signoor pisze:Chodziłam na intensywny kurs wakacyjny do ENglish For You w Warszawie, bardzo dobre jest to ż e 2 lektorów równolegle prowadzi sobie kurs w tej szkole, polska lektorka Kamila o ile dobrze pamiętam bardzo, ale to bardzo starała się wykrzesać z nas coś w kwestii gramatycznych, natomiast Native Speaker - Amrykanin Chad, to pamiętam, dynamiczny i ciekawie prowadzący i zachęcający maksymalnie do konwersacji. W miesiąc spor zrobiliśmy, więc generalnie kursy wakacyjnie są czymś dobrym, polecam, a jak sie jest z Warszawy moż e być to English For You
marbnam pisze:Szybko nie nauczysz się niczego, ale jeśli się przyłoż ysz to na kursie w dobrej szkole mocno podciągniesz ang, np polecam tfls
marbnam pisze:Szybko nie nauczysz się niczego, ale jeśli się przyłoż ysz to na kursie w dobrej szkole mocno podciągniesz ang, np polecam tfls
ameeen pisze:Jak dla mnie dobrą odpowiedzią będzie English for You. Dlaczego to proste, przede wszystkim tylko moż na uczyć się tam języka angielskiego. to specjalizacja w temacie, jak do mechanika to od konkretnej marki, jak na jezyk do do szkoły, która zajmuje się konkretnym językem. Mnie najpierw nauczyli mówić, następnie przygotowali do egzaminu. System dualny, czyli praca polski lektor i native speaker to idealne rozwiązanie, ale oczywiście sami musimy włoż yć w to sporo własnej pracy.
igggorr pisze:ameeen pisze:Jak dla mnie dobrą odpowiedzią będzie English for You. Dlaczego to proste, przede wszystkim tylko moż na uczyć się tam języka angielskiego. to specjalizacja w temacie, jak do mechanika to od konkretnej marki, jak na jezyk do do szkoły, która zajmuje się konkretnym językem. Mnie najpierw nauczyli mówić, następnie przygotowali do egzaminu. System dualny, czyli praca polski lektor i native speaker to idealne rozwiązanie, ale oczywiście sami musimy włoż yć w to sporo własnej pracy.
Dobra szkoła wysoko w rankingach, zerknijcie sami
http://www.ocenwszystko.pl/r501,najleps ... zawie.html
jeylo pisze:Nie tak łatwo szybko nauczyć się języka, chyba ż e wyjazd za granicę i obcowanie wyłącznie z tym językiem, ale to nie jest recepta dla każ dego
maggalenka Trawska pisze:Ja jednak polecam naukę w szkole językowej, jeż eli chodzi o Warszawę to super metodę wypracowali w English For You, potrafili połączyć kurs, gdzie moż na podreperować gramatykę z polskim lektorem, ale takż e podziałać w zakresie konwersacji, jednak kontakt face to face z lektorem anglojęzycznym, pochodzącym z USA, albo Anglii bardzo mocno zmusza do praktycznej nauki języka. Wzbogacona sprawa jest warsztatami tematycznym też z nativami. Polecam taką metode nauki i samą szkołę English for you
emilcia88 pisze:hmm szybko to chyba trudno nauczyć się języka angielskiego, ja uczę się ok 10 lat i dalej się dokształcam, bardzo duż o pomógł mi kurs w szkole TFLS, a w szczególności konwersacje z native speakerem, poprawiłam swój akcent i wymowę i pokonałam barierę językową
nickoole pisze:ja zapisałam się do szkoły TFLS, ponieważ wielu znajomych mi ją polecało, w internecie też ją chwalą, póki co jestem zadowolona, ciekawe zajęcia i fajni lektorzy, polecam
frognatic pisze:A ja jestem ciekaw Waszej opinii (pewnie jesteście duż o bardziej obeznani w temacie samej nauki) o takich projektach jak tu: http://olivegreenthemovie.com/pl/ czyli interaktywne filmy.. jestem ciekaw jak to zostanie rozwiązane do końca, niby oglądanie seria pozwola wyszkolić język, ale... co o tym myslicie?
ameeen pisze:Jak dla mnie dobrą odpowiedzią będzie English for You. Dlaczego to proste, przede wszystkim tylko moż na uczyć się tam języka angielskiego. to specjalizacja w temacie, jak do mechanika to od konkretnej marki, jak na jezyk do do szkoły, która zajmuje się konkretnym językem. Mnie najpierw nauczyli mówić, następnie przygotowali do egzaminu. System dualny, czyli praca polski lektor i native speaker to idealne rozwiązanie, ale oczywiście sami musimy włoż yć w to sporo własnej pracy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości