egzamin B2

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

egzamin B2

Postautor: mariustudent » 02 maja 2012, 16:36

Za ponad miesiąc mam egzamin z języka angielskiego, poziom B2.

Ostatni raz uczyłem się języka właściwie w liceum, szło mi wydaje się całkiem nieźle. Od tamtej pory nie miałem ż…adnych lektoratów, nie musiałem nic po angielsku mówić czy pisać. Jedyny mój kontakt z językiem to filmy, seriale, gry. Jaki jest najlepszy sposób aby w miesiąc przypomnieć sobie gramatykę? Ogólnie w takim stopniu sobie ponownie przyswoić angielski aby go zdać na poziomie B2? Moż…e jakaś książ…ka do polecenia?

Przepraszam jeż…eli tematy podobne już… były, ale za późno sobie o tym przypomniałem a teraz mam nóż… na gardle.
mariustudent

Re: egzamin B2

Postautor: KamilKuczynski » 02 maja 2012, 22:51

Ja na twoim miejscu poszukałbym testów z poprzednich lat i zaczął je rozwiązywać. Nic innego ci chyba nie zostaje.
"7 zasad szybkiej nauki angielskiej wymowy"-Dowiedz się jak swobodnie komunikować się po angielsku.
Kurs angielskiego na mp3"
KamilKuczynski
junior fellow

Postautor: grono2q » 10 maja 2012, 15:45

Dokładnie tak , takie rozwiązanie moż…e być skuteczne
grono2q

Postautor: mattyldaa » 23 maja 2012, 17:00

mariustudent pisze:Za ponad miesiąc mam egzamin z języka angielskiego, poziom B2.

Ostatni raz uczyłem się języka właściwie w liceum, szło mi wydaje się całkiem nieźle. Od tamtej pory nie miałem ż…adnych lektoratów, nie musiałem nic po angielsku mówić czy pisać. Jedyny mój kontakt z językiem to filmy, seriale, gry. Jaki jest najlepszy sposób aby w miesiąc przypomnieć sobie gramatykę? Ogólnie w takim stopniu sobie ponownie przyswoić angielski aby go zdać na poziomie B2? Moż…e jakaś książ…ka do polecenia?

Przepraszam jeż…eli tematy podobne już… były, ale za późno sobie o tym przypomniałem a teraz mam nóż… na gardle.

Jeśli chodzi o książ…kę do gramatyki to dobra jest "Grammar in use" - taka granatowa
mattyldaa
newbie

książ…ka z testami do egzaminu na poziom B2 z angielskiego

Postautor: ollla » 07 cze 2012, 0:53

Poszukaj "English B2 Certificate Tests" Graham Carr i Stephen Davies
To jest ksiaż…ka z testami + nagrania ćwiczenia ze słuchu, mnóstwo przykładów. Do kupienia w W-wie np. przy Kopernika w księgarni Akademia. :spoko:
ollla

Postautor: wyszzynk » 11 sty 2013, 20:36

Zapisz się do jakieś dobrej szkoły ang - w wawie np taka jest TFLS, tam CIe nauczą do B2 i zdasz śpiewająco
wyszzynk

Postautor: vlord » 03 cze 2022, 21:17

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken