deputy pisze:KamilKuczynski pisze:Pewnie masz r
acje Kornelio.
Idzie kryzys. Ludzie będą mieli coraz mniej gotówki, co oznacza, ż e nie wszystkie szkoły przetrwają.
Niestety rynek jest bardzo przesycony, dodatkowo niestety jest niż demograficzny, który sprawia, ż e brakuje młodzież y
Nie zgadzam się do końca jestem lektorem w Archibaldzie i o dobrych lektorów biją się same szkoły
kabriolet pisze:Chodzi o to, ż e bardzo trudno jest obecnie znaleźć dobrego lektora, z dobrym angielskim i zdrowego na umyśle jednocześnie
deputy pisze:Ja raczej piszę o lektorach , którzy kończą studia i poszukują pracy
magnusss pisze:Praktykę zdobywa się latami
mussa pisze:magnusss pisze:Praktykę zdobywa się latami
Czasami młodzi lektorzy są pełni zapału i biją na głowę starych belfrów
snoopy345 pisze:heheh tuż po studiach, która pewnie ma zero pojęcia o przygotowaniu do egzaminów... Ja wolę lektorów z doświadczeniem. Taki lektor wie jak przygotować na co zwrócić uwagę lub z jakich materiałów uczyc się. Osobiście polecam szkołę TFLS.
KamilKuczynski pisze:Skąd wiesz, ż e to ten sam? Po czasie wpisu?
magnusss pisze:Praktykę zdobywa się latami
martina22 pisze:magnusss pisze:Praktykę zdobywa się latami
Po ilu latach lektor staje się profesjonalistą
zdalny pisze:A jaki egzamin chcesz zdawać ???
nowysluchacz pisze:zdalny pisze:A jaki egzamin chcesz zdawać ???
FCE lub CAE, zobaczę po rozmowie kwalifikacyjnej
111master222 pisze:Niestety FCe nir jest już tyle wart co kiedyś
nowysluchacz pisze:Jestem zainteresowany kursami w TFLS i English For YOU. Proszę napiszcie jakich lektorów polskich oraz Nativów polecacie w tych szkołach w zakresie języka angielskiego. Jestem zainteresowany kursem przygotowującym do jakiegoś certyfikatu. Piszcie o lektorach, którzy pracują w sobotę. Interesuje mnie właśnie taki kurs
burrek pisze:Czy ktoś z Was nauczył się angielskieo w domu, bez szkoły
fiszki11 pisze:Polecam fiszki
mielno22 pisze:fiszki11 pisze:Polecam fiszki
Co to jest
kooloo pisze:Z punktu widzenia nauki, lepiej mieć brytyjskiego, czy amerykańskiego Natva
konstanty222 pisze:ja polecam English for You, mają zdecydowanie doświadczenie ja poradzić z barierą mówienia. W tej kwestii to liderzy w Wawie
naloo pisze:Chęć przełamania bariery w mówieniu musi przede wszystkim pojawić się u nas w głowie.
Kamila Kownacka pisze:nowysluchacz pisze:Jestem zainteresowany kursami w TFLS i English For YOU. Proszę napiszcie jakich lektorów polskich oraz Nativów polecacie w tych szkołach w zakresie języka angielskiego. Jestem zainteresowany kursem przygotowującym do jakiegoś certyfikatu. Piszcie o lektorach, którzy pracują w sobotę. Interesuje mnie właśnie taki kurs
Jeż eli chodzi o English For You mogę polecić dwóch.
Przede wszystkim Chad, miałam z nim zajęcia podczas kursów wakacyjnych, bardzo aktywował do mówienia. Zmuszał i zachęcał do konwersacji.
Dobrze układała mu się współpraca z polską lektorką Justyną. Miałam zastępstwo takż e ze Stanleyem, wypadał pozytywnie
Boltu pisze:Jaka jest najlepsza firma od wyjazdów zagranicznych ???
Karolinaaa1 pisze:Moje zajęcia angielskiego w szkole tfls bardzo mi się podobały. Polecam Panią Melanię. Super lektorka.
Pozdrawiam
konstanty222 pisze:ja polecam English for You, mają zdecydowanie doświadczenie ja poradzić z barierą mówienia. W tej kwestii to liderzy w Wawie
jfffd pisze:Nie zawracaj sobie głowy FCE
Jurek Taterski pisze:konstanty222 pisze:ja polecam English for You, mają zdecydowanie doświadczenie ja poradzić z barierą mówienia. W tej kwestii to liderzy w Wawie
Chodziłem do English For You 14 lat temu, pamiętam jak zaczynali, ale już wówczas duż o było konwersacji, pamiętam śmiesznego Brytyjczyka, który wyciągał z nas słówka. Pomogli mi przełamać się z mówieniem.
Teraz mam zaliczony CPE, kurs kończyłem w British Council, kurs u nich drogi ,ale profesjonalny
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości