mohert6 pisze:czy wie ktos czy nadal jest taka fajna promocja? interesuje mnie kurs z nativem )gertew pisze:fakt, drugi gratisowy kurs fajna rzeczmarsik pisze:kumiko pisze:Też właśnie zapisałam sie do tej szkoły . Dziękuje za radę.cerber3 pisze:Ja dostałam przy zapisie kurs hiszpańskiego gratispaker3 pisze:Fakt, ja też lubię dobre szkoły. U mnie na uniwerku wiele osób chodzi własnie do TFLS i chwalili, zapisałem się w ubiegłym semestrze i byłem mile zaskoczony. Teraz też pojdę zapisać się na kolejny semestr.snb pisze:ja tam wybrałam TFLS. Lubie mieć pewność ż e uczą mnie profesjonaliści a nie studenci..sami jeszcze uczący się..
Ja też chodziłem na kurs do TFLS i zapewniam, ż e w tej szkole dobrze uczą języka. W przygotowaniu do egzaminów są #1
aga2244 pisze:Ja razem z koleż anką uczyłam się w British School http://www.bs-ict.pl i obie jesteśmy bardzo zadowolone. Po kursie j. angielskiego zapisałyśmy się właśnie na niemiecki
karnalka pisze:W Warszawie wybór jest rzeczywiście spory, dobrych szkół wiele, zresztą ta sam szkoła dla jednej osoby będzie zarąbista, dla kogoś innego odwrotnie,.
Osobiście nie zwiodłam się na szkole English For You, interosował mnie kurs który wspomoż e mnie w wielkim moim kompleksie, czyli mówieniu. Podpytałam tu i tam, ostatecznie zapisałam się do English For You, choć też dobre opinie słyszałam o tfls. Właśnie w English For You podoba mi się ż e są prawdziwe konwersacje, bardzo dobrze przygotowane miejsce pod dodatkowe warsztaty, urocza kawiarenka, gdzie prowadzi się zajęcia konwersacyjna, super sprawa. Dobrze takż e, ze mam sporo testów, lubię mieć bata nad sobą.
emil_ka pisze:ja uczęszczałam na zajęcia do British School http://www.bs-ict.pl/oferta.html i wszystkim spokojnie mogę polecić tą szkołę, zajęcia prowadzone skuteczną metodą komunikatywną, co przy nauce języka jest najważ niejsze
anka90 pisze:chodziłam do speak up. nie jest jakoś drogo bo około 200zł miesięcznie. no i zapłatę masz rozłoż oną na raty. zajęcia są rózne. konwersacje, nauka z książ ką i też lekcje przy komputerze
Andrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
Krakowiak Beata pisze:Ja akurat rok temu miałam kurs w English for You, ich sposób nauczania i duż o konwersacji z róż nym Nativam moż e się podobać. Zwłaszcza, ze grypy są małe i to jest zdecydowana korzyść. Ciekawe były warsztaty, było często bardzo zabawnie. Fajnie urządzili sobie klubik dyskusyjny, kameralne miejsce sprzyjające w rozmowach.
Teraz mieszkam w Gdańsku i właśnie zaczęłam kurs w centrum językowym forward, zobaczymy jak tam będzie
aktezme pisze:Witam,
od lutego albo marca chce sie zapisac na angelski do jakiejs szkoly w Warszawie. Chodzi mi o jakas szkole z dobrymi konwersacjami i (ogolnie jestem osoba nad ktora trzeba stac z batem zeby sie uczyla) zeby lektorzy wymagali. czy ktos moglby mi polecic taka szkole, lektora??
z góry dziękuję
G-B pisze:Jak dla mnie dobra propozycja to GB English , zdecydowanie wiedzą jak uczyć angielskiego
asasasa pisze:jak tam według Was ma się speak up
ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
daruy pisze:Czy według Was wielkość grupy ma znaczenie ???
Liwa26 pisze:Mogę polecić Długi Język, ciekawe zajęcia po których mam wraż enie, ż e umiem więcej niż bym chciała:) Mają ciekawą ofertę i przede wszystkim lektorów! Polecam
Anette1980 pisze:Też miałam podobny problem. Duzo rozumiałam ale jak przyszło mi co powiedziec po angielsku to juz był problem . Było mi wstyd jak wyjezdzałam na wakacje i nic nie mogłam z siebie wydusic jak ktos zapytał. Po namowach przyjaciela zapisałam sie to szkoły TFLS. Miałam zajęcia w poniedziałki w środy z polskim lektorem a w piątki dostałam dodatkowe zajecia z nativem. Teraz jestem po 3 semestrach i zaczynam własnie 4. Przełamałam strach, wstyd i moge spokojnie porozmawiac. Moge polecic kazdemu kto ma takie problemy jak ja z językiem.ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
asiak88 pisze:przeniosłam się ze Speak Up do mniejszej szkoły językowej która ma indywidualne podejście i bardzo niskie ceny. Niedawno byłam chora i zajęcia bez problemu przełoż yłam, nie jest tak jak w duż ej szkole ż e zajęcia przepadają. Jeż eli ktoś był zainteresowany podaję stronę: angart.pl
monike88 pisze:Tak, dobry lektor i mała ilość osób w grupie to podstawa aby szybko nauczyc sie języka.Chodziłam do TFLS. Miałam na poczatku 6 osób ale poż niej tylko 5 chodziło więc idealne warunki.Duzo mówiliśmy ale tez uczyliśmy sie gramatyki bo bez tego nie zda się FCE.Z perspektywy czasu moge powiedziec ze to były bardzo dobrze zainwestowane pieniądzeAnette1980 pisze:Też miałam podobny problem. Duzo rozumiałam ale jak przyszło mi co powiedziec po angielsku to juz był problem . Było mi wstyd jak wyjezdzałam na wakacje i nic nie mogłam z siebie wydusic jak ktos zapytał. Po namowach przyjaciela zapisałam sie to szkoły TFLS. Miałam zajęcia w poniedziałki w środy z polskim lektorem a w piątki dostałam dodatkowe zajecia z nativem. Teraz jestem po 3 semestrach i zaczynam własnie 4. Przełamałam strach, wstyd i moge spokojnie porozmawiac. Moge polecic kazdemu kto ma takie problemy jak ja z językiem.ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
Aleksander the car pisze:daruy pisze:Czy według Was wielkość grupy ma znaczenie ???
Oczywiście, ż e ma dlatego też wybierając szkołę nie tylko patrzyłem na cenę, ale takż e wielkość grupki. Miałem od szefa ultimatum, albo angielski będzie na wysokim poziomie( szczególnie w mowie), albo z awansu nici. Poszukałem w necie i wybrałem akurat English For You. Wybrałem tę szkołę bo właśnie grupki małe, ale przede wszystkim zagwarantowali mi Native Speakerów. Zmusiło mnie to do mówienia , nawet z błędami, ale mówienia. Dobrze , ze polska lektorka wprowadzała jakiś temat, był dzień, albo dwa na przygotowanie się do konwersacji z Nativem. Awans dostałem, choć trochę pozniej, a angielski się przydaje takze na wakacjach. Polecam English For You.
sorty pisze:asiak88 pisze:przeniosłam się ze Speak Up do mniejszej szkoły językowej która ma indywidualne podejście i bardzo niskie ceny. Niedawno byłam chora i zajęcia bez problemu przełoż yłam, nie jest tak jak w duż ej szkole ż e zajęcia przepadają. Jeż eli ktoś był zainteresowany podaję stronę: angart.pl
Rzeczywiście Speak up to szkoła renomowana, choć oczywiście metody nauki trzeba traktować bardzo indywidualnie
[/quote][/quote]Anette1980 pisze:Też miałam podobny problem. Duzo rozumiałam ale jak przyszło mi co powiedziec po angielsku to juz był problem . Było mi wstyd jak wyjezdzałam na wakacje i nic nie mogłam z siebie wydusic jak ktos zapytał. Po namowach przyjaciela zapisałam sie to szkoły TFLS. Miałam zajęcia w poniedziałki w środy z polskim lektorem a w piątki dostałam dodatkowe zajecia z nativem. Teraz jestem po 3 semestrach i zaczynam własnie 4. Przełamałam strach, wstyd i moge spokojnie porozmawiac. Moge polecic kazdemu kto ma takie problemy jak ja z językiem.ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
[/quote][/quote]Anette1980 pisze:Też miałam podobny problem. Duzo rozumiałam ale jak przyszło mi co powiedziec po angielsku to juz był problem . Było mi wstyd jak wyjezdzałam na wakacje i nic nie mogłam z siebie wydusic jak ktos zapytał. Po namowach przyjaciela zapisałam sie to szkoły TFLS. Miałam zajęcia w poniedziałki w środy z polskim lektorem a w piątki dostałam dodatkowe zajecia z nativem. Teraz jestem po 3 semestrach i zaczynam własnie 4. Przełamałam strach, wstyd i moge spokojnie porozmawiac. Moge polecic kazdemu kto ma takie problemy jak ja z językiem.ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
[/quote][/quote]poedy pisze:Zauważ yłam ż e to jest częsty problem przy nauce języków. Nie trzeba się wstydzić tylko zacząć coś z tym robić. Mnie do tego przekonała moja koleż anka. dzięki niej zapisałam się do szkoły- właśnie do TFLS. Dopiero Oni pomogli mi przełamać tą barierę i wreszcie zaczęłam mówić po angielsku.Anette1980 pisze:Też miałam podobny problem. Duzo rozumiałam ale jak przyszło mi co powiedziec po angielsku to juz był problem . Było mi wstyd jak wyjezdzałam na wakacje i nic nie mogłam z siebie wydusic jak ktos zapytał. Po namowach przyjaciela zapisałam sie to szkoły TFLS. Miałam zajęcia w poniedziałki w środy z polskim lektorem a w piątki dostałam dodatkowe zajecia z nativem. Teraz jestem po 3 semestrach i zaczynam własnie 4. Przełamałam strach, wstyd i moge spokojnie porozmawiac. Moge polecic kazdemu kto ma takie problemy jak ja z językiem.ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
tatyana pisze:Od trzech tygodni na kursie d FCE mam okazję wypróbować English For you, według mnie oferta warta ceny, tak jak obiecywali polska lektorka próbuje jak najbardziej zrobić z nami róż ne struktury językowe, byłam już raz na tych warsztatach w kafejce English for You i jest bardzo przyjazna atmosfera. Zajęcia przy gorącej herbacie bardzo klimatyczne, a native ciekawie poprowadził dyskusję, szkoła przyjazna słuchaczowi i pomimo ż e ludzi jest tam duż o to nie czuję anonimowa, pani w sekretariacie pamięta moje imię , to miłe. Najważ niejsze jednak, ze nauka zawiera sporo konwersacji. Dobry wybór
[/quote][/quote]lari4 pisze:Praktyka czyni misztrza. Ja tez tak kiedys miałam z włoskim i dzieki kursom w TFLS poradziałąm sobie z problemem.poedy pisze:Zauważ yłam ż e to jest częsty problem przy nauce języków. Nie trzeba się wstydzić tylko zacząć coś z tym robić. Mnie do tego przekonała moja koleż anka. dzięki niej zapisałam się do szkoły- właśnie do TFLS. Dopiero Oni pomogli mi przełamać tą barierę i wreszcie zaczęłam mówić po angielsku.Anette1980 pisze:Też miałam podobny problem. Duzo rozumiałam ale jak przyszło mi co powiedziec po angielsku to juz był problem . Było mi wstyd jak wyjezdzałam na wakacje i nic nie mogłam z siebie wydusic jak ktos zapytał. Po namowach przyjaciela zapisałam sie to szkoły TFLS. Miałam zajęcia w poniedziałki w środy z polskim lektorem a w piątki dostałam dodatkowe zajecia z nativem. Teraz jestem po 3 semestrach i zaczynam własnie 4. Przełamałam strach, wstyd i moge spokojnie porozmawiac. Moge polecic kazdemu kto ma takie problemy jak ja z językiem.ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
Marlena Balicka pisze:Moje zdanie jest następujące, wszystko bardzo zależ y od naszych oczekiwań w zakresie języka , zależ y takż e na jakiego lektora trafisz. Dlatego też ocena jednej szkoły językowej moż e róż nić się. Najkorzystniej zawsze jest podpytać znajomych, potem natomiast dodatkowo zweryfikować ocenę na forach. Tak właśnie uczyniłam .Należ y oczywiście z wyważ eniem podchodzić do ocen skrajnych. Ja w Warszawie miałam styczność ze szkołą OK, a takż e z English FOr You, pierwsza przygotowała mnie do matury, natomiast do English For You wybrałam gdyż bardzo zależ ało mi konwersacjach i moż liwości podszkolenia się w mówieniu. Trafiłam na fajnych Nativów, Chrisa z Australii oraz Travisa i Chada z USA. Polska lektorka Beata strała sie natomiast powalczyć z gramatyką.Wiem, ż e szkoła ANY ma generalnie dobrą ofertę, gdyż chodziła tam siostra
drektu4 pisze:Ja teraz zaczynam sobie myśleć o kursach wakacyjnych, czas szybko leci, choć jeszcze śnieg za oknem, co polecacie ???
emil_ka pisze:ja uczęszczałam na zajęcia do British School http://www.bs-ict.pl/oferta.html i wszystkim spokojnie mogę polecić tą szkołę, zajęcia prowadzone skuteczną metodą komunikatywną, co przy nauce języka jest najważ niejsze
Arek66 pisze:drektu4 pisze:Ja teraz zaczynam sobie myśleć o kursach wakacyjnych, czas szybko leci, choć jeszcze śnieg za oknem, co polecacie ???
http://www.ocenwszystko.pl/r501,najlepsza-szkola-jezykow-obcych-w-warszawie.html
Wybierz sam, ja chodzę do TFLS, która oferuje bardzo interesujące zajęcia dla firm. Mają atrakcyjne ceny i zniż ki dla stałych klientów.
bogna2 pisze:Postawiłam osobiście na English For You. Kilka osób z mojej firmy wybrało tę szkołę językową, miałam więc wiadomości z pierwszej ręki. Po semestrze nie zawiodłam się. Konwersacje dominowały, a native speakers ( z róż nych krajów) ciekawie ciągnęli rozmowy, oczywiście z polską lektorką było trochę gramatyki i pisania, ale jak ktoś chce posługiwać się jezykiem w mowie to English For you jest leaderem, gdyż native nie jest od czasu do czasu, lecz połowa kursu jest robiona z osobą anglojęzyczną.
Jak widać w rankingach w necie English For You jest wysoko.
http://opinie-o-szkolach.warszawa.pl/wa ... warszawie/
drektu4 pisze:Ja teraz zaczynam sobie myśleć o kursach wakacyjnych, czas szybko leci, choć jeszcze śnieg za oknem, co polecacie ???
ekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości