T. pisze:Witam,
Poszukuje kursu konwersacyjnego w Warszawie lub czegoś podobnego (skupiającego się głownie na mówieniu) na poziomie B1. Czy moż ecie polecić mi jakąś szkołę w Warszawie?
Pozdrawiam,
TS
mussiw2 pisze:Z tego co wiem to specjalistami w Warszawie od mówienia i konwersacji jest English For You. Przede wszystkim w kazdej grupce jest Nattive speaker, wiec musisz mówić, po drugie rewelacyjne są ich dodatkowe konwersacje z Nativami prowadzone w formie warsztatów w ich klubiku dyskusyjnym. Generalnie bardzo polecam
moddi pisze:Co do konwersacji to zdecydowanie moż na polecić w Warszawie szkołę językową English For You, gdyż w każ dej grupie zajęcia prowadzone są zarówno przez polskiego lektora i Nativa. Na B1 fajne są dodatkowe spotkania z Nativami, kawiarenka dyskusyjna w English For You to zdecydowanie strzał w 10, polecam
zmoujjja pisze:Jakbym miał szukać w Warszawie to postawiłbym na TFLS
kooww pisze:Jeż eli chcemy mówić na zajęciach to w Wawie English For You będzie zdecydowanie propozycją numer jeden. Małe grupki + Nativi + warsztaty konwersacyjne. Chodziłem tam w wakacje i tak jest
symfonia22 pisze:kooww pisze:Jeż eli chcemy mówić na zajęciach to w Wawie English For You będzie zdecydowanie propozycją numer jeden. Małe grupki + Nativi + warsztaty konwersacyjne. Chodziłem tam w wakacje i tak jest
Ja mam doświadczenie i uważ am za zdecydowanie korzystną metodę nauki, wiem z doświadczenia, mam zreszta fajnego Nativa Nolana z USA, wymiata
Potwierdzam i polecam.strawberrylips pisze:Zgadzam się co do TFLS. Bardzo dobra szkoła, w Warszawie najlepsza. Zajęcia są bardzo interesujące, aż człowiekowi chce się tam iść konwersacje też są super.
ses pisze:Jeż eli chodzi o Warszawę myślę, ze jednak najlepszą opcją jest English For You, gdyż jako jednak jedna z nielicznych proponuje zajęcia z Nativami w każ dej grupce. Podbudowa gramatyczna należ y do polskiego lektora, ale same konwersacje to już rola Native Speaker. Sam przełamałem się tam z gadaniem.
mussiw2 pisze:Z tego co wiem to specjalistami w Warszawie od mówienia i konwersacji jest English For You. Przede wszystkim w kazdej grupce jest Nattive speaker, wiec musisz mówić, po drugie rewelacyjne są ich dodatkowe konwersacje z Nativami prowadzone w formie warsztatów w ich klubiku dyskusyjnym. Generalnie bardzo polecam
Monika Stawicka - Deresz pisze:Z mojego doświadczenia z English For You jest, ż e kurs prowadzi stały wyznaczony NAtive Speaker i przed zapisaniem moż esz spoko podpytać kto nim będzie, tak samo jeż eli chodzi o polskiego lektora od gramatyki. Natomiast podczas warsztatów jest ruletka, gdyż wpadają na zajęcia rózni Native, ale to jest akurat fajne, zresztą większość Nativów w English For You pochodzi właśnie z USA, ale trafić moż na i na Irlandczyka i Australijczyka
igloo pisze:Zgadzam się, ale właśnie z tego co mi wiadomo w temacie English for You ma jednak w każ dej grupie Native Speakera, na poziomie B1 połowa zajęć prowadzona jest właśnie przez osobę anglojęzyczną i to są właśnie kursy nastawione namówienie, jeż eli dodamy do tego zajęcia w klubie dyskusyjnym , gdzie warsztaty też prowadzą native to mamy pełen obraz sytuacji, ze jak ktoś chce pogadać to moze śmiało uderzać do tej szkoły
asdr pisze:Prawdziwe konwersacje to zaczynają się na B2
bunny11 pisze:Ja już na B1 dobrze sobie radziłem
KamilKuczynski pisze:T. pisze:Witam,
Poszukuje kursu konwersacyjnego w Warszawie lub czegoś podobnego (skupiającego się głownie na mówieniu) na poziomie B1. Czy moż ecie polecić mi jakąś szkołę w Warszawie?
Pozdrawiam,
TS
Ja polecam kurs na stronie http://www.kamilkuczynski.com/Original_Effortless/
- niska cena, za wysoką jakość dzięki temu, ż e kurs jest elektroniczny:
- jeż eli nie nauczysz się mówić moż esz poprosić o zwrot pieniędzy
- nie tracisz czas na dojazdy, bo kurs jest online
- dla mnie największą zaletą było bezstresowość. Zaczynasz od prostych słów, aby potem mówić coraz więcej. Aż ż ałuje, ż e nie ma takiego kursu do chińskiego i niemieckiego.
- materiały do nauki są ciekawe, bo dotyczą ż ycia i tego co nas spotyka codziennie
- dowiesz się jak uzyskać więcej punktów podczas egzaminu TOEFL
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości