Postautor: artfo » 16 sty 2004, 8:57
Dziękuje za odpowiedź, tak właśnie chciałem z tego korzystać. Potraktować to jako uzupełnienie: "nauczyciela i książ
ki" - mojego głównego sposoobu nauki.
Z programów, które polecasz korzystam z:
- SuperMemo, czasami są z nim małe kłopoty z dźwiękiem, świszczące końcówki słów. Przeinstalowałem to co zaleca producent niewiele pomogło.
- EuroPlus, próbowałem wcześniejsze wersje i te nowsze, niestety nie mogę się do niego przekonać.
Jedynym programem komputerowym z którego lubię korzystać jest SuperMemo (kupiony za Waszą namową).
Pozostałych programów nieznam.
Na koniec jedna uwaga ogólna dla Wszystkich zaczynających uczyć się języka angielskiego.
Nie odkrywam nic nowego i powtarzam to co już
nieraz pisaliści a ja to potwierdzam swoim doświadczeniem.
Języka angielskiego zaczynałem uczyć się kilka razy w ciągu ostatnich 10 lat.
Kupowałem kasety, samouczki, zapisywałem się na kursy, próbowałem z programami komputerowymi, mam kilka podręczników do gramatyki itp. Niestety nic nie działalo, moja znajomość języka była bardzo podstawowa.
Moj błąd to BRAK SYSTEMATYCZNOSCI, uczyłem się 4-5 godzin w jednym dniu i tydzień przerwy. Zawsze przeszkadzał mi brak czasu.
Teraz poświęcam na naukę 0,5 godziny CODZIENNIE i zaczynam "umieć".
Mam teraz jeszcze mniej czasu niż
dawniej. Ale jestem już
przyzwyczajony to tej 0,5 godziny codziennej nauki, ż
e w niczym mi to nie przeszkadza i z niczego nie muszę rezygnować. Codziennie małą porcej a systymatycznie. Korzystam z SuperMemo 5-10 słówek, czasami 1-2 strony gramatyki, akiedy indziej przygotowuje się do zajęć z nauczycielem.
Dlatego jeszcze raz powtórzę tym Wszystkim którzy zaczynają się uczyć języka obcego SYSTEMATYCZNOŚĆ - codziennie małymi krokami.
Rozpisałem się na temat ktory Wszyscy dobrze znają, ale patrząc na mnie widać, ż
e "oświecenie" przychodzi w róż
nym momencie.
Życzę Wszystkim powodzenia w nauce.
artfo
P.S.
Jeż
eli ktoś próbował z tego typu wydawnictwami, to proszę o informacje.