Do studentów anglistyki, byłych i obecnych.

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Re: Do studentów anglistyki, byłych i obecnych.

Postautor: Visitor » 02 sie 2005, 11:32

Chciałabym się dowiedzieć jaki poziom nauki języka, oczywiście ang, jest przeciętnie na filologii angielskiej. tzn. taki jak do FCE, CAE czy CPE? od jak wysokiego poziomu moż…na zacząć naukę na I roku? czy jeśli mam zdany np CAE to jest to jakoś brane pod uwagę, moge byc zwolniona z jakiś egzaminów ? bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki dotyczące anglistyki :)
Visitor

Postautor: Visitor » 30 lis 2005, 1:28

Nie mogę się doczekać aż… się spotkamy 'zawodowo' - pilnie czekam na te 'dowody'. Ale pozdrawiam i powodzenia - przyda się na pewno.
Visitor

Postautor: greep » 02 gru 2005, 11:33

nie wiem jak to jest z uniwersyteteami, ale w Nauczycielkim Kolegium Jezykow Obcych z CAE na pewno bedziez zwolniony/a z egzaminow wstepnych. Ale... zalezy to tez od College'u... Np: W Sandomierzu przyjeli goscia bez egzaminow, ktory mial zdane FCE na najlepsza ocene.
ALe... jesli masz wiedze na poziomie CAE to nie masz co sie obawiac egzaminu... Chyba, ze na studia 5 letnie... (bo tam jest duzo trudniej...)

pozdrawiam
greep
newbie

Postautor: darkness » 12 lut 2006, 20:29

nie ma to jak zapasc w sen zimowy:D
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." - Walter Bagehot:))
darkness
junior fellow