Darmowy kurs angielskiego

Opinie i komentarze nt. szkół językowych.

Darmowy kurs angielskiego

Postautor: Klimbertini » 03 maja 2011, 1:34

Jest wiele szkół językowych ale one kosztują. Podobnie jest z korepetycjami.
Moż…e warto byłoby pouczyć się angielskiego bezpłatnie, za darmo? Na dodatek z nagranym słownictwem oraz z ćwiczeniami i odpowiedziami?

Zapraszam na własny darmowy kurs angielskiego - www.angprofi.pl[/url]
Klimbertini

Re: Darmowy kurs angielskiego

Postautor: lija » 16 paź 2011, 4:33

Nie wierzę ż…e coś darmowe jest dobre
lija

Postautor: tani » 18 sty 2012, 16:42

lija pisze:Nie wierzę ż…e coś darmowe jest dobre

Ja takze
tani

Postautor: kissq » 12 lut 2012, 18:13

Roż…nie z tym bywa
kissq

Postautor: bokk3 » 12 cze 2012, 0:49

Nie mam przekonania do czegoś takiego
bokk3

Postautor: leszek569 » 12 cze 2012, 15:12

jest wiele darmowych kursów w internecie, wystarczy dobrze poszukać, poza tym na większości for ludzie polecają ich kilkanaście i moż…na od razy poczytać o plusach i minusach każ…dego z nich.
leszek569
newbie

Postautor: KamilKuczynski » 15 cze 2012, 4:17

Czasami zdarza się coś taniego i dobrego. Szczególnie gdy jest to fragment kursu ub firma chce się wypromować, aby klienci potem kupowali.
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
Kurs angielskiego na mp3"
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: KrzysiekT » 18 cze 2012, 17:19

W TFLS dają przy zapisie darmowe konwersacje z nativem. Zajęcia z lektorem polskim są 2 razy w tygodniu po 2 godziny a w piątki dodatkowo darmowe konwersacje z natvem.
KrzysiekT

Moż…na i bez drogich nativów

Postautor: KamilKuczynski » 18 cze 2012, 22:29

Moż…na osiągnąć takie same rezultaty w ciągu 6-8 miesięcy nie wydając kupy kasy na native za niewielką cenę.
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
KamilKuczynski
junior fellow

darmowy kurs języka angielskiego

Postautor: trybek » 02 lip 2012, 19:06

A ja polecam stronę www.mland.pl
Dzięki tej stronie mam cały czas kontakt z angielskim. Dostępne są kursy na poziomie advanced i proficiency. Jestem tam od dwóch lat :)
Teraz jest bezpłatny kurs - 10 lekcji.
Polecam
trybek

Postautor: Serolka » 07 lip 2012, 13:44

Powiem szczerze, iż… rozpoczęcie takich darmowych kursów, prędzej czy później staje się płatne. Tylko albo o tym wcześniej jesteśmy informowani albo i nie. Dla mnie, tak jak i sama nauka angielskiego powinna być prowadzona w odpowiedni sposób, tak i wybór takiego kursu. Bo po co go zaczynać jak po 2-3 tyg musimy go przerwać gdyż… okaż…e się, ż…e nas na niego nie stać? Lepiej być o wszystkich względach uprzedzonym z góry.
Serolka

Postautor: KamilKuczynski » 07 lip 2012, 14:08

Serolka pisze:Powiem szczerze, iż… rozpoczęcie takich darmowych kursów, prędzej czy później staje się płatne. Tylko albo o tym wcześniej jesteśmy informowani albo i nie. Dla mnie, tak jak i sama nauka angielskiego powinna być prowadzona w odpowiedni sposób, tak i wybór takiego kursu. Bo po co go zaczynać jak po 2-3 tyg musimy go przerwać gdyż… okaż…e się, ż…e nas na niego nie stać? Lepiej być o wszystkich względach uprzedzonym z góry.

A wiesz serolka. Święte słowa.

Takie darmowe kursy są chyba raczej do sprawdzenia czy nam odpowiada cały płatny kurs. Jak nam się spodoba to moż…emy go kupić.

Z drugiej strony autor takiego kursu musiał się często ci꿅ko napracować. Wybrać materiał, opisać, poświęcić swój czas dla pracy, a nie rodziny, przyjaciół i zabawy, a i tak nie wiadomo czy mu się to opłaci.
KamilKuczynski
junior fellow

bezpłatny internetowy kurs angielskiego

Postautor: trybek » 07 lip 2012, 16:02

Pewnie, ż…e potem trzeba będzie zapłacić. Przecież… człowiek, który to robi chce w ten sposób zarobić na ż…ycie. Ale moim zdaniem, udostępnienie takiego kursu za darmo jest bardzo uczciwe ponieważ… każ…dy moż…e sprawdzić czy mu się to podoba czy nie bez ponoszenia ż…adnych kosztów.
A jeśli chodzi o ceny to w ubiegłych latach płaciłem 150zł za 30 lekcji online (semestr) a materiał, który był udostępniany był naprawdę ogromny. Z tego co widzę na stronie to następny kurs który rozpoczyna się od 18 lipca kosztuje 75zł (15 lekcji online).
Dla mnie to jest bardzo atrakcyjna cena.
trybek

Postautor: mordii » 20 lip 2012, 22:37

cena, cena cena, ale za jakość trzeba zapłacić
mordii

ODP

Postautor: Serolka » 28 wrz 2012, 8:39

mordii pisze:cena, cena cena, ale za jakość trzeba zapłacić

Hmm to też… nie jest tak jeśli chodzi o kursy językowe. To nie bluzka czy buty gdzie jakość ma duż…e znaczenie. A czym taki kurs angielskiego moż…e się róż…nić od innego kursu? słownictwem?-raczej nie, gramatyką? też… nie. Jedynie sposobem nauczania a tu jak wiadomo już… każ…dy ma róż…ne preferencje. Dlatego ja bym raczej nie łączyła tu ceny z jakością.
Serolka

Postautor: cebel » 01 paź 2012, 19:48

Ja dostałam kurs drugiego języka gratis i konwersacje w szkole TFLS.
cebel

Postautor: snappy » 12 paź 2012, 8:35

mordii pisze:cena, cena cena, ale za jakość trzeba zapłacić

Moż…na mniej lub więcej, ja wolę mniej
snappy