Sprawdzenie błędów w liscie- prosze o pomoc

Ty odrabiasz, my sprawdzamy.

Sprawdzenie błędów w liscie- prosze o pomoc

Postautor: Multi123 » 30 wrz 2009, 3:13

Witam, prosze o sprawdzenei błędów. Odrazu mowie ze jestem slaba z angielskiego
i bedzie ich chyba troche :P. Prosze takze o przetlumaczenie dwoch ostatnich zdań.

Temat listu: Jesteś w Londynie, mieszkasz u kolegi ktory jest w Polsce z twoimi rodzicami.

Punkty ktore maja sie zawierac w liscie :
1-opisz swoje wrazenia dotyczace miasta i pokoju kolegi
2-powiedz jak ukladaja sie stosunki z jego rodzina i powiedz o pierwszej wspolnej kolacji
3-popros o zaoppiekowanie sie twoja papugą podając na czym polega opieka
4-zapytaj o jego samopoczucie i wyraz nadzieję, ze jest tak samo zadowlony z wymiany jak ty.

Dear Peter
I'm writing to tell you about my stay in your home.London is fantastic
city ang your room is really cosy. I feel relax.
You have a great parents.They are so nice to me.While we were eating first
common supper I was feeling like I knew them since years.We were
talking about everything.I tell them about my City and they tell me about
London. I have little request to you. Can you take care of my parrot? You will
find her in my room. Every morning you must give her food and water.
Under my desk you will find sand who must change every two days.
Do not let out parrot of her cage.What about you? How do you feel?
Mam nadzieje ż…e jesteś zadowolony z wymiany tak samo jak ja.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Kamila

Oto co chcialam napisać:
Drogi Piotrze
Pisze zeby opowiedziec ci o moim pobycie w twoim domu.
Londyn jest fantastycznym miastem a twoj pokoj jest naprawde przytulny.Czuje się zrelaksowana.Masz wspanialych rodziców. Są dla mnie bardzo mili.
Podczas gdy jedliśmy pierwszą wspólną kolacje poczułam się jak bym znala ich od wielu lat.Rozmawialismy o wszystkim.Ja opowiadałam im o moim mieście a oni mi o Londynie.Mam do ciebie małą prośbę.Mógłbyś zająć się moją papugą?Znajdziesz ją w moim pokoju.Kazdego ranka musisz dawać jej pokarm i wode.Pod moim biurkiem znajdziesz piasek który trzeba zmieniać co dwa dni.Nie wypuszczaj papugi z klatki.Co u ciebie?Jak się czujesz?Mam nadzieje ze jestes zadowolony z wymiany tak samo jak ja.Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Kamila
Multi123

Re: Sprawdzenie błędów w liscie- prosze o pomoc

Postautor: vlord » 06 cze 2022, 14:11

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
инфоjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken