Praca licencjacka - potrzebna pomoc

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Re: Praca licencjacka - potrzebna pomoc

Postautor: Visitor » 15 lis 2007, 17:11

Cześc!!! Mam problem z wyborem tematu pracy licencjackiej. Chodzę na seminarium z historii, literatury i kultury Usa ale nie wiem co wybrać. Myślalam o Niewolnictwie, indianach albo o czymś związanym z kulturą. Potrzebuje tematu z duż…a dostepnościa materiałów.
Visitor

Postautor: xeo » 15 lis 2007, 17:18

Już… kiedyś podawałem ciekawy temat:
Z pamiętnika szamana: voodoo jako broń masowego raż…enia :P

O niewolnictwie na pewno będzie sporo materiałów, bo ten okres trochę trwał i sporo się tam działo.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Visitor » 15 lis 2007, 17:21

Mnie nie chodzi o coś dowcipnego. Ja po prostu jetem w kropce a w dodatku nie mam na to czasu.
Visitor

Postautor: xeo » 15 lis 2007, 17:25

No to pisz o niewolnictwie, o prawach czarnych (Martin Luther King, Emancipation Proclamation etc.) Opiszesz okres sprowadzania niewolników, ż…ycie niewolników, prawa (lub ich brak), drogę do wolności, opiszesz ludzi, którzy przyczynili się do zniesienia niewolnictwa itp. itd.

Zrób sobie jakiś plan w stylu Wikipedii
* 1 Etymology
* 2 Definitions
o 2.1 Other uses of the term
* 3 History
o 3.1 In ancient societies
o 3.2 Child slavery
o 3.3 Slave work
o 3.4 Female slavery
o 3.5 Western slavery
o 3.6 Human trafficking
* 4 Economics
o 4.1 Contemporary slavery
* 5 Abolitionist movements
o 5.1 History of abolitionism
* 6 Apologies
o 6.1 Reparations
* 7 Religion and slavery
* 8 External links
* 9 See also
* 10 Footnotes
* 11 Bibliography
o 11.1 Primary sources
o 11.2 USA
o 11.3 Slavery today
* 12 External links

i śmigaj...
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: Visitor » 15 lis 2007, 17:57

Dzięki za pomoc Xeo. Zaintrygowałeś mnie.Jeśli Będziesz w okolicy wadowic daj znać zapraszam na kremówkę :)
Visitor

Postautor: Visitor » 15 lis 2007, 18:01

moje gg 6065886
Visitor

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 2:35

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
http://journallubricator.ruсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken