Czy ktoś sprowadzał samochód z innego kraju?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Czy ktoś sprowadzał samochód z innego kraju?

Postautor: MonikaRab » 26 lut 2019, 10:47

Witajcie, zamierzam kupić nowy samochód. Mój stary Ford nie nadaje się już do długich tras. Kolega polecił mi przeglądnąć niemieckie strony z autami. Podobno auta w niemczech są dużo tańsze niż w kraju. Czy ktoś z Was sprowadzał pojazd zza granicy? Możecie podzielić się ze mną opiniami? Zależy mi na skorzystaniu z usług firmy, która przywiązuje wagę do detali, nie chcę zostać oszukana. Najważniejsza jest dla mnie weryfikacja przebiegu.
MonikaRab
newbie

Re: Czy ktoś sprowadzał samochód z innego kraju?

Postautor: Dumka222 » 26 lut 2019, 22:54

Nie, ja jednak naszym salonom Polskim ufam :) i wole kupowac na miejscu, ostatnie mamy w salonie Klimczak w Czestochowie zakupione. Mazdę :) i nie wymieniłabym tego auta na inne, to była dobra decyzja
Dumka222
junior fellow

Postautor: lulana » 28 maja 2019, 15:40

Nie, ja jednak naszym salonom Polskim ufam :) i wole kupowac na miejscu, ostatnie mamy w salonie Klimczak w Czestochowie zakupione. Mazdę :) i nie wymieniłabym tego auta na inne, to była dobra decyzja
Jestem tego samego zdania! Sprowadzanie samochodu zza granicy to tylko dodatkowe koszta i problemy. To laweta, to tłumaczenie dokumentów....i po co? Skoro można odwiedzić chociażby autoryzowany salon Nissan, dopytać, pooglądać i kupić naprawdę fajne auto. No i oczywiście mieć serwis czy przegląd "w zestawie" i na miejscu! A wiadomo że zawsze lepiej jest kupić oryginalne części niż sprowadzać jakieś chińskie podróbki i dać jakiemuś pseudo specowi do naprawy. Tu chłopaki naprawdę znają się na swojej robocie. Z resztą zobacz tu: http://nissan.dyszkiewicz.pl/ to sama się przekonasz
lulana
newbie

Postautor: Kassia340 » 30 maja 2019, 14:59

Polecam zajrzeć na https://www.uzywanejaknowe.pl super oferta na używane samochody które są jak nowe
Kassia340
junior fellow

Postautor: tromba » 17 cze 2019, 11:02

A czemu nie kupować w Polsce z naszych salonów, które są pewne? i naprawdę dobre oferty mają. Nie trzeba tak kombinować. Ja ogolnie jak kupowałam swoje auto w Porsche Centrum Sopot to bardzo zadowolona z obsługi i wyboru jestem. Nie zdecydowałabym się na pewno na takie sprowadzanie z zagranicy
tromba
junior fellow

Postautor: unikori » 24 cze 2019, 16:52

Ja nie mam nikogo zaufanego, komu mogłabym powierzyć sprowadzenie samochodu, kto znałby się na tym i nie sprzedałnby mi bubla. Na pewno można wyhaczyć jakąś "perełkę", ale jak kupowałam swoje Volvo S90, wolałam pójść do salonu i mieć pewność, że wszystko jest ok.
unikori
newbie

Postautor: dominika123 » 21 sty 2022, 14:55

a jak sprowadza sie samochod to na lawecie czy mozna nim przyjechac ? jakie sa wytyczne w UE ?

Postautor: angola » 31 sty 2022, 14:29

Sprowadzenie auta zza granicy to nic trudnego. Tym bardziej jeśli wybierzesz samochód z Unii Europejskiej. Poczytaj sobie na przykład o takiej kwestii jak auta ze szwecji: https://auto-inspekcje.pl/kupno-samocho ... cji-warto/. Myślę, że będzie to dobry wybór.
angola
junior fellow

Postautor: fetuz » 25 lut 2022, 15:13

Nie, nigdy nie zajmowałam się tym tematem bo się nie znam. Prędzej wolę odwiedzić komis samochodowy Oleśnica i kupić samochód już zarejestrowany w naszym kraju. Mniej formalności , mniej stresu :)
fetuz
junior fellow

Postautor: mop » 11 mar 2022, 15:31

Moim zdaniem najlepiej korzystać z usług sprawdzonych serwisów samochodowych. Jednym z nich jest ten serwis, który oferuje oryginalne części dla samochodów marki Hyundai: https://nordauto.hyundai.pl/oferta/prom ... -bialystok .
mop
junior fellow

Postautor: Kazikdobry » 07 kwie 2022, 10:59

Wiele osób sprowadza auta z Niemiec w dobrej cenie - to cały czas jest dobry biznes!!

fellow

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 9:22

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken