Dzien Dobry . Prosze o pomoc w napisaniu listu do szkoly. Chcemy w tym roku wyjechac na stale zagranice i poszukujemy szkoly dla dziecka. Czasu jest niewiele bo jest juz maj a ja musze wyslac jakiegos maila z prosba o informacje od szkol.
Jakby ktos mogl mi przetlumaczyc cos takiego jak ponizej albo cos w takim stylu to bym szybko rozeslala po szkolach i moze znalazlabym jakiegos nauczyciela z jezykiem polskim z ktorym dogadalabym szczegoly . .. bardzo badzo prosze o pomoc ...
Na stronie internetowej znalazlam Pani nazwisko jako osoby zajmujacej sie kontaktami z rodzicami uczniow wiec zwracam sie z prosba o kilka informacji na temat szkoly. Od wrzesnia pragne zapisac syna do Panstwa szkoly. jest to chlopiec lat 14. Polak.
Prosze o informacje jakie dokumanty beda mi potzrebne do zapisanie dziecka, do kiedy moge to zrobic aby mozna bylo rozpoczac nauke po wakacjach i do kogo sie zwrocic w tej sprawie.
Dziecko zna angielski w niewielkim zakresie dlatego chcialam sie upewnic czy maja Panstwo specjalny
tok nauczania dla imigrantow? A moze jest nauczyciel poslugujacy sie jezykiem polskim w Waszej szkole do ktorego moglabym sie zwrocic z dalszymi pytaniami .
Pozdrawiam
hanna