ameeen pisze:Tak w szkole English for You mają dobrych nativów, mi bardzo pomogli ogarnąć się z mówieniem. System dualny w tej szkole to bardzo dobra sprawa. Polski lektor wprowadza zagadnienie, potem jest o tym rozmowa z osobą anglojęzyczną
szopenek2 pisze:Generalnie psychologia ludzka jest tak złoż ona, ż e nie wiadomo co na ciebie zadziała. Znajoma ma podobną dolegliwość, tyle ż e związaną nie tylko z mówieniem po angielsku ale nawet i w gronie ludzi, których nie zna. Słyszałem ż e nawet jakieś leki na to bierze. Jednak tak jak inni sugerują najlepszym rozwiązaniem jest przełamanie się. Uważ am, ż e lepszym rozwiązaniem jest rozmowa z kimś obcym, gdyż łatwiej się chyba przełamać, gdy nie interesuje cię to co o tobie sobie pomyśli. No i oczywiście dobrze jest potencjalnego lektora poinformować o tym problemie, ż eby miał na uwadze twoje problemy.
szopenek2 pisze:Generalnie psychologia ludzka jest tak złoż ona, ż e nie wiadomo co na ciebie zadziała. Znajoma ma podobną dolegliwość, tyle ż e związaną nie tylko z mówieniem po angielsku ale nawet i w gronie ludzi, których nie zna. Słyszałem ż e nawet jakieś leki na to bierze. Jednak tak jak inni sugerują najlepszym rozwiązaniem jest przełamanie się. Uważ am, ż e lepszym rozwiązaniem jest rozmowa przez skype z kimś obcym, gdyż łatwiej się chyba przełamać, gdy nie interesuje cię to co o tobie sobie pomyśli. No i oczywiście dobrze jest potencjalnego lektora poinformować o tym problemie, ż eby miał na uwadze twoje problemy.
szopenek2 pisze:Generalnie psychologia ludzka jest tak złoż ona, ż e nie wiadomo co na ciebie zadziała. Znajoma ma podobną dolegliwość, tyle ż e związaną nie tylko z mówieniem po angielsku ale nawet i w gronie ludzi, których nie zna. Słyszałem ż e nawet jakieś leki na to bierze. Jednak tak jak inni sugerują najlepszym rozwiązaniem jest przełamanie się. Uważ am, ż e lepszym rozwiązaniem jest rozmowa przez skype z kimś obcym, gdyż łatwiej się chyba przełamać, gdy nie interesuje cię to co o tobie sobie pomyśli. No i oczywiście dobrze jest potencjalnego lektora poinformować o tym problemie, ż eby miał na uwadze twoje problemy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości