Urlop

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Urlop

Postautor: unikori » 24 lip 2019, 13:35

Za niedługo wybieram się na urlop do Krakowa. Planuję tam tygodniowy wypoczynek połączony ze zwiedzaniem miasta i okolic. Mam juz zarezerwowane 2 wycieczki z profesjonalnym przewodnikiem https://www.krakkos.pl/. Czy ktoś z Was spędzał wakacje w Krakowie? Może macie jakieś sugestie i dobre rady?
unikori
newbie

Re: Urlop

Postautor: Basina » 25 lip 2019, 17:37

Jeśli szukasz noclegów to zobacz też w aplikacji AirBnb.
Awatar użytkownika
Basina
newbie

Postautor: cyclone » 09 sie 2019, 7:39

O tak! My bardzo często tam jeździmy. W tym roku planujemy pobyt w Krakowie tylko trzy dni, bo mamy wycieczkę objazdową kamperem. Amerykański styl podróżowania bardzo nam przypadł do gustu. Jak masz taką możliwość to polecam;) Oto nasz wypożyczony kamper https://kampery-wynajem.pl/ Pięknie wyposażony wewnątrz i wygodny w użytkowaniu. Zawsze zatrzymujemy się na campingu Adam. Skoro już masz zaplanowane wycieczki z przewodnikiem, to na pewno oprowadzi Cię po wszystkich atrakcjach. Polecę Ci dobrą restaurację na rynku La Grande Mamma.
cyclone
junior fellow

Postautor: Cecylka_S » 14 sie 2019, 10:53

Ja ostatni urlop spędziłam obserwowaniu szklarza przy pracy http://szklarzkrakow.com
Cecylka_S
junior fellow

Postautor: pasetta » 19 sie 2019, 9:35

Fajnie po wakacjach zrobić sobie fotoksiążkę z podróży http://www.madziakowo.pl/2019/07/fotoks ... .html#more potem się łatwiej ogląda jak poszczególne zdjęcia i jest naprawdę taniej. W fotoksiążce możesz umieścić nawet setki zdjęć, wydruki tylu odbitek to jest duży koszt też i zdjęcia trzeba chować w albumie. To też wydatek. A fotoksiążka może być gotowa w dwa trzy dni.
pasetta
junior fellow

Postautor: candy6 » 01 lis 2019, 18:46

Ja wybrałam opcję bardziej premium i to jeszcze w egzotycznych rejonach. Od biura CT POLAND: http://ctpoland.com.pl/ wykupiłam wycieczkę do Chin dla siebie i męża. Zawsze marzyliśmy o takiej podróży, udało się uzbierać fundusze i już nie możemy się doczekać! Biuro podróży wszystko organizuje, łącznie z noclegami czy wyżywieniem także wszystko zaplanowane od A do Z.
candy6
junior fellow

Postautor: guziol » 14 lis 2019, 11:56

Ja urlop planuje wziąć na krótko przed świętami ii po świętach. Już nie mogę się doczekać.
Awatar użytkownika
guziol
junior fellow

Postautor: franecki.leann » 15 lis 2019, 13:05

Nie jechałabym tam na wakacje zwłaszcza o tej porze roku... smog!
Awatar użytkownika
franecki.leann
newbie

Postautor: amelkaaa » 17 lis 2019, 6:17

A czy spędzaliście już wakacje, gdzieś zagranicą? Ja właśnie zastanawiam się nad wyjazdem ze znajomą na jakąś egzotyczną wyspę. Ostatnio na stronie https://www.atrakcjefuerteventura.pl/ dowiedziałam się jakie atrakcje fuerteventura ma. No i powiem wam, że brzmi to naprawdę interesująco. Może na taką wycieczkę się decydujemy...
amelkaaa
junior fellow

Postautor: marilou.boyle » 17 lis 2019, 13:44

Ja spędzałam i to nie raz. Wychodzi minimalnie drożej niż w Polsce, ale masz pewną pogodę i piękne widoki i można zwiedzić coś egzotycznego. Świetna sprawa. Polecam Majorkę, Teneryfę.

newbie

Postautor: Bożena02 » 20 lis 2019, 18:39

Kraków jest dla mnie zbyt zatłoczony, byłam już kilka razy i wciąż to samo, ale dobrze bo piękne miejsce. Ja za to bardziej preferuję Łódź, tam często spędzam czas z przyjaciółmi, wynajmujemy nocleg w Hostelu Umed, mają super niskie ceny, a standardy jak w Hotelu, obsługa bardzo miła, w pokojach czysto, łazienka wysprzątana. Na recepcji zawsze świeża kawa.
Bożena02
newbie

Postautor: MagdaNawrot » 20 lis 2019, 20:36

Urlop to bardzo wazna rzecz.
MagdaNawrot
newbie

Postautor: brock.hoeger » 02 gru 2019, 19:16

Na jakie rzeczy zwracać uwagę, aby dobrze wybrać nocleg, by później nie żałować podjętej decyzji? Zastanawiam się na tą kwestią już dwa tygodnie i nic nie mogę wymyśleć.

-------------------------------------------
nocleg w krynicy zdroj
Awatar użytkownika
brock.hoeger
newbie

Postautor: guziol » 03 gru 2019, 12:24

Ja urlop mam dopiero na święta i zamierzam wtedy dużo wypoczywać i się nareszcie wyspać.
Awatar użytkownika
guziol
junior fellow

Postautor: sienna.jast » 04 gru 2019, 12:46

Marzy mi się urlop ale na razie nie mam na to pieniążków.
Awatar użytkownika
sienna.jast
newbie

Postautor: lozora123 » 07 lut 2021, 17:36

my ostatnio udaliśmy się w góry.. jest piękna pogoda, super miejsce na odpoczynek, dlatego my głównie sie wybieramy https://velvetapartamenty.pl/apartament ... lny-spacer tam mamy fajny nocleg, naprawde klasa jezeli chodzi o miejscówkę
lozora123
junior fellow

Postautor: tromba » 18 mar 2021, 14:37

A jak jeździcie na wakacje to wolicie jednoczęsciowe czy dwuczęsciowe stroje? Ja na https://valetta.pl/collections/stroje-k ... uczesciowe zamowilam wlasnie nowe :) i nie moge sie doczekac aż paczka dojdzie
tromba
junior fellow

Postautor: zmigi » 29 mar 2021, 23:39

Ja w tym roku obiecałam sobie nieco bardziej aktywny urlop. Mam już dosyć siedzenia w domu przez tą całą pandemię. Kupiłam sobie kije trekkingowe i na urlopie mam zamiar robić sobie regularne piesze wycieczki.
zmigi
junior fellow

Postautor: mop » 13 kwie 2021, 12:36

A gdyby tak wybrać się do Afryki? Póki co jest to w sferze naszych marzeń niestety. Dobrze, że w sieci można znaleźć takie inspirujące blogi jak http://maskiafrykanskie.pl/. Dzięki temu ciągle mamy nadzieję, że niedługo wyruszymy w kolejną podróż.
mop
junior fellow

Postautor: vlord » 04 cze 2022, 17:33

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricatorjuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken