barka12 pisze:Mnie w English For You pasują dwie sprawy. Szkoła uczy tylko jednego języka tzn. angielskiego, po drugie w każ dej grupie jest osoba z kraju anglojęzycznego, po trzecie mają dobrze przygotowane i wyposaż one np w tablice interaktywne.
Katarzyna Milewska pisze:Moż e nie będę zbyt oryginalna w mojej wypowiedzi, ale English For You to ze szkół do jakich chodziłam zdecydowanie miejsce gdzie nauczą cię mówić. Sama trafiłam z rekomendacji kolegi i wcale nie ż ałuję. Zajęcia są dynamiczne i jest sporo mówienia. Sale dobrze wyposaż one. Justyna Borsuk prowadzi część gramatyczną, Stanley konwersacje. Dobry duet
wander6 pisze:Tak , szkól jest duzo. Ja chodziłam na kurs przygotujący do FCE w szkole TFLS. Jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. świetnie mnie przygotowali. Napewno wrócę do tej szkoły przy przygotowaniach do CPE.
liof pisze:najlepsze są kursy internetowe, dają duż a niezależ ność
Krinaka pisze:Oprócz konwersacji i moż liwości kontaktu z językiem dla bardzo waż ne, gdy mam trochę bata nad sobą, szkoła językowa powinna przeprowadzać test progresywne i to mi właśnie odpowiada w English For you, zresztą w wielu szkołach myślę, ze jest podobnie
entire5 pisze:Do szkoły TFLS zapisałem się na język angielski . Muszę przyznać, ż e jestem bardzo zadowolony z odbytego kursu. Poziom języka osób wykładających jest w 100% satysfakcjonujący, bardzo dobrze i jasno przekazują wiedzę. Zajęcia odbywają się w szkole, klasa jest odpowiednio przystosowana. Zajęcia z kursu odbywają się 2 razy w tygodniu po 90 minut, w czasie których zostaje przerobiona duż a ilość materiału. Dodatkowo, jako zadania domowe często dawane są ćwiczenia na kserówkach z przerobionego materiału lub wysyłane maile z dodatkową pracą domową, słówkami, topikami. Na duż ą pochwałę zasługuje stosunek lektorów do uczniów. Są mili i chętnie służ ą pomocą. W kursie bardzo podoba mi się to, ż e duż y nacisk kładziony jest na 'speaking', co jest waż ne. Wiedza sprawdzana jest poprzez testy po każ dym unicie oraz dodatkowe prace pisemne. W razie jakichkolwiek niejasności, lektorzy bardzo chętnie i uprzejmie wyjaśniają problem. Oprócz standardowych lekcji do oferty otrzymałem bezpłatne konwersacje z native speakerami, które według mnie są atrakcyjną częścią kursu. Na zajęciach rozmawia się na róż ne tematy ze speakerami z róż nych anglojęzycznych krajów, dzięki czemu moż na oswoić się z róż ną wymową i poznać specyficzne słownictwo. Konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych przez metodyków do poziomu uczniów, przez co każ dy ma szansę na swobodne wypowiadanie się, bez tremy i stresu. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna. Polecam wszytkim szkołę tfls.
groll pisze:Bardzo waż ne, aby grupki były małe. To bardzo sprzyja procesowi edukacyjnemu
orka1 pisze:Zdecydowanie waż ne aby na zajęciach było duż o mówienia
Jasłoń pisze:orka1 pisze:Zdecydowanie waż ne aby na zajęciach było duż o mówienia
Dlatego grupki muszą być niewielkie
Lansik pisze:Byłem w wielu szkołach, warto rzeczywiście w Warszawie rozważ yć maksymalnie 5
jahhooo pisze:Konkurencja niezle uporządkowała szkoły w Wawie, poznikały jakieś dziwne twory
KamilKuczynski pisze:Pewnie masz racje Kornelio.
Idzie kryzys. Ludzie będą mieli coraz mniej gotówki, co oznacza, ż e nie wszystkie szkoły przetrwają.
deputy pisze:Lektorów niestety bardzo przybywa to powoduje ,ż e biją się o pracę w szkołach językowych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości