KamilKuczynski pisze:... Teraz czytam książ ki z "serii" Alice. I chce dać na swój blog tekst z lepszą jakościowo nagraniem + przetłumaczeniem trudniejszych słówek. Jak wam się podoba taka moż liwość. Czytalibyście takie książ ki?
bejotka pisze:Jednym z najlepszych programów na Androida (jest również wersja na Iphone'a) jest SuperMemo. Mam bardzo krytyczny stosunek do Windowsowej wersji tego programu (SuperMemo UX), ale bazy Extreme English na Androida są bardzo dobre. Trochę słabsze są bazy "No problem", ale też godne uwagi.
bejotka pisze:W najnowszym numerze magazynu Komputer Świat znajduje się test tabletów. Ciekawy artykuł. Prezentowane w nim tablety kosztują od 700 do 2.500 zł.
Moż na jednak w sklepach komputerowych dostać duż o tańsze, nawet w cenie niewiele ponad 200 zł.
Wydaje mi się, ż e nawet te najtańsze moż na z powodzeniem wykorzystać w nauce języków. W sklepie google play znajduje się kilka ciekawych bezpłatnych oraz niewiele płatnych aplikacji wspomagających tę naukę.
Jednym z najlepszych programów na Androida (jest również wersja na Iphone'a) jest SuperMemo. Mam bardzo krytyczny stosunek do Windowsowej wersji tego programu (SuperMemo UX), ale bazy Extreme English na Androida są bardzo dobre. Trochę słabsze są bazy "No problem", ale też godne uwagi.
Aplikacji darmowych nie testowałem, ciekaw jednak jestem opinii innych uczestników tego forum.
Profesjonalne aplikacje są tylko marginesem zastosowania tabletów.
Moż na z ich pomocą korzystać nagrań plików MP3 przeformatowanych z płyt dołączanych do podręczników szkolnych i kusowych, moż na też ściągać Ebooki i audiobooki.
Na stronie www.gutenberg.org znajdują się tysiące bezpłatnych ebooków i nagrań mp3 do znanych powieści. Szczególnie przydatne są odpowiedniki podręczników opracowanych przez Prof. Jemielniaka i jego współpracowników ("Trzech panów w łódce", "Wojna Światów", "Przygody Hucka", "Pies Baskervillów" i "Przygody Sherlocka Holmesa".
Oczywiście nagrania te moż na wykorzystywać również na smartfonach i zwykłych mp-trójkach, ale ja wolę robić to na Tablecie.
baarteek pisze:... Słyszałem, ż e są już podręczniki na tabletach do nauki języków. Jakas firma z wrocławia je robi chyba multiedukacja czy jakoś tak.
english... pisze:Wszytko wskazuje na to, ż e za niedługo tablety z e-podręcznikami na pokładzie zastąpią standardowe podręczniki w szkołach. Dziecko będzie nosiło zamiast tornistra pełnego podręczników taki właśnie tablet i nie dość ż e przy jego pomocy będzie się uczyło to jeszcze w gry na przerwie zagra...
Poza tym w przypadku rodzin wielodzietnych wydatki na naukę rosłyby ogromnie. I w takim przypadku po pójściu do szkoły drugiego i ...
... każ dego następnego dziecka rodzina powinna dostać gratis taki tablet.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości