Faktycznie, czasem forum budowlane może wiele pomóc. Na prawdę nie zdajemy sobie sprawy
jak nam teraz internet ułatwia życie - to co kiedyś było okupione wieloma wyjazdami, konsultacjami lub po prostu
było sztuką aby to zdobyć (np. materiały budowlane przy budowie) - teraz jest na wyciągnięcie ręki. Nie inaczej jest
również z tym forum lub innymi stronami tematycznymi - poruszanych jest wiele tematów, które z pewnością są w stanie pomóc niejednej osobie. Ja przykładowo w tym tygodniu natknąłem się na artykuł o prężnie działającej polskiej firmie produkującej materiały budowlane - czyli tynki akrylowe, tynki silikonowe, tynki mineralne, systemy dociepleń, kleje farby itp. Artykuł był na inwestmap.pl - okazuje się ze firma ma świetne jakościowo produkty konkurujące z odpowiednikami z zagranicy - chodzi o Astex Puczyńscy- tynki akrylowe:
http://www.astex-tynki.pl/produkty/tynki/tynki-silikonowe-i-akrylowe/Firma na prawdę prężnie działa, ma własne laboratoria, czyli produkcja to nie podrabianie innych, ale własna działalność badawcza, lokalne sponsorowanie polskich sportowych klubów młodzieżowych, itp. bardzo mi to zaimponowało.