Liwa26 pisze:Mogę polecić Długi Język, ciekawe zajęcia po których mam wraż enie, ż e umiem więcej niż bym chciała:) Mają ciekawą ofertę i przede wszystkim lektorów! Polecam
bargyy pisze:Wiem ż e w TFLS tez organizowane są w lato szybkie kursy angielskiegoekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
CS pisze:A ja polecam szkołę językową Cityschool.
Właśnie trwają u nich zapisy na semestr zimowy.
W tym roku wprowadzili nowość - poza 60h nauki jest jeszcze 20h konwersacji gratis, a więc fajna sprawa. Ceny spoko - od 649 zł, dodatkowo mają zniż ki dla studentów.
No i ta lokalizacja - przy samej rotundzie...
Zainteresowanych odsyłam na ich stronę: www.cityschool.pl
zadowolona2 pisze:Ja chodze do sprawdzonych szkol: jesli chodzi o jezyk to do TFLS a studia to uniwerek. Dla mnie liczy sie papier z dobrej renomowanej szkoły a nie jakiejs sciemybargyy pisze:Wiem ż e w TFLS tez organizowane są w lato szybkie kursy angielskiegoekoter pisze:Tak, ja tez sobie chwalę naukę w tej szkoleAndrzej55555 pisze:Jak chcecie się nauczyć języka to najlepiej zapisać się do szkoły, tam nauczą porządnie. Najważ niejsze są podstawy, później samemu moż na szlifować swój język. Ja byłem na zerowym poziomie języka angielskiego, w dzisiejszych czasach to wstyd. Zapisałem się do szkoły TFLS i muszę powiedzieć, ż e jestem bardzo zadowolony. Uczyłem się w małej grupce więc i nie stresowałem się za bardzo. Lektorzy byli bardzo pomocni, dostawałem tez materiały do domu, ż eby sobie poćwiczyć. Bardzo duż o nauczyłem się w tej szkole. Polecam TFLS!
aller pisze:Szkoła angielskiego to jedno, ale chęci to drugie wszystko powinno iść w parze
adeek pisze:aller pisze:Szkoła angielskiego to jedno, ale chęci to drugie wszystko powinno iść w parze
Nauka języka to proces, długotrwały, niektórym wydaje się ze zapisać się na język i jakoś będzie szło
aller pisze:Szkoła angielskiego to jedno, ale chęci to drugie wszystko powinno iść w parze
Gra%u017Cynka_88 pisze:aller pisze:Szkoła angielskiego to jedno, ale chęci to drugie wszystko powinno iść w parze
Zgadza się, ale jeśli nauczyciel umie zmotywować i zaciekawić to nauka idzie zdecydowanie lepiej. A nawet mając dłuż szą przerwę moż na wrócić do edukacji z pozytywnym skutkiem
Gra%u017Cynka_88 pisze:aller pisze:Szkoła angielskiego to jedno, ale chęci to drugie wszystko powinno iść w parze
Zgadza się, ale jeśli nauczyciel umie zmotywować i zaciekawić to nauka idzie zdecydowanie lepiej. A nawet mając dłuż szą przerwę moż na wrócić do edukacji z pozytywnym skutkiem
dobrana123 pisze:Nie moż na patrzeć tylko na cenę, ale na liczbę osób w grupie!!!!!!!!!!!!
unhand1 pisze:Czy warto intensywnie czy nie ???
semteks pisze:myślę ż e warto po prostu się przejść po szkołach jak ma się chwilę czasu i popytać, zobaczyć lekcje pokazowe itp. wtedy jest większa szansa ż e człowiekowi coś się spodoba i będzie wiedział ż e się nie rozczaruje. ja właśnie w ten sposób wybrałam naukę w speak up i muszę powiedzieć ż e gdyby nie to ż e poszłam tam i zobaczyłam jak to wygląda to chyba bym się nie zdecydowała...
oafisk pisze:Jak jesteś początkujący to nie wiesz, czy korepetytor ma jakieś pojęcie o prowadzonych zajęciach, nikt go nie kontroluje, robi co chce
kossik pisze:Warto wybierać sprawdzone szkoły językowe działające długo na rynku
marbnam pisze:jak nauka w szkole językowej i w Warszawie to przede wszystkim tfls, najlepsi lektorzy i fajne promocje
attul1 pisze:Chodziłem na angielski do English for You, aledwa lata temu, przygotowali mnie do wyjazdu zagranicznego jak trzeba, trafiłem do małej kilkuosobowej grupy, pomyślnie został zrealizowany mój cel i jadąc na kilka miesięcy do Anglii wiedziałem , ż e dogadam się po angielsku. Tu akurat zasługa moich Nativów.
Mary sprawiła, ze jakoś ta bariera mówienia okazała się mocno zredukowana, oczywiście polska lektorka sprawiła, ze nie mówiłem " Kali jeść, kali pić"
Wysoka jest jakość kursów w English For You, człowiek czuje się pewniejszy w języku, zwłaszcza w tym mówionym, zapisując wybrałem tę szkołę ze względu na system dualny, gdzie jest rozbudowane mówienie
AniaEdu pisze:A co byście powiedzieli na naukę na kursie wakacyjnym ze swojego tarasu? Suuper! polecam www.edueduonline.pl - z lektorem (i grupą lub indywidualnie) na ż ywo, bez straty czasu i bezsensownych dojazdów do szkoły
Moż na ich sprawdzic - robią oczywiscie lekcje próbną za darmo.
arraaq pisze:Wolę kursy stacjonarne
raczek33 pisze:marbnam pisze:jak nauka w szkole językowej i w Warszawie to przede wszystkim tfls, najlepsi lektorzy i fajne promocje
Widać to nawet po rankingach
http://www.speak-point.pl/mazowieckie
jugful pisze:
Tak system dualny w English For You rzeczywiście sporo daje, generalnie jakość szkoły wysoka, sporo lat na warszawskim rynku i generalnie wysoko ceniona za to , ze moż na u nich przełamać bariery w mówieniu.
A tak w kwestii rankingów, stoją wysoko np tutaj
http://opinie-o-szkolach.warszawa.pl/wa ... warszawie/
lewisss pisze:arraaq pisze:Wolę kursy stacjonarne
Oczywiście kontakt z lektorem face to face to jednak sprawa najważ niejsza
pontiac33 pisze:raczek33 pisze:marbnam pisze:jak nauka w szkole językowej i w Warszawie to przede wszystkim tfls, najlepsi lektorzy i fajne promocje
Popieram też tam chodzę. Doświadczeni lektorzy, native speakerzy są po prostu profesjonalistami. Przekonałem się, ż e naprawdę warto.
Polecam TFLS.
Jeśli chodzi o rankingi to tutaj też są wysoko:
http://www.ocenwszystko.pl/r501,najlepsza-szkola-jezykow-obcych-w-warszawie.html
yandaak pisze:jugful pisze:
Tak system dualny w English For You rzeczywiście sporo daje, generalnie jakość szkoły wysoka, sporo lat na warszawskim rynku i generalnie wysoko ceniona za to , ze moż na u nich przełamać bariery w mówieniu.
Robiłem kurs do CAe w English for You, dwa lata temu, teraz zapisałem się na kurs konwersacyjny, native bardzo dobrze ogarnięci, ja akurat nie próbuję innych szkół, gdyż nie zawiedli właśnie w English for You. Kompaktowe, dobrze zorganizowane grupy, sporo dodatkowych opcji, polecam
Rysiek82 pisze:Nie wiem, czy ktoś już o tej szkole pisał, ale ja chodzę do Speak Up. Wybrałem w sumie dlatego, ż e mam bliziutko. Myslę, ż e dobrze zrobiłem, bo jestem pozytywnie zaskoczony zajęciami. Odrobina własnej inicjatywy i nie da się nudzić na tym kursie.
zaterek pisze:tez tak myślępontiac33 pisze:raczek33 pisze:marbnam pisze:jak nauka w szkole językowej i w Warszawie to przede wszystkim tfls, najlepsi lektorzy i fajne promocje
Popieram też tam chodzę. Doświadczeni lektorzy, native speakerzy są po prostu profesjonalistami. Przekonałem się, ż e naprawdę warto.
Polecam TFLS.
http://www.ocenwszystko.pl/r501,najlepsza-szkola-jezykow-obcych-w-warszawie.html
kiittew pisze:yandaak pisze:jugful pisze:
Robiłem kurs do CAe w English for You, dwa lata temu, teraz zapisałem się na kurs konwersacyjny, native bardzo dobrze ogarnięci, ja akurat nie próbuję innych szkół, gdyż nie zawiedli właśnie w English for You. Kompaktowe, dobrze zorganizowane grupy, sporo dodatkowych opcji, polecam
Chodzę o miesiąca do English for You, poziom zajęć bardzo wysoki, nasza lektorka Irmina bardzo stara się podziałać z naszym angielskim, tak samo jak Fran nasz Native. Szkoła na wysoki poziomie, obsługa klienta takż e niczego sobie, polecam English for You
katerew pisze:Tez duż o dobrego słyszałam o tej szkolezaterek pisze:tez tak myślępontiac33 pisze:raczek33 pisze:marbnam pisze:jak nauka w szkole językowej i w Warszawie to przede wszystkim tfls, najlepsi lektorzy i fajne promocje
Polecam TFLS.
AniaEdu pisze:A co byście powiedzieli na naukę na kursie wakacyjnym ze swojego tarasu? Suuper! polecam www.edueduonline.pl - z lektorem (i grupą lub indywidualnie) na ż ywo, bez straty czasu i bezsensownych dojazdów do szkoły
Moż na ich sprawdzic - robią oczywiscie lekcje próbną za darmo.
ferrowww pisze:Jednak wolę kontakt face to face
wekareka pisze:Dobrze zdać FCE to nie jest łatwe zadanie. Wymaga duż o własnej pracy, dobrej szkoły i lektora która właśnie wie przygotuje Ciebie do takiego egzaminu. Ja chodziłam do TFLS w Warszawie. Moja koleż anka też zdała w zeszłym roku po ich kursie. Bardzo podobała mi się oferta tej szkoły i bezpłatne piątkowe konwersacje z nativami. Na egzaminie FCE duż o punktów dostajesz za speaking, a to właśnie oferuje w szkole TFLS Native Speaker. Polski lektor z którymi są zajęcia w poniedziałki i środy lub wtorki i czwartki po 2 lub 3 godziny robi pozostałe sekcje: gramatyka i ćwiczenia ze słuchu. Szkoła organizuje takż e MOCK exam, czyli egzamin próbny, który wygląda podobnie jak ten prawdziwy i wtedy moż na zobaczyć czego jeszcze nie opanowaliśmy aby zdać jak najlepiej .
ikssyss pisze:ja akurat reflektuję w szkole angielskiego, tylko angieskiego, czyli English for You w Warszawie. Jest to miejsce, gdzie cała uwaga skupiona jest właśnie na tym języku.
Chyba jedyna szkoła w Warszawie z taką opcją, dodatkowo dają bonusy w postaci kafejki, super to obmyślili i działa. Przychodzisz sobie na takie spotkanie, dostajesz coś słodkiego za free i gadasz sobie z takim Anglikiem o tym i o tamtym. Same kursy, bardzo dobre, zaplecze szkoły bardzo ok - tablice interaktywne, własne sale.
Wiele osób chwali sobie kursy egzaminacyjne w tej szkole, prawie każ dy zadaje egzamin. Myślę jednak, ze to załuga opcji, gdzie jednak kurs prowadzi i lektor od gramatyki i rasowy native speaker.
Oczywiście małe grupy, tu warto porównać cenę i ilość osób . W English for you wygląda to fajnie
gosiaczek2323 pisze:Faktycznie, bardzo fajnie to rozwiazali w TFLS. Pewnie też dlatego dają gwarancję zdania egzaminów i mają najwyż szą zdawalność egzaminów FCE, CAE, CPE, GMAT i LCCIwekareka pisze:Dobrze zdać FCE to nie jest łatwe zadanie. Wymaga duż o własnej pracy, dobrej szkoły i lektora która właśnie wie przygotuje Ciebie do takiego egzaminu. Ja chodziłam do TFLS w Warszawie. Moja koleż anka też zdała w zeszłym roku po ich kursie. Bardzo podobała mi się oferta tej szkoły i bezpłatne piątkowe konwersacje z nativami. Na egzaminie FCE duż o punktów dostajesz za speaking, a to właśnie oferuje w szkole TFLS Native Speaker. Polski lektor z którymi są zajęcia w poniedziałki i środy lub wtorki i czwartki po 2 lub 3 godziny robi pozostałe sekcje: gramatyka i ćwiczenia ze słuchu. Szkoła organizuje takż e MOCK exam, czyli egzamin próbny, który wygląda podobnie jak ten prawdziwy i wtedy moż na zobaczyć czego jeszcze nie opanowaliśmy aby zdać jak najlepiej .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości