57
Mam fajną lektorkę i jestem wreszcie zadowolona. Potrafi dobrze wytłumaczyc materiał. Dobrze wybrałam po namowach koleż
anki i zapisałam się do szkoły TFLS.
-
colic
-
Postautor: potato » 12 mar 2012, 18:59
Czasami moż
na spotkać tę samą lektorkę w róż
nych szkołach, ja kiedyś tak miałem. Obecnie uczęszczam do English For You, prawdę mówiąc trafiłem bardzo dobrze. Zajęcia prowadzi Bianka we wspólracy z NAtivem Frankiem. Chodzę na kurs advanced ukierunkowany na konwersacje, nie na egzamin, czyli C1 general English
-
potato
-
Postautor: Milky_way2 » 12 mar 2012, 20:50
W Speak Up było w porządku. W sumie jeden z lepszych kursów na jakim byłam
-
Milky_way2
-
Postautor: eithec » 13 mar 2012, 3:49
Zaczęłam naukę w TFLS. Bardzo mi się podoba forma zajęc. Nie jest nudno i mała grupa osób. Fajnie jest
-
eithec
-
Postautor: alaer » 19 mar 2012, 5:11
Jak chcecie trafić na dobrego Nativa, to polecam lektorkę Mary w English For you, nie wiem czy gdzieś indziej pracuje, ale jest rewelacyjna. Jestem na C1, nikt jeszcze nie potrafił tak tłumaczyć idiomy jak ona. A to jest trudna sprawa
-
alaer
-
Postautor: olga444 » 21 mar 2012, 2:08
Mnie uczy w szkole TFLS lektorka Joanna P. Bardzo mi odpowiada. Fajnie tłumaczy i cala grupa jest zadowolona. Super lektorka.
-
olga444
-
Postautor: antek 12 » 22 mar 2012, 5:42
Muszę przyzanać ż
e w English For You zdecydoanie moż
na trafić na fajnych nativów, ta szkoła specjalizuje się w temacie konwersacji i mówienia
-
antek 12
-
Postautor: mola12 » 23 mar 2012, 5:49
antek 12 pisze:Muszę przyzanać ż
e w English For You zdecydoanie moż
na trafić na fajnych nativów, ta szkoła specjalizuje się w temacie konwersacji i mówienia
Potwierdzam, tak jest
-
mola12
-
Postautor: afessa » 26 mar 2012, 18:53
Znam szkoły tylko warszawskie i z tego wyboru który tu jest (zarówno szkół jak i prywatnych nativów) to uważ
am ż
e najbardziej wymiata tfls, bardzo dobrze ogarnięta szkoła, konkret
-
afessa
-
Postautor: Dominika Kaliska » 26 mar 2012, 21:30
Dla mnie numerem jeden od lat jest English For You, jest to jedna z lepszych szkół, chodziłam tam jako nastolatka, teraz posyłam własne dziecko . Cenie ich za system dualny, gdzie w każ
dej grupce jest polski lektor oraz Native. Szkoła stawia baaaardzo na mówienie. Grupki są małe i dobrze wyposaż
one sale wykładowe
-
Dominika Kaliska
-
Postautor: Karol T.... » 28 mar 2012, 17:41
To rzeczywiście waż
ne aby grupy były małe poniż
ej 10 osob
-
Karol T....
-
Postautor: tethet » 29 mar 2012, 0:23
Karol T.... pisze:To rzeczywiście waż
ej 10 osob
Ja mam w swojej grupie 6 osób. Mam fajne zajecia, dobry lektor. Szkoła TFLS jest od wielu lat i wiem ż
e napewno zdam FCE.
-
tethet
-
Postautor: Jarek Toruński » 29 mar 2012, 4:19
Dominika Kaliska pisze:Dla mnie numerem jeden od lat jest English For You, jest to jedna z lepszych szkół, chodziłam tam jako nastolatka, teraz posyłam własne dziecko . Cenie ich za system dualny, gdzie w każ
dej grupce jest polski lektor oraz Native. Szkoła stawia baaaardzo na mówienie. Grupki są małe i dobrze wyposaż
one sale wykładowe
Rzeczywiście w English for You we wszystkich grupkach oferują Nativów i to jest waż
ne , nawet na najniż
szych poziomach. Moja siostra nigdy nie uczyła się języka i już
od początku miała moż
liwość kontaktu z ż
ywym językiem. Najpierw polska lektorka wprowadziła temat np. zakupy, potem Native rozmawiał o tym. Po kilku miesiącach potrafiła się dogadać
-
Jarek Toruński
-
Postautor: alaka221 » 01 kwie 2012, 17:15
Mnie odpowiada nauka w domu
-
alaka221
-
Postautor: mosasak » 05 kwie 2012, 17:53
Brak tu niestety kontroli
-
mosasak
-
Postautor: kossik » 08 kwie 2012, 5:44
Warto wybierać sprawdzone szkoły językowe działające długo na rynku
-
kossik
-
Postautor: afoot5 » 09 kwie 2012, 21:58
tethet pisze:Karol T.... pisze:To rzeczywiście waż
ej 10 osob
Ja mam w swojej grupie 6 osób. Mam fajne zajecia, dobry lektor. Szkoła TFLS jest od wielu lat i wiem ż
e napewno zdam FCE.
ja tez lubię zajecia w szkole TFLS. Fajna szkoła i lektorzy
-
afoot5
-
Postautor: jaerek trymbalski » 10 kwie 2012, 6:00
Dominika Kaliska pisze:Dla mnie numerem jeden od lat jest English For You, jest to jedna z lepszych szkół, chodziłam tam jako nastolatka, teraz posyłam własne dziecko . Cenie ich za system dualny, gdzie w każ
one sale wykładowe
Dla mnie waż
ne, ż
e szkoła zajmuje sie jednym językiem tylko angielskim, English For You właśnie takie jest, szkoła od 14 lat uczy tylko jednego języka, więc są specjalistami od jednej sprawy
-
jaerek trymbalski
-
Postautor: hrnet121 » 12 kwie 2012, 17:21
Zdecydowanie szkoła działąjąc dłuż
ej ma większe doświadczenie, błedy w nauczaniu zostały wyeliminowane itd
-
hrnet121
-
Postautor: eauar » 16 kwie 2012, 16:29
Tak, zgadzam się i dlatego wybrałam szkołę TFLS która działa 20 lat. Uczą tam naprawdę profesjonaliści.
hrnet121 pisze:Zdecydowanie szkoła działąjąc dłuż
ej ma większe doświadczenie, błedy w nauczaniu zostały wyeliminowane itd
-
eauar
-
Postautor: Molka12 » 17 kwie 2012, 20:17
Ja miałam kontakt z English For You, przygotowywałam sie do CAe, uważ
am ,ze był to dobrze spędzony czas ze względu na bardzo dobry system naucznia w tej szkole oparty na współpracy 2 lektorów, fajny był Native, duż
o do miał do powiedzenia
-
Molka12
-
Postautor: Gość » 18 kwie 2012, 19:23
Molka12 pisze:Ja miałam kontakt z English For You, przygotowywałam sie do CAe, uważ
am ,ze był to dobrze spędzony czas ze względu na bardzo dobry system naucznia w tej szkole oparty na współpracy 2 lektorów, fajny był Native, duż
o do miał do powiedzenia
Brzmi ciekawie
-
Gość
-
Postautor: Zofia Tymińska » 24 kwie 2012, 18:32
Ja bardzo polecam English For You , mają dwie bardzo dobre lokalizacje w Warszawie, zajęcia prowadzone są w sposób ciekawy, dla mnie najważ
niejsze, ż
e szkoła posiada własne profesjonalne sale wykładowe, gdzie podczas zajęć wykorzystywane są tablice interaktywne. Przede wszystkim dobra jest atmosfera w szkole, mają dobrych Nativów, w każ
dej grupce dzięki temu jest bardzo duż
o konwersacji. Szkoła jako jedna z ostatnich zajmuje się wyłącznie językiem angielskim
-
Zofia Tymińska
-
Postautor: goole » 07 maja 2012, 12:33
Zdecydowanie wybór szkoły musi zawsze być przemyślaną sprawą
-
goole
-
Postautor: masak » 09 maja 2012, 14:34
goole pisze:Zdecydowanie wybór szkoły musi zawsze być przemyślaną sprawą
Wiele też
zalezy od zbiegu okoliczności
-
masak
-
Postautor: kala111 » 09 maja 2012, 20:35
A znacie jakiś dobry i obiektywny ranking szkół angielskiego
-
kala111
-
Postautor: kasik33 » 11 maja 2012, 15:17
-
kasik33
-
Postautor: Grczewska Dominika » 14 maja 2012, 19:51
Ciekawy ranking
-
Grczewska Dominika
-
Postautor: laszkof » 16 maja 2012, 1:34
Ja słyszałem kiedyś taka opinie od jednego z lektorów i przyznam ż
e faktycznie przekonał mnie. Powiedzial ze w wawie warto isc do uczelni ktore sa od dluzszego czasu na rynku, bo tak sie szkoly sprawdza, z tych w ktorych pracował polecał TFLS
-
laszkof
-
Postautor: mszmajdowicz » 17 maja 2012, 16:23
masak pisze:goole pisze:Zdecydowanie wybór szkoły musi zawsze być przemyślaną sprawą
Wiele też
zalezy od zbiegu okoliczności
Witam, zapraszam do mojej szkoły językowej BLUE FLOWER ACADEMY. Jest to szkoła, w której łączę moje pasje, którymi są poznawanie nowych ludzi i nauka języków, oraz profesjonalizm. Specjalnie na czas wakacji przygotowałam nową ofertę kursów. Więcej informacji pod
www.bluefloweracademy.pl. Serdecznie zapraszam na pierwszą bezpłatną lekcję!
-
mszmajdowicz
-
Postautor: 1marko22 » 17 maja 2012, 22:14
Osobiście wybieram zawsze szkoły językowe specjalizujące się w jednym konkretnym języku, dlatego też
to co oferuje English For You w Waiwie jest dla mnie profesjonalne, szkoła działa już
od 1999 roku i ma fajny układ zajęć, połowę prowadzi polski lektor, połowę natie, dla mnie to dobra sprawa
-
1marko22
-
Postautor: maska33 » 18 maja 2012, 15:26
Jakie są jeszcze inne szkoły uczące tylko angielskiego
-
maska33
-
Postautor: marcelek » 21 maja 2012, 21:20
1marko22 pisze:Osobiście wybieram zawsze szkoły językowe specjalizujące się w jednym konkretnym języku, dlatego też
to co oferuje English For You w Waiwie jest dla mnie profesjonalne, szkoła działa już
od 1999 roku i ma fajny układ zajęć, połowę prowadzi polski lektor, połowę natie, dla mnie to dobra sprawa
Ma toplusy i minusy, bo z jednej strony oczywiście warto wybierać fachowców od jednego, z drugiej zaś, chcąc uczyć sie 2 języków równocześnie moż
na złapać jakąś promocje typu drugi język za 50 procent itd
-
marcelek
-
Postautor: face22 » 26 maja 2012, 15:18
Ja też
uważ
am szkoła angielskiego zajmuje się tylko angielskim, szkoła francuskiego tylko francuskim
-
face22
-
Postautor: thoooo » 29 maja 2012, 3:18
A ja przy zapisie w szkole TFLS na angielski dostałam w promocji kurs włoskiego... i do darmowy !!!!!!i jestem zadowolona
-
thoooo
-
Postautor: mobille » 29 maja 2012, 15:54
Liczą się te szkoły, które długo są na rynku
-
mobille
-
Postautor: cringe » 31 maja 2012, 15:27
mobille pisze:Liczą się te szkoły, które długo są na rynku
Tak
-
cringe
-
Postautor: Barosz11 » 05 cze 2012, 15:40
Warto rzeczywiście podpytać znajomych i poczytać o szkołach na forach
-
Barosz11
-
Postautor: makkaa » 06 cze 2012, 14:45
Barosz11 pisze:Warto rzeczywiście podpytać znajomych i poczytać o szkołach na forach
Dobrze, ż
e są polecam takż
e rankingi np.
http://www.speak-point.pl/
-
makkaa
-
Postautor: jahhooo » 08 cze 2012, 15:33
Zamierzam zapisać się na kurs wakacyjny, chcę podszkolić się w wakacje
-
jahhooo
-
Postautor: scrawl » 08 cze 2012, 16:47
burk12 pisze:Zawsze liczy się lektor
Święte słowa
-
scrawl
-
Postautor: wolemipk » 10 cze 2012, 4:39
liczy sie zdawalnosc i tym bym sie kierował, dlatego tfls tak sie liczy na rynku bo ma najwieksza zdawalnosc w wawie
-
wolemipk
-
Postautor: Kornelia3333 » 10 cze 2012, 15:26
-
Kornelia3333
-