Kasiakasienka16 pisze:Dobrze jest się otoczyć językiem ale jak znasz go już na tyle ż eby coś z tego rozumieć. Ja na przykład duż o angielskiego nauczyłam się z filmów, najpierw oglądałam filmy z napisami a potem z napisów zrezygnowałam. Ale filmy zaczęłam rozumieć jak podszlifowałam troszkę słownictwo głównie za pomocą fiszek multimedialnych takich jak te: fiszki angielskie
Marlena4444 pisze:A czy moż ecie polecić coś do samodzielnej nauki angielskiego dla dorosłych? Chciałabym zacząć, ale przyznam szczerze, ż e byłoby to zaczęcie od całkowitego zera!
Marlena4444 pisze:A czy moż ecie polecić coś do samodzielnej nauki angielskiego dla dorosłych? Chciałabym zacząć, ale przyznam szczerze, ż e byłoby to zaczęcie od całkowitego zera!
Słyszałem o tej metodzie. Podobno pomaga. Jestem ciekawy czy dzięki niej moż na przenieść się na wyż szy poziom, poza płnne mówienie.polgazik pisze:Nawet najlepsza nauka angielskiego niekoniecznie przyniesie skutki. Bez odpowiednich predyspozycji i motywacji, moż emy nic nie osiągnąć.
bejotka pisze:Marlena4444 pisze:A czy moż ecie polecić coś do samodzielnej nauki angielskiego dla dorosłych? Chciałabym zacząć, ale przyznam szczerze, ż e byłoby to zaczęcie od całkowitego zera!
Wydaje mi się, ż e najlepszym materiałem do samodzielnej nauki dla dorosłych jest kurs p.t. "Angielski dla seniorów" Wydawnictwa Edgard dostępny w księgarniach językowych i na stronie www.edgard.pl.
ypsy pisze:to jakaś masakra same reklamy!!! piszcie ludzie konkretnie jak pomóc dziewczynie, a nie jak wydębić od niej kasę na kolejne niepotrzebne podręczniki!!! wszystko jest online dostępne dla każ dego tylko troszkę trzeba poszukać. Wytrwałości ż yczę!!
adi009 pisze:Samodzielna nauka angielskiego nie jest łatwa, trzeba mieć ogromne samozaparcie. Lepiej iść na kurs - przy okazji ma się papierek na to, ż e coś się robiło i coś się umie. ja ogólnie lubię kursy
Moin454 pisze:Zobaczcie sobie www.angielskihello.pl ja sie z tego troche nauczyłam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości