Potrzebuję pilnie czegoś takiego co pozwoli mi w stosunkowo krótkim czasie podciągnąć się w jego znajomości. Szukam czegoś co da szybkie efekty w krótkim czasie, gdyż nie mam na to zbyt duż o czasu.
dalmacja pisze:Prawdą jest ż e, rozmawiając na co dzień w języku angielskim, swobodnie wystarczy nam znajomość 1000 słów i czterech czasów.
I nie ma uniwersalnej metody
pablosmaximos pisze:Hej, mam pytanko w związku z tym czy zna ktoś jakąś sprawdzoną i skuteczną metodę nauki angielskiego ? Potrzebuję pilnie czegoś takiego co pozwoli mi w stosunkowo krótkim czasie podciągnąć się w jego znajomości. Szukam czegoś co da szybkie efekty w krótkim czasie, gdyż nie mam na to zbyt duż o czasu. Czy mi pomoż ecie ?
kopcia666 pisze:Ja mieszkam w UK od 4 miesięcy i widzę u siebie znaczne postępy pomimo iż mało rozmawiam z anglikami wyłączając obsługę sklepów, sąsiadów, własćiela mieszkania a także pracowników szkoły mojego syna czy też pracowników urzędu. Fiszki na mnie nie działają jakoś. Za to spor nauczyłam się z Blondynki na językach choć wiem, że opinie na ten temat są różne
pyska091 pisze:Oparłem swoją naukę o 1000 najczęściej używanych słów w danym języku. Nie znajdziesz wśród nich wyrażeń takich jak „słoń” czy „purpurowy”. Metodą statystyczną wyciągnięto ze słownika 1000 najpopularniejszych słów i udowodniono, że wystarczą one do swobodnej rozmowy w danym języku. Gdy już je opanujesz i zaczniesz bez strachu prowadzić konwersację z obcokrajowcami, bez większego wysiłku i niezwykle szybko podbijesz swój poziom do góry.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości