rebut pisze:Wydaje mi się, ż e system dualny jest bardzo efektywny. Z jednej strony gramatykę robi polski lektor, z drugiej konwersacje Native. W tej metodzie dobre efekty dają kursy w English For You. Generalnie według mnie jest to jedna z lepszych metod na naukę języka
malizka pisze:moim zdaniem moż na szybko się nauczyć języka, ja co prawda miałam podstaw trochę już , ale poszła na kurs metodą colina rose i naprawdę nauka szła piorunem, uczęszcałam na zajecia w katowicach do szkoly lingua house i moge polecić, dobra metoda nauki i naprawdę jak dobrze zajęcia przygotowane i prowadzone to moż na bardzo szybko poszerzać wiedzę, jeśli się tylko chce!
Gabizz pisze:Cześć. A moż esz coś więcej napisać? Znam tą szkołę bo jest blisko AE katowickiej, a ż e ruszył rok akademicki to szukam dobrego kursu. Moż esz coś więcej podpowiedzieć jak wyglądają te zajęcia etc???
malizka pisze:O samej metodzie najlepiej poczytaj na stronie szybkiangielski.katowice.pl - tam masz opis samej w sobie metody jak to działa, ja mogę tylko podrzucić, ż e podobała mi się metoda powtórek na tych kursach i bardzo szybko moż na było zapamiętywać słówka.
Hej:) pisze:Czesc, taka sugestia-
Ja duż o się nauczyłam oglądając Friends (serial) w oryinale. Nie mówiąc już o tym ze rozumiem praktycznie wszystko i wymowę duż o lepiej znam. Oglądam dalej, wcześniej z napisami, teraz już bez:)
rebut pisze:Wydaje mi się, ż e system dualny jest bardzo efektywny. Z jednej strony gramatykę robi polski lektor, z drugiej konwersacje Native. W tej metodzie dobre efekty dają kursy w English For You. Generalnie według mnie jest to jedna z lepszych metod na naukę języka
Meryl pisze:Zastanawiam się w ogóle po co uczą na tych kursach gramatyki?
Ja języka polskiego nauczyłem się bez znajomości jakiejkolwiek gramatyki. Wiem tylko co to jest rzeczownik, czasownik i przymiotnik. Słowo honoru.
Nie przeszkodziło mi to ukończyć szkołę średnią, zdać maturę i ukończyć studia magisterskie. Czyli moż na.
obywone pisze:Da mnie osobiście skuteczniejsza metoda to system dualny, oczywiście konwersacje są najważ niejsze, najlepiej jeż eli są z osobą z kraju anglojęzycznego. Natomiat musimy mieć jednak podbudowę gramatyczną, aby wiedzieć kiedy uż yć jakiego trybu warunkowego inaczej będziemy mieć 'kali jeść, kali pić' Uważ am więc, ze metoda stosowna w warszawskiej szkole English For You jest dobra, stawia bardzo na mówienie ( są tu jeszcze dodatkowe fakultety konwersacyjne) , ale jednak poscy lektorzy trzymają pieczę nad gramatyką
obywone pisze:Da mnie osobiście skuteczniejsza metoda to system dualny, oczywiście konwersacje są najważ niejsze, najlepiej jeż eli są z osobą z kraju anglojęzycznego. Natomiat musimy mieć jednak podbudowę gramatyczną, aby wiedzieć kiedy uż yć jakiego trybu warunkowego inaczej będziemy mieć 'kali jeść, kali pić' Uważ am więc, ze metoda stosowna w warszawskiej szkole English For You jest dobra, stawia bardzo na mówienie ( są tu jeszcze dodatkowe fakultety konwersacyjne) , ale jednak poscy lektorzy trzymają pieczę nad gramatyką
AnneRolz pisze:wyjechać za granicę, lub wziąć jakiś intensywny kurs, przy nauce samemu polecam program supermemo
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości