Gracie w gry planszowe?

Forum do ogólnych dyskusji nt. języka angielskiego

Gracie w gry planszowe?

Postautor: JagienkaK » 14 lis 2019, 11:51

Bo ja uważam, że to doskonała alternatywa dla gier komputerowych! I mimo, że wiem, że coraz mniej młodych chce grać w planszówki, myślę, że należy rozwijać w nich te nawyki. A jakie są Wasze ulubione gry?
JagienkaK
greenhorn

Re: Gracie w gry planszowe?

Postautor: Kunka33 » 14 lis 2019, 12:45

Uwielbiam planszówki! Najbardziej scrabble, rummikuba i lożę szyderców. Na ostatniej imprezie integracyjnej w naszej firmie (a mamy je regularnie) ta ostatnia gra biła rekordy popularności! W tym miesiącu szef wymyślił natomiast taką imprezę. Kreatywnie i wydaje się, że również będzie fajnie. Ale mimo wszystko to planszówki mają swój niesamowity klimat :)
Kunka33
junior fellow

Postautor: franecki.leann » 15 lis 2019, 13:04

Czasami w zimowe wieczory lubię przy lampce wina zagrać w Scrabble z chłopakiem :)
Awatar użytkownika
franecki.leann
newbie

Postautor: guziol » 15 lis 2019, 14:35

Ja już nie gram. Mam małe dziecko i nie mam czasu na takie rzeczy.
Awatar użytkownika
guziol
junior fellow

Postautor: monika49 » 26 sty 2020, 11:38

U nas gramy nie raz. Całą rodziną sprawdzają się rewelacyjnie. Widziałam ciekawe ostatnio propozycje gry Makao czy Gapa na https://fabrykapuzzli.pl/pl/c/Gry-eduka ... /26/1/full . Takie właśnie gry i zabawy sprawdzają się rewelacyjnie.
monika49
junior fellow

Postautor: NoRoWiNsKi » 27 sty 2020, 8:55

Ja uwielbiam grać w chińczyka :)
NoRoWiNsKi
newbie

Postautor: timena » 07 kwie 2020, 13:14

nie, zdecydowanie wole grać własnie w gry na kompie. Cs go to jest moja ulubiona gra :) teraz jeszcze siedze na forum http://mygo.pl i naprawdę regularnie się dogaduję z graczami na konkretne godziny co do grania i promuję tam róneiz moj serwer
timena
newbie

Postautor: Kamilla36 » 22 gru 2020, 21:13

Raczej nie jestem zwolenniczką gier planszowych, bo te mnie po prostu nudzą. Zdecydowanie wolę grać na komputerze i konsoli. Takie gry dają mi prawdziwe emocje. Często też mam problem z przejściem niektórych misji, a wtedy najczęściej szukam porad na internecie. Na stronie: http://nioh2.pl/ jest naprawdę fajnie prowadzona strona o grze nioh 2 . Możesz z niej dowiedzieć się wszystkich istotnych informacji na temat tej gry, więc gdy pojawi się jakiś problem przy jej przejściu, na pewno dzięki tej grze Ci się uda. Ja na pewno będę tutaj zaglądać gdy już zacznę w nią grać.
Kamilla36
greenhorn

Postautor: zeberka » 19 lut 2021, 11:35

Gry planszowe wbrew pozorom nie są przeznaczone tylko dla dzieci :) My gramy w planszówki na spotkaniach towarzyskich. Różne takie gry dla małych i dużych znajdziecie w ofercie sklepu internetowego Egmont: https://egmont.pl/gry-planszowe .
zeberka
junior fellow

Postautor: Pani Domu » 19 lut 2021, 20:11

No pewnie :) Gramy dużo z dzieciakami w gry. Kupujemy tanio nawet po kilkanaście złotych https://tanie-zakupy.pl/search/show?phr ... ith_desc=1 i tak spędzamy weekendy czy wieczory. Gier mamy tak dużo że czas by było już nawet je oddawać czy sprzedawać, bo do niektórych już raczej nie wrócimy
Pani Domu
newbie

Postautor: RomualTEMP » 20 lut 2021, 12:05

W sumie dawno nie grałem w żadną dobrą planszówkę.
RomualTEMP
newbie

Postautor: jandzban84 » 18 mar 2021, 9:12

Nie mam za wiele czasu na to. Ale jak się spotykamy ze znajomymi to i pogramy. Ostatnio to był monopol.
jandzban84
newbie

Postautor: vlord » 31 maja 2022, 19:28

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken