Dear Klaudia
During the today's English lesson I learnt much of interesting things, since we talked about scientists. How they started their adventure with their discoveries and inventions. That is for example how Isaac Newton hit the law of gravity, as well as I learnt about the inventor which so far I didn't know and Philo Farnsworth which he found is it fuzor, that is kind of the television system. For certain you are interesting how hit these ideas, so briefly for you will describe them. So Newton suited Izaac just into a sunny day under the apple tree. When fell asleep each for him an apple fell. When came home he started thinking how it is possible that the apple got down to earth. And this way after 15 years of the event just hit the law of gravity, which later he described in its work. Whereas Philo Farnsworth hit upon an idea at the work in field. When looked at potatoes stated that line after line, point by point electrons could scratch a television picture on the screen.Thanks to him we can certainly now examine it television. I think that you liked my letter. I am waiting for the response.
A to po polsku
Droga Klaudio
Na dzisiejszej lekcji j.angielskiego dowiedziałam się duż
o ciekawych rzeczy, ponieważ
rozmawiliśmy na tema naukowców. Jak zaczynali swoją przygodę ze swoimi odkryciami i wynalazkami. Czyli na przykład jak Isaac Newton wpadł na prawo grawitacji, a takż
e dowiedziałam się o wynalazcy, którego do tej pory nie znałam a jest nim Philo Farnsworth, który wynalazł fuzor, czyli rodzaj systemu telewizyjnego.
Na pewno jesteś ciekawa jak wpadli na te pomysły, więc po krótce ci je opisze. Wiec Izaac Newton leż
ał sobie w słoneczny dzień pod jabłonią. Gdy zasnął na głowę spadło mu jabłko.Gdy przyszedł do domu zaczął zastanawiać się jak to moż
liwe ż
e jabłko spadło na ziemię. I właśnie tak po 15 latach wydarzenia wpadł na prawo grawitacji, które później opisał w swym dziele. Zaś Philo Farnsworth wpadł na pomysł przy pracy w polu. Gdy patrzył na ziemniaki stwierdził ż
e linia po lini, punkt po punkcie elektrony mogłyby rysować na ekranie obraz telewizyjny. To napewno dzięki niemu moż
emy teraz oglądać telewizję.
Myślę ż
e mój list ci się podobał. Czekam na odpowiedź
czekam na jaką kol wiek odpowiedz bardzo was proszę