egar a. poe licencjat

anglistyka, lingwistyka, NKJO, prace magisterskie, prace licencjackie, uczelnie

Re: egar a. poe licencjat

Postautor: Visitor » 18 lis 2007, 13:34

Witam. W tym roku piszę licencjat z lit. amerykańskiej. Chciałam napisać o cechach powieści detektywistycznej na podstawie opowiadań E. A. Poe, ale niestety okazało się, ż…e mam ogromne problemy ze znalezieniem źródeł. Czas powoli mi się kurczy a ja ciągle nie trafiam na właściwe tytuły. Stąd moja prośba o pomoc. Być moż…e ktoś zna konkretne pozycje, które przydadzą mi się w tej pracy. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. :)
Visitor

Postautor: xeo » 18 lis 2007, 13:47

Zawędziłaś/eś sobie pole manewru do A. Poe stąd ten problem. Moż…e lepiej wyrzuć z tytułu A. Poe i zrób na przykładzie wybranych pozycji, które uda Ci się zdobyć, będzie łatwiej.
xeo
Site Admin | Redakcja angielski.edu.pl

Postautor: przedka » 18 lis 2007, 14:31

mam jego opowiadania, kt. dostałam na koniec płatnej konferencji metodycznej i z opowiadania THE BLACK CAT zrobiłam z niego lekcję koleż…eńską
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 1:33 przez przedka, łącznie zmieniany 1 raz.
przedka
junior fellow

Postautor: Przyb%u0142%u0119d » 26 lut 2008, 21:18

Witam,

Mozliwe ze bedzie to troche chaotycznie- przeraszam (to przez nerwy).

Moj temat to Self-revalatory elements in the selected works of Edgar Allan Poe. Czyli, z grubsza, o tym jak ż…ycie Poego, jego uczucia uzewnętrzniały się w jego twórczości.

Bazuję na Biografii Silvermana, Hutchissona, trochę Hobson Quinna, całą twórczość Poego mam, do tego pojedyńcze eseje, min. z tąd: http://www.poedecoder.com/ do tego dwa na papierze (z książ…ek).

Całkiem moż…liwe, ż…e będę musiał dorzucić jakąś teorię (np. Freuda), która by wytłumaczała zachowania Poego, tzn. ż…e pisał na takie a nie inne tematy.

z notatek silvermana z tylu ksiazki znalazlem jeszcze takie cos na amazonie:
http://www.amazon.com/Mourning-Liberati ... 655&sr=8-1
(zamawianie mi sie nie podoba zbytnio, ale jak nie bedzie wyboru :|)

Czy sa tu osoby, które pisały Poego lub sa obeznane z tematem i moglyby cos zasugerowac, podzielic sie rada.
Ew. na jaki temat zmienic (to w ostatecznosci), np. porownanie kobiet w zyciu poego i jego tworczosci (w tym omowic tez interpretacje opowiadan przez roznych autorow)?
Przyb%u0142%u0119d

Postautor: Przybled » 26 lut 2008, 21:21

Za wszelką pomoc oczywiście dziękuję.
Przybled

Postautor: vlord » 13 cze 2022, 2:43

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
сайтинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
vlord
The One Whose Name Cannot Be Spoken